Drømmekage

Drømmekage – Den fra Brovst
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på den bedste drømmekage fra Brovst, som består af en saftig vaniljekage med snasket kokosfyld på toppen. Det er en god og nem bradepandekage, som er god, hvis man skal lave kage til mange. Det er også en god kage til skole.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 200 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 stk. æg
  • 2,5 dl. mælk
  • 2 knivspids salt
  • Topping

  • 150 g. smør
  • 240 g. brun farin
  • 0,5 dl. piskefløde
  • 105 g. kokosmel

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen med en elpisker til det er lyst og luftigt.
  3. Bland herefter de tørre ingredienser i en skål og de våde ingredienser i en anden skål.
  4. Bland skiftevis de våde ingredienser og de tørre ingredienser i æggeblandingen og rør/pisk indtil der ingen klumper er.
  5. Hæld dejen i en smurt form (20 x 20 cm). Bag nederst i ovnen i ca. 25-35 min. Hold øje med den efter 20 minutter.
  6. Imens kagen bages, så gøres fyldet klar.
  7. I en gryde opvarmes smør, brun farin og fløde (kan erstattes med mælk) under omrøring. Når det hele er smeltet sammen til en ensartet masse, så tilsættes kokos. Tag gryden af varmen.
  8. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en tandstik, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis du kan gøre det, uden der kommer dej på, så er den færdig. Hvis den ikke er færdig, så giv den lidt længere tid.
  9. Når kagen er færdig, så tages kagen ud af ovnen, hvorpå fyldet hældes ovenpå. Hvis den er hævet en smule op, så pres forsigtigt kagen ned med en grydeske. Hæld fyldet ovenpå og bag kagen i yderligere 5 min.
  10. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af, inden den spises.
  11. Opbevares i en plastikpose på køkkenbordet.
Bedøm denne ret

Opskrift på drømmekage

Her får du vores bedste opskrift på drømmekage fra Brovst. En super saftig og mild kage, som bliver toppet med det lækreste kokosfyld eller drømmefyld på toppen. Den her kage er virkelig en klassiker og en kage, som vi har bagt virkelig mange gange.

Drømmekage er en af vores favoritter, da den sagtens kan laves i god tid og fryses ned. Det tager kagen og toppingen ikke skade af. Hvis du derimod har lyst til at andre bradepandekager, så kan vi anbefale vores chokoladekage eller kanelkage, som også er nemme at lave.

LÆS OGSÅ: Chokoladekage uden æg

Drømmekage – Den fra Brovst

Drømmekage fra Brovst

Hvorfor er det nu lige, at man siger, at den kommer fra Brovst? Denne kage vandt nemlig en konkurrence, hvor den så blev kendt som drømmekage fra Brovst. Så det er altså derfor, at man siger, at den er fra Brovst. Men uanset hvad du kalder den, så er det altså en helt fantastisk og nem kage, som plejer at falde i god jord hos de fleste.

Drømmekage – Den fra Brovst

Kage med kokosfyld

Selve fyldet bliver primært lavet på revet kokos eller kokosmel. Så hvis du, ligesom os, elsker alt med kokos, så er denne kage helt sikkert lige noget for dig.

Kan jeg lave den i en stor bradepande?
Jep, det kan du sagtens. Den form vi har brugt er 20×20 cm. Den størrelse bruger vi igen og igen, da den er så god, hvis du skal servere kage til 6-8 personer. Du kan se den lige her.

i samarbejde med PriceRunner

 

Men du kan sagtens gange opskriften op og så bage den i en stor bradepande. Vi vil gange op med 3,5.

Kan den laves i springform?
Jep, det kan du også sagtens. Den her opskrift passer til en form på ca. 22 cm i diameter i en springform.

Kan den laves som muffins?
Ja, brug opskriften og lav lækre drømmekagemuffins. De skal sandsynligvis bage lidt mindre tid i ovnen, så hold øje med dem.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Mmmm den bedste drømmekage jeg har smagt. Jeg er ikke vild med kokos, men alligevel MÅTTE jeg afprøve kagen. Jeg valgte at putte mindre kokos i end hvad der står i opskriften.
    Den var rigtig lækker svampet. Skal helt sikkert bage den igen!

  2. Hvis jeg skal bage denne kage i en springform, hvilken diameter skal jeg så bruge? Jeg har luret på opskriften i nogle dage og tænkte at jeg hellere måtte få den prøvet af i dag 🙂
    Dbh Mette

    1. Hej Naja,

      Det har vi desværre ikke eksperimenteret med. Måske du kan finde noget ved at søge på drømmekage uden æg på Google 🙂 God weekend!

      Knus

  3. Jeg har bagt den lækre drømmekage mange gange efterhånden – altid et hit! 🙂
    Men næsten altid får jeg også spørgsmålet om, hvad der gør bunden mere mørk i farven, en det de fleste forbinder med en drømmekage. Jeg har ikke selv nogen forklaring ud fra imgredienserne, men for sjov skyld tænkte jeg, at I måske har det?
    Tusind tak for en af de bedste opskriftsites, der findes! <3
    – Line

    1. Hej Line,

      Hmmm.. Det ved vi faktisk ikke! Vi oplever ikke, at farven bliver så meget anderledes end andre drømmekager 🙂
      Og tak for de søde ord – det er vi så glade for!

      Kh

    2. Bunden er helt klart mørkere end normalt. Sådan laves den også på min skole, og jeg er vild med det. Den virker også mere svampet. Jeg har længe overvejet at spørge de kantineansatte, om jeg må få en opskrift. Det er overflødigt nu. Jeg tror, den mørke bund skyldes det lave indhold af æg samt udskiftningen af smør til olie.

  4. Hmmmm. Min kage er blevet helt chokoladebrun, Ikke kun bunden……. Det undrer mig meget :/
    Altså smagen er der, men bestemt ikke farven.

    Dertil skulle den have 15 minutter længere tid i ovnen, første gang, end der står i opskriften. Samt 10 minutter længere tid, efter fyldet var kommet på.
    Ved godt at det kan varierer fra ovn til ovn, meeeen.
    Jeg har fulgt opskriften slavisk, og er mere end vant til at bage 🙂 så jeg er virkelig paf over de her kæmpe forskelle.

    1. Hej Karina,

      Hvor stor en form lavede du den i? Hvis du eksempelvis lavede den i en springform som er mindre end den anviste form, så er det sandsynligvis derfor den skulle have længere tid.
      Men lyder underligt, at den er blevet chokoladebrun. Det har vi aldrig oplevet.

      Kh

  5. Hej 🙂 Efter de 35 minutter i oven, så er min kage meget tynd stadigvæk. Skal den så have længere tid?
    Fra Nicole

    1. Hej,

      Ja, det skal den. Hvor stor en form brugte du og har du ellers fulgt opskriften til punkt og prikke?

      Kh

  6. Hvis jeg erstatter olien med smør, hvor meget smør skal jeg så bruge? Gætter på omkring 50 g ikk? 🙂 glæder mig til at bage den!!

  7. Man kan også bruge havregryn i stedet for kokos, eller bruge halvt af hver. Topping smager stadig godt ☺️

  8. Hejsa.

    I skriver i “opskriften” at i vil gange kagen op med 3,5/4 til en stor bradepande, men I skriver i en anden kommentar at hun skal gange kagen med 2,5 til en bradepande?? Så hvad er mon der rigtige?!

  9. Vild lækker kage, men har i en idé hvor længe den kan holde sig på køkkenbordet uden at blive dårlig?

    Knus
    Mie

Skriv en kommentar