Enchiladas med oksekød

Enchiladas med oksekød
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på snaskede Enchiladas med oksekød og ost. Bagte, mexicanske pandekager med kødfyld, ost og grøntsager.

Ingrediensliste

  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 400 g. hakket oksekød
  • 100 g. squash
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 brev tacokrydderi
  • 200 g. kidneybønner på dåse
  • 140 g. majs på dåse
  • 400 g. hakkede tomater på dåse
  • 8 stk. tortillapandekager
  • 200 g. cheddar
  • Tilbehør

  • 2 stk. avocado
  • 100 g. salsa
  • 100 g. creme fraiche
  • 50 g. jalapanos
  • 0,5 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg, løg, squash og peberfrugt fint.
  2. Opvarm en pande med fedtstof.
  3. Steg hakket oksekød på panden og tilsæt tacokrydderi.
  4. Tilsæt herefter alle grøntsager og steg yderligere indtil løgene er bløde.
  5. Tilsæt nu kidneybønner og hakkede tomater.
  6. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  7. Smør et ildfast fad og kom fyld i tortillapandekagerne og læg dem derefter i fadet.
  8. Top med revet cheddar.
  9. Bages i ovnen i ovnen i 20-25 minutter.
  10. I mellemtiden skæres avocado i skiver eller moses.
  11. Server med avocado, salsa, creme fraiche, jalapenos og friske koriander.
Bedøm denne ret

Opskrift på enchiladas med oksekød

Enchiladas med oksekød og ost er noget af det bedste mexicanske comfort food man kan få! Det er samtidig nemt at lave og så smager det bare helt fantastisk. Det er fyldte mexicanske pandekager med oksekødsfyld, som bages i ovnen og toppes med ost. Det er så nemt at lave og det er en ret, som alle mand elsker herhjemme. Store som små.

Kødfyldet laver vi blandt andet med hakket oksekød, løg, hvidløg, bønner, majs og tacokrydderi. Men du kan jo komme alverdens grøntsager i. Så det er også sådan en ret, som er genial at lave, hvis man lige har lidt grøntsager, som begynder at se triste ud. Så kan de nemt få nyt liv i en omgang kødfyld.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på mexicansk aftensmad her

Enchiladas med oksekød

Bagte mexicanske pandekager med oksekødsfyld

Vi har alle dage været kæmpe fans af mexicanske pandekager med oksekødsfyld. Faktisk hvad enten det er den dansk-ificerede udgave eller den rigtige mexicanske måde, som Birria Tacos. Der er bare altid fyldt med krydderier og det er på ingen måde kedelig mad. De her bagte mexicanske pandekager er lavet med hakket oksekød, men man kan også sagtens lave dem med Birria-kødfyldet. Det kan man vurdere alt efter hvor meget tid man har. Vi synes, at den her variant med hakket oksekød passer godt ind i en almindelig hverdag, hvor man ikke har alverdens tid til at lave aftensmad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar