Den bedste chokoladekage

Opskrift på den bedste chokoladekage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste chokoladekage, som er saftig, svampet og på ingen måde tør. Den har en fantastisk glasur på toppen og må bare prøves!

Ingrediensliste

  • 135 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60 g. kærnemælk
  • 1 stk. æg
  • 30 g. bagekakao
  • 115 g. vand
  • 120 g. smør
  • Glasur

  • 45 g. smør
  • 225 g. flormelis
  • 2 spsk. bagekakao
  • 3 spsk. vand

Fremgangsmåde

Kagen

  1. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  2. I en anden skål blandes mælk og æg sammen.
  3. I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog.
  4. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen.
  6. Rør til sidst æggeblandingen i.
  7. Smør en form på ca. 17 x 17 cm. eller en springform med 20 cm. i diameter. Du kan også beklæde den med bagepapir.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Hvis der er lidt ubagt dej på, så giv den lidt længere.
  10. Tag kagen ud og lad den køle af.

Glasur

  1. I en gryde blandes alle ingredienserne til glasuren. Varmes op ved lav varme, imens der røres.
  2. Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
  3. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over.
Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste chokoladekage

Her får du opskriften på alletiders mumse chokoladekage – det vil sige den bedste chokoladekage efter vores mening! Den er svampet, den er saftig og den er på ingen måde tør. En kage fyldt med smag og så har den en lækker og smørblød glasur på toppen. Der findes ingen bedre kage.

Vi putter altid en eller anden form for glasur på. Enten glasur lavet af flormelis og vand, smeltet pålægschokolade eller som denne i den her opskrift. Så kan man putte det krymmel på, som man har lyst til, enten i form af tivolikrymmel eller kokos.

Chokoladekage med kærnemælk

Den her chokoladekage er lavet med kærnemælk. Det gør den super saftig og lækker! Vi har ofte en liter kærnemælk stående i køleskabet – også selvom den render over dato. Det er nemlig så godt til bagning og kager, der skal være saftige.

Kan jeg bruge andet end kærnemælk?

Hvis du ikke har kærnemælk, så kan du også bruge alm. mælk. Du tilsætter blot 1 tsk. citronsaft til de 60 ml. mælk, så fungerer det på samme måde som kærnemælk. Du kan ogs åbruge fløde. Men hvis du nu køber kærnemælk og ikke ved hvad du skal bruge resterne på, så kan vi anbefale de her lækre kærnemælksboller.

LÆS OGSÅ: Giftkage – Opskrift på grøn bladankage

Opskrift på den bedste chokoladekage Opskrift på den bedste chokoladekage

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hvis jeg skulle bage denne lækre kage i en stor bradepande, hvor meget skal jeg så gange den op med?

        1. Elsker jeres opskrifter. Og synes denne chokolade kage smager fantastisk. Den bedste lade kage jeg har fået.
          Men kagen smuldre lidt og glasuren falder af som en stor klump. Hvad kan disse 2 ting skyldes?

          1. Hej Sussi,

            Har du mon bagt kagen for meget? Der kan være stor forskel på ovne, så måske din kage lige skal have 5 min. mindre i ovnen. Har du tilføjet mere til glasuren? Mere flormelis eller?

            Kh

      1. Tænker ikke den har fået for meget i og med den stadig er lækker saftig og bestemt ikke tør ?. Har lavet en dobbelt portion måske det er fået galt der. Men har fulgt opskriften.
        Den smager stadig fantastisk ?

  2. Hejsa kunne jeg være så heldig at i havde et tal på kulhydrater pr 100g? Der er diabetes i min familie :-/
    Knuz Michella

    1. Hej Michella,

      Desværre ikke 🙁 Men du kan indtaste alle ingredienserne i Myfitnesspal, så får du udregningen.

      Kh

    1. Hej,

      Ja det kan du godt. Bare tilføj 1 tsk. citronsaft til mælken, så får du samme effekt som med kærnemælk 😀

      Kh

    1. Hej, jeg har nu bagt denne kage flere gange og den er SÅ lækker!

      Den er blevet min absolut yndlings chokoladekage.

      Da jeg altid har A38 i køleskabet har jeg brugt det i stedet for kærnemælk.

      Tak for en skøn opskrift! ?

  3. Det er virkelig en god kage! Det er en ny favorit i familien ? Hvis jeg vil bage muffins i stedet, hvor lang tid skal de så ca have?

  4. Hej, hvor meget skal man gange op, for at den passer til en form på ca 26×36 cm? 🙂

    Hilsen Annesofie

  5. Tak for hurtig svar. Skal den have samme tid i ovnen også så, når den bages i en større form?

    Hilsen Annesofie

    1. Hejsa,

      Så ville jeg fryse den ned, hvis den først skal bruges 2 dage efter, så den er så god som mulig 🙂

      Kh

  6. Hej
    Hvis jeg først skal bruge kagen i morgen eftermiddag, kan jeg så stadig bage den i dag? ? Tak for jeres evige gode opskrifter!!

    1. Hej,

      Lige præcis i denne opskrift, så ved vi det desværre ikke.
      Vi har dog flere banankager, som er sødet med bananer i stedet for sukker. Prøv at tjekke dem ud 🙂

      Kh

Skriv en kommentar