Kyskager

Marengskys
Opskrift til stk. Opskrift til 50 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på kyskager eller marengskys. Uanset hvad du kalder dem, så får du her en super nem opskrift på kun 3 ingredienser.

Ingrediensliste

 • 90 g. æggehvide
 • 90 g. sukker
 • 90 g. flormelis

Fremgangsmåde

 1. Bland sukker og flormelis.
 2. Pisk æggehvider stive. Tilsæt sukker og flormelis lidt efter lidt imens der piskes.
 3. Pisk indtil du har en fast og glansfuld marengs.
 4. Put din marengs i en sprøjtepose med stjernetyl.
 5. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
 6. Gør to bageplader klar med bagepapir.
 7. Sprøjt små kys ud.
 8. Når ovnen er varm, så bages de to bageplader i ca. 1 time.
 9. Herefter slukkes ovnen. Lad bagepladerne blive i ovnen 1 time efter (hvor ovnen ikke åbnes).
 10. Tag dine bageplader ud.
 11. Pak dine marengskys i småkagedåser.
 12. De kan holde sig i flere måneder.
Bedøm denne ret

Opskrift på kyskager

Kyskager eller marengskys er så nemt at lave og så er de så fine på et småkagefad, som pynt eller blot som en lille sød delikatesse. Vi mindes at have fået kyskager fra vi var helt små. De er egentlig også meget simple at lave, da de primært blot består af æggehvide og sukker. Så kan man desuden tilføje til frugtfarve, hvis man gerne vil have lyserøde, grønne eller blå kyskager.

Det er også en super idé, hvis du har mange æggehvider tilovers. Så i stedet for at smide dem ud, så kan man lave de her små marengskys. De kan holde sig flere måneder i en kagedåse.

LÆS OGSÅ: Mazarinkage med mascarponecreme

Opskrift på kyskager

Marengskys

Kalder du dem marengskys eller kyskager? Vi er vokset op med, at man kaldte dem kyskager. Men uanset hvad du kalder dem, så kan vi ikke komme udenom, at de altså er ret fine. Du kan bruge en stjernetyl eller en anden slags tyl, alt efter hvilket mønster du gerne vil have.

Vi har også set flere lave marengsspøgelser, hvor de ud af marengsen former små spøgelser. Det er altså også en ret god idé til halloween, hvis der skal gøres lidt ekstra ud af det.

Marengskys

Kyskager opskrift

Den her opskrift på marengskys er helt grundlæggende. Den består af æggehvider, sukker og flormelis. Som sagt, så kan du blot tilføje lidt frugtfarve, hvis du gerne vil have farvede kys. Du kan også dele portionen op, så du laver en blanding af flere forskellige farver.

Holdbarhed på kyskager

Vi pakker altid kyskagerne i en småkagedåse, som er lukket sammen med et stykke bagepapir. Så kan de holde sig flere måneder et tørt sted. Så har du også altid noget sødt du kan byde uventede gæster.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar