Opskrift på den bedste chokoladekage
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
30 minutterSamlet tid
45 minutterBeskrivelse
Opskrift på den bedste chokoladekage, som er saftig, svampet og på ingen måde tør. Den har en fantastisk glasur på toppen og må bare prøves!
Ingrediensliste
- 135 g. hvedemel
- 250 g. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- 60 g. kærnemælk
- 1 æg
- 30 g. bagekakao
- 115 g. vand
- 120 g. smør
-
Glasur
- 45 g. smør
- 225 g. flormelis
- 2 spsk. kakao
- 3 spsk. vand
Fremgangsmåde
Kagen
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
- I en anden skål blandes mælk og æg sammen.
- I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog.
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
- Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen.
- Rør til sidst æggeblandingen i.
- Smør en form på ca. 18 x 18 cm. eller en springform med 20 cm. i diameter. Du kan også beklæde den med bagepapir.
- Hæld dejen over i formen.
- Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
- Tag kagen ud og lad den køle af.
Glasur
- I en gryde blandes alle ingredienserne til glasuren. Varmes op ved lav varme, imens der røres.
- Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
- Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over.
Opskrift på den bedste chokoladekage
Her får du opskriften på alletiders mumse chokoladekage – det vil sige den bedste chokoladekage efter vores mening! Den er svampet, den er saftig og den er på ingen måde tør. En kage fyldt med smag og så har den en lækker og smørblød glasur på toppen. Der findes ingen bedre kage.
Vi putter altid en eller anden form for glasur på. Enten glasur lavet af flormelis og vand, smeltet pålægschokolade eller som denne i den her opskrift. Så kan man putte det krymmel på, som man har lyst til, enten i form af tivolikrymmel eller kokos.
Chokoladekage med kærnemælk
Den her chokoladekage er lavet med kærnemælk. Det gør den super saftig og lækker! Vi har ofte en liter kærnemælk stående i køleskabet – også selvom den render over dato. Det er nemlig så godt til bagning og kager, der skal være saftige.
Kan jeg bruge andet end kærnemælk?
Hvis du ikke har kærnemælk, så kan du også bruge alm. mælk. Du tilsætter blot 1 tsk. citronsaft til de 60 ml. mælk, så fungerer det på samme måde som kærnemælk. Du kan ogs åbruge fløde. Men hvis du nu køber kærnemælk og ikke ved hvad du skal bruge resterne på, så kan vi anbefale de her lækre kærnemælksboller.
LÆS OGSÅ: Giftkage – Opskrift på grøn bladankage
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
Hvis jeg skulle bage denne lækre kage i en stor bradepande, hvor meget skal jeg så gange den op med?
Hej Anni,
Så ville vi gange med 3, hvis det er en bradepande, som passer til ovnen 😀
Kh
Kan man mon bruge A38 istedet for kærnemælk?
Hej Camilla
Det kan du godt, hvis du tilsætter lidt citronsaft deri 🙂
Kh
Hejsa.
Hvor meget er 60 ml i dl
Hej,
Lidt over 1/2 dl. 🙂
Kh
Hejsa kunne jeg være så heldig at i havde et tal på kulhydrater pr 100g? Der er diabetes i min familie :-/
Knuz Michella
Hej Michella,
Desværre ikke 🙁 Men du kan indtaste alle ingredienserne i Myfitnesspal, så får du udregningen.
Kh
Hejsa.
Top lækker kage😊😊 men kan den fryses med glasurer på mon?
Hej Helle,
Det kan den sagtens 😀
Kh
Hej
Kan man bruge almindelig mælk istedet for kærnemælk ?
Hej,
Ja det kan du godt. Bare tilføj 1 tsk. citronsaft til mælken, så får du samme effekt som med kærnemælk 😀
Kh
Kan jeg bruge creme fraiche i stedet for kærnemælk?
Hej Fie,
Ja, men så skal du blande det med lidt vand eller mælk, så det bliver lidt tyndere 😀
Kh
Er det bagekakao i bruger, eller blot almindelig kakao?
Hej Annette,
Bagekakao 🙂
Kh
Det er virkelig en god kage! Det er en ny favorit i familien 🤩 Hvis jeg vil bage muffins i stedet, hvor lang tid skal de så ca have?
Hej Pernille,
Skønt at høre! ca. 15-20 minutter alt efter hvor store de er 😀
Kh
Hej, kan man evt. bruge naturel yoghurt? Lige hvad vi har af rester 😀
Hej,
Det kan du godt. Bare lige bland det op med lidt vand, så det er knap så tykt 🙂
Kh
hvad er 115 g vand i ml??
Det er 1,15 dl. vand 🙂
Kh
Hej, hvor meget skal man gange op, for at den passer til en form på ca 26×36 cm? 🙂
Hilsen Annesofie
Hej Annesofie,
Vi ville lave dobbeltportion 🙂
Kh
Tak for hurtig svar. Skal den have samme tid i ovnen også så, når den bages i en større form?
Hilsen Annesofie
Hej Annesofie,
Måske 5 min. mere, men umiddelbart burde samme tid være nok 🙂
Kh
Kunne man blande frosne bær i, for syrligheden? Eller vil det ændre formeget i strukturen?
Hej Helle,
Det tænker jeg godt, at du kan. Vi har dog ikke selv prøvet det 🙂
Kh
Tusind tak for at lave en opskrift med samme type mål -det gør det noget lettere!