Eton mess

Opskrift på eton mess
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på Eton Mess, som er en klassisk engelsk dessert med marengskys, jordbær og flødeskum.

Ingrediensliste

  • 250 g. jordbær
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. creme fraiche
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 30 g. kyskager

Fremgangsmåde

  1. Pisk fløde.
  2. Vend creme fraiche, sukker og vaniljesukker i.
  3. Skær jordbær i kvarte.
  4. Anret glas og kom jordbær, marengs, vaniljeskum i skiftevis. Det behøver ikke at være i perfekte lag men derimod må det godt ligge lidt rodet.
Bedøm denne ret

Opskrift på eton mess

Eton mess er en klassisk engelsk dessert, som består af jordbær, knust marengs og flødeskum. Det er en virkelig nem og lækker sommerdessert, som er hurtig at bikse sammen. Her om sommeren, hvor vi er så heldige at have søde, danske jordbær, så er desserten bare endnu bedre. Du kan samtidig lave hjemmelavet marengs eller købe det færdiglavet.

Desserten kan desværre ikke laves på forhånd, men du kan gøre elementerne klar, så du blot skal samle den inden servering. Grunden til, at man ikke kan lave den på forhånd er fordi marengsen bliver blød, hvis den laves før. Og marengsen skal nemlig helst stadig være sprød og lækker.

LÆS OGSÅ: Pavlova 

Opskrift på eton mess

Dessert med knust marengskys

Det er den absolut skønneste dessert med marengs, jordbær og fløde. Navnet Eton Mess beskriver også desserten rigtig godt, da den jo er rodet og sådan lidt tilfældig. Det er derfor også en dessert, hvor alle kan være med. Det behøves nemlig slet ikke at være perfekt – tværtimod.

Du kan selvfølgelig også sagtens lave desserten med andre frugter end jordbær. Vi kan anbefale andre sommerbær som hindbær eller blåbær. Ellers er det også lækkert med rabarberkompot eller en blanding af flere frugter.

Hvad kan jeg forberede på forhånd? 
Hvis du laver hjemmelavede marengskys, så kan du sagtens lave dem på forhånd. Vi har en nem og hurtig opskrift på kyskager lige her. Ellers kan du også klargøre jordbær og piske fløden, så du blot skal samle desserten lige inden servering. Men det er en super nem og hurtig dessert, som vi vil vove at påstå alle kan lave.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar