Tilmeld nyhedsbrev

Den bedste chokoladekage

Opskrift på den bedste chokoladekage

Opskrift på den bedste chokoladekage

Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste chokoladekage, som er saftig, svampet og på ingen måde tør. Den har en fantastisk glasur på toppen og må bare prøves!

Ingrediensliste

  • 135 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60 g. kærnemælk
  • 1 æg
  • 30 g. kakao
  • 115 g. vand
  • 120 g. smør

Glasur

  • 45 g. smør
  • 225 g. flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • 3 spsk. vand

Fremgangsmåde

Kagen

  1. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  2. I en anden skål blandes mælk og æg sammen.
  3. I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog.
  4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  5. Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen.
  6. Rør til sidst æggeblandingen i.
  7. Smør en form på ca. 18 x 13 cm. eller en springform med 20 cm. i diameter. Du kan også beklæde den med bagepapir.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig.
  10. Tag kagen ud og lad den køle af.

Glasur

  1. I en gryde blandes alle ingredienserne til glasuren. Varmes op ved lav varme, imens der røres.
  2. Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
  3. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over.

Bedøm denne ret

Opskrift på den bedste chokoladekage

Her får du opskriften på alletiders mumse chokoladekage – det vil sige den bedste chokoladekage efter vores mening! Den er svampet, den er saftig og den er på ingen måde tør. En kage fyldt med smag og så har den en lækker og smørblød glasur på toppen. Der findes ingen bedre kage.

Vi putter altid en eller anden form for glasur på. Enten glasur lavet af flormelis og vand, smeltet pålægschokolade eller som denne i den her opskrift. Så kan man putte det krymmel på, som man har lyst til, enten i form af tivolikrymmel eller kokos.

Chokoladekage med kærnemælk

Den her chokoladekage er lavet med kærnemælk. Det gør den super saftig og lækker! Vi har ofte en liter kærnemælk stående i køleskabet – også selvom den render over dato. Det er nemlig så godt til bagning og kager, der skal være saftige.

Kan jeg bruge andet end kærnemælk?

Hvis du ikke har kærnemælk, så kan du også bruge alm. mælk. Du tilsætter blot 1 tsk. citronsaft til de 60 ml. mælk, så fungerer det på samme måde som kærnemælk. Du kan ogs åbruge fløde. Men hvis du nu køber kærnemælk og ikke ved hvad du skal bruge resterne på, så kan vi anbefale de her lækre kærnemælksboller.

LÆS OGSÅ: Giftkage – Opskrift på grøn bladankage

Opskrift på den bedste chokoladekage Opskrift på den bedste chokoladekage

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hejsa kunne jeg være så heldig at i havde et tal på kulhydrater pr 100g? Der er diabetes i min familie :-/
    Knuz Michella

  2. Det er virkelig en god kage! Det er en ny favorit i familien 🤩 Hvis jeg vil bage muffins i stedet, hvor lang tid skal de så ca have?

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven