Fastelavnsboller med creme Fastelavnsboller med creme Opskrift til 1224364860 stk. Opskrift til 12 stk. Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 1 time Samlet tid 2 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på lækre, hjemmelavede fastelavnsboller fyldt med creme. Du får her tricket og opskriften på de bedste boller, hvor cremen ikke flyder ud, men i stedet bliver inde i bollen. Så undgår du kedelige boller, hvor der kun lige er snerten af vaniljecreme. Ingrediensliste Dej 2 dl. mælk 50 g. gær 1 tsk. salt 1 stk. æg 2 spsk. sukker 100 g. smør 500 g. hvedemel Hjemmelavet creme 3 stk. æggeblomme 30 g. majsstivelse 3 tsk. vaniljesukker 50 g. sukker 3,75 dl. mælk Til pensling 1 stk. æg Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Creme Start med at lave din creme, så den kan nå at køle ned inden bollerne skal formes. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse godt sammen i en gryde. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk. Pisk det godt sammen. Kog blandingen op ved middel varme under omrøring. Når cremen er kogt godt op og er tyknet, så tager du den af varmen. Hæld den over i en skål. Læg et stykke film helt ned ovenpå cremen (så undgår du, at der danner sig “hinde” på cremen). Sæt cremen på køl. Bolledej Tag smør ud af køleskabet, så det kan blive blødt. Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren. Rør gær ud i mælken. Tilsæt sammenpisket æg, salt, sukker og blødt smør. Tilsæt til sidst hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen. Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse. Slå dejen ned og rul den ud, så den er ca. 1/2 cm. tyk. Placer en 1 spsk. creme på hver firkant og saml enderne, så der ikke er nogle huller (se evt. billeder længere nede). Placer bollerne med lukningen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 45 minutter (hvis der er lidt køligt i køkkenet, så lad dem gerne efterhæve lidt længere). Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme). Pensl bollerne med enten et sammenpisket æg eller kold kaffe. Bag én plade ad gangen i midten af ovnen i 12-15 minutter alt efter din ovns styrke. Begynd at holde øje med dem efter 10 minutter. Sæt bollerne til afkøling. Pynt med glasur og evt. lidt pynt. Lås skærm Opskrift på fastelavnsboller med creme Her får du opskrift på nemme gammeldags fastelavnsboller med creme. Nemme, hjemmelavet fastelavnsboller, hvor cremen bliver i bollerne. Skal du bage de bedste af slagsen til fastelavn 2025? Så skal du bruge den her opskrift, som giver dig lækre og bløde fastelavnsboller, hvor cremen ikke flyder ud, men bliver inden i bollen. At bage fastelavnsboller er næsten en kunst i sig selv. Vi er rimelig sikre på, at de fleste kan skrive under på, at de har oplevet at cremen er løbet ud under bagningen. Det har vi selvfølgelig også prøvet. Og der er bare ikke noget værre. Når man har stået og kigget på de fineste og rundeste boller uden en eneste sprække inden de kommer i ovnen. Og at de så ligner en katastrofe, når de kommer ud. Med denne opskrift mindsker du i hvert fald risikoen for, at det sker. Der er selvfølgelig altid nogle tricks, som man kan bruge for at undgå det. Men som udgangspunkt, så oplever vi aldrig at cremen løber ud af disse. Og hvis den gør, så er det heldigvis kun på 1 eller 2 af bollerne. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på fastelavnsboller her Gammeldags fastelavnsboller Er du mest til de gammeldags af slagsen med creme? Eller vil du hellere have en med wienerdej og fløde? Der er ingen tvivl om, at vi altid vil vælge sådan én her af gærdej og med masser af creme og glasur. Selvom sådan en med flødeskum også kan være lækker, så er og bliver den her simpelthen vores favorit. Du kan lave en hjemmelavet creme eller bruge en færdigkøbt creme man blot skal piske op med mælk. Sørg blot for at den købte creme er bagefast. Det ville være så ærgerligt, hvis cremen var skyld i, at alt cremen løb ud af bollerne under bagning. Hvordan folder jeg fastelavnsboller? Det der med at folde bollen, så man undgår at cremen render ud er en kunst i sig selv. Men det er faktisk slet ikke så svært igen! Det kræver blot, at man har æltet dejen godt og at man bruger en bagefast creme. Hvis du bruger færdiglavet creme – altså den creme, hvor der bare lige skal piskes mælk i, så er der nogle mærker, som ikke er bagefaste. Eksempelvis er Tørsleffs vaniljecreme ikke bagefast. Så sørg for at købe en bagefast eller lav din egen. Læs mere om fastelavnsbollerne her Opbevaring og Forberedelse Hvordan opbevarer jeg fastelavnsboller med creme bedst? Ved stuetemperatur i en pose. Hvis vi bager en stor portion, så undlader vi at komme glasur på alle og så fryser vi de bagte fastelavnsboller ned. Så er det nemt at tage dem op og så komme glasur på inden servering. Kan jeg fryse fastelavnsboller med creme? Ja, det kan man sagtens. Kan jeg lave fastelavnsboller dagen før og fylde dem med creme senere? Det er ikke så let med de her gammeldags fastelavnsboller, som bages med creme i. Hvor lang tid kan fastelavnsboller med creme holde sig friske? Et par dage, men de er bedst nybagte. Hvordan opbevarer jeg dejen før bagning? Ved stuetemperatur, hvor dejen hæver. Man kan også koldhæve dejen på køl natten over. Ingredienser Hvilken slags fløde skal jeg bruge til cremen? Vi bruger ikke fløde i vores creme. Den bliver udelukkende lavet på mælk. Kan jeg bruge flødeskum i stedet for creme? Ja, men de kan ikke bages med flødeskum. Så skal de fyldes med flødeskum efter bagning. Hvad kan jeg bruge som alternativ til fløde i cremen? Vi bruger ikke fløde i vores creme. Vi bruger mælk og gerne sødmælk. Kan jeg bruge margarine i stedet for smør i dejen? Ja, det kan man godt. Kan jeg bruge en anden type fyld end vaniljecreme? Ja, man kan fylde med præcis det man har lyst til. Det kunne være marcipan, syltetøj, remonce eller nutella. Hvilken type mel bør jeg bruge til dejen? Almindeligt hvedemel. Kan jeg bruge en anden form for sødemiddel end sukker? Honning eller sirup. Kan jeg bruge fløde i stedet for mælk til cremen? Vi ville blande fløde med lidt vand så. Dej og Bagning Hvordan sikrer jeg, at dejen bliver blød og ikke for tung? Vær meget opmærksom på mængden af mel. Brug kun vores opskrift som vejledende. Dejen skal æltes godt, så den ikke klistrer på kanten og det kan godt være, at din dej skal have mindre mel end vores. Hvis man ender med at bruge for meget mel, så får man en tung og tør dej. Hvordan folder jeg dejen korrekt for at undgå, at cremen løber ud? En god dej, som er æltet godt er meget vigtig. Desuden er hævetiden også vigtig, når de er foldet, så åbningen hæver sammen. Hvor lang tid skal dejen hæve? Det kommer an på mængden af gær. Men vær opmærksom på, at der godt kan være køligt i mange køkkener på denne tid, så det kan være, at de skal hæve lidt længere tid. Skal dejen være klistret, eller skal den være mere fast? Den må gerne være lidt klistret. Hvor lang tid skal fastelavnsbollerne bage? I ca. 10-15 minutter alt efter størrelse. Hvilken temperatur skal ovnen være på for at bage fastelavnsboller? Vi bager ved 200 grader alm. Ovn. Hvordan undgår jeg, at fastelavnsbollerne bliver for tunge? Sørg for at få rullet dejen ud, så mængden af dej ikke bliver for stor kontra mængden af creme. Sørg også for, at der ikke kommer for meget hvedemel i selve dejen. Hvordan får jeg fastelavnsbollerne til at blive lette og luftige? Sørg for at de får lov til at hæve ordentligt. Som skrevet tidligere, så er det vigtigt at være opmærksom på temperaturen i ens køkken. På denne tid kan der være ret køligt. Sæt dem et lunt sted eller lad dem hæve lidt længere, hvis de ikke er hævet ordentligt op inden bagning. Hvordan pynter jeg fastelavnsbollerne efter bagning? De kan pyntes med glasur, chokoladeganache eller noget tredje. Er der en nem måde at forme bollerne på? Vi skærer ud i firkanter. Kommer creme i midten og folder dejen sammen om cremen som et kryds. Fyld og Creme Hvordan sikrer jeg, at cremen ikke løber ud af bollerne? Sørg for at have en god dej, som ikke har alt for meget mel i sig. Sørg også for at lukke bollerne godt og få placeret åbningen nedad på bagepladen. Lad dem også hæve godt, så samlingerne hæver sammen. Hvordan undgår jeg, at cremen bliver for tynd? Den skal have lov til at koge op, så den tykner. Herefter tages den af og køler helt af, inden den piskes op inden brug. Hvordan laver jeg en glasur til fastelavnsbollerne? Det kræver blot flormelis og vand. Hvordan får jeg cremen til at tykne under opvarmning? Ved at bruge majsstivelse. Hvor lang tid skal cremen køle af, før den bruges til fyld? Et par timer. Kan også sættes i fryseren, hvor den køler hurtigere af. Udfordringer Hvad kan jeg gøre, hvis fastelavnsbollerne hæver for meget i ovnen? Rul dejen tyndere ud en anden gang, så der bliver knap så meget bolledej ift. Creme og fyld. Hvordan ved jeg, hvornår fastelavnsbollerne er bagt færdige? Når de er let gyldne. De vil også lyde hule, når du banker på bagsiden af dem. Hvad kan jeg gøre, hvis bollerne ikke hæver ordentligt? Stil dem et lunt sted. Måske et sted med gulvvarme. Skal dejen være klistret, eller skal den være mere fast? Den skal være lidt klistret, men skal stadig være til at arbejde med. Diverse spørgsmål Kan jeg bruge en færdiglavet creme i stedet for hjemmelavet? Sagtens. Vær dog opmærksom på, at der er nogle af de færdiglavede cremer, som ikke er bagefaste. Hvordan pensler jeg bollerne før bagning? De kan pensles med sammenpisket æg, kaffe eller mælk. De behøves heller ikke at blive penslet. Hvordan undgår jeg, at dejen bliver for tung eller klæg? Undgå at komme for meget mel i dejen. Hvordan sikrer jeg, at bollerne ikke bliver for hårde? Undgå at bruge for meget mel i dejen og sørg også for at dejen får god tid til at hæve. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej med jer. Jeg står og skal bage fastelavnsboller d. 7/2 men er presset på tiden om morgenen. Kan jeg lave dejen om aftenen som koldhævede ? Mvh Anja Svar
Kære piger. Jeg bagte fastelavnsboller i går og brugte jeres opskrift. Jeg har forsøgt mig med Cathrine Brandts opskrift i et par år, og hver gang er det gået helt galt. Jeg havde faktisk givet op på at lave fastelavnsboller igen. De her fastelavnsboller sidder lige i skabet. Blød og luftig bolle med en lækker creme, som jeg ikke havde et eneste uheld med. Dejen gør det super nemt at lukke dem helt tæt. Waow! Klapsalve. Stort knus Christina Svar
Hej Min creme blev helt tyk i konsistensen. Jeg har fulgt opskriften og prøvede at bage dem, men cremen er stadig tyk og mærkelig. Hvordan kan det være? Svar
Hvis man skal lave dobbelt portion anbefaler i så at lave den af to omgange eller bare dobler det hele op? Hvis sidstnævnte, skal man så bruge 100g gær? 😅 Svar
Er det bedst at ælte i hånden eller kan man godt bruge røremaskine? Jeg har også en pose kagecremepulver fra tørsleffs, kan den godt bruges selvom den ikke er bagefast? Svar
Hej Signe, Vi bruger røremaskine, men du kan sagtens gøre det i hånden. Brug helst en kagecreme, som er bagefast 🙂 Kh Svar
Hejsa:) Tak for nogle kanon opskrifter Jeg vil bare lige infomere om at i har skrevet forkert i jeres opskriftsbog der står de skal have varmluft og her står alm ovn. Jeg tror de springer hvis man laver med varmluft. Men har nemlig også jeres bog så ville bare lige sige det🥰 og verdens bedste opskrift på fastelavnsboller !! De fåes ikke bedre:) Mvh Helle Svar
Hej Helle, Tidligere bagte vi dem ved varmluft, men har sidenhen ændret opskriften. Vi har netop skrevet til vores redaktør, så det bliver rettet i næste oplag 🙂 Tak fordi du gjorde os opmærksom på det. Rigtig god dag! Kh Svar
Det er sandt når du skriver det er verdens bedste. De er bare så lækre. Min søn på 11år har bagt dem i dag. Med minimal hjælp. Lækker creme og ikke en dråbe flød ud 💙han var pave stolt. Svar
Hej mummum. Jeg har bagt de her skønne fastelavnsboller, men de skal først serveres i morgen. Skal de bare poser og opbevares ved stuetemperatur eller hvad tænker du? 🙂 Har ikke puttet glasur på endnu. Mvh. Mia Svar
Jeg brugte smeltet smør også uden mere mel. Kan man ikke lune dem hvis man spiser dem dagen efter. Svar
Er de stadig gode på 2. dagen? Jeg skal have morgengæster til fødselsdag og er i tvivl, om jeg kan bage dem dagen før med succes? 🙈 Kh Anna Svar
Hej Anna, Hvis de bages om aftenen, så er de stadig fine. Ellers kan vi anbefale at bage dem og så fryse dem ned 🙂 Kh Svar
Hej. Nu har jeg lavet præcis efter opskriften og min dej har stået til hævning i 45 min men er endnu ikke hævet 😱😱😱😱 Svar
Hej Pia, Det lyder mærkeligt. Står dejen og hæver et lunt sted? Ellers kan gæren ikke få lov at arbejde, hvis der er for koldt. Kh Svar
Hej Stine, Ja, det kan du godt. Men vi har før prøvet med varmluft og så kan cremen godt falde ud. Du kan bage på 190 grader varmluft 🙂 Kh Svar
Kan man mon lave dejen som koldhævet? Hvis ja hvordan med gærmængde? Og er der andet der ændre sig Svar
Hej Mika, Det kan du sagtens. Brug 15-20 g. gær i stedet og lad dejen hæve i køleskabet natten over. I stedet for at lune mælken til dejen, så skal den blot være kold. Kh Svar
Simpelthen de bedste fastelavnsboller jeg nogensinde har lavet – og jeg har lavet mange. Jeg lavede 24 og kun 4 kom der lidt creme ud af af. ? Jeg lavede cremen aftenen før og den var bare perfekt. Svar
MUMS, der er bare lækre. Der var få hvor cremen løb lidt ud, men det er første gang, mine fastelavnsboller har været så lækre…. Mumme mum… Svar
Efter så mange forsøg med mange andre opskrifter, så sidder denne lige i skabet, ca 450 gram mel var perfekt! Og så synes jeg at det er nemmere at arbejde med smøret, når man skærer dem i tern. ??? Jeg har lige bagt disse uden problemer hverken med creme eller foldningen. Intet creme andre steder end inde i bollen! ? Svar
Hejsa, Vi har ændret lidt i antallet på opskriften, da mængden af dej passer bedre til 12 store stk. 🙂 KH Svar
Hej, Ja, forvent dog at cremen får en lidt mere grålig farve, men smagen fejler intet! Jeg har testet med havremælk og det fungerer fint. Du kan også sagtens bruge olie. Kh Svar
Min creme flyder altid ud og har prøvet mange gange og i flere år. Kan ikke finde ud af hvor det går galt. Cremen er helt kold og stiv, jeg prøver at holde dem på forskellige måder men intet virker. Jeg giver snart op men det er verdens bedste fastelavns boller Svar
Hej, Bruger den cremen fra denne opskrift? Og så er det desuden super vigtigt, at du ælter dejen godt, lukker godt til, når du former dem og at du lader dem hæve godt op 🙂 Kh Svar
Hvor tyk er jeres creme, når i tager den fra varmen. Har nu stået med creme i godt 30 min og har besluttet nu at tage den af varmen. Men den er slet ikke så tyk som på billedet? Vil det blive mere tyk når den har stået på køl et stykke tid? Svar
Kan man forme bollerne også putte i fryseren også tage dem op og bage dem i ovnene eller skal man først bage dem i ovnene inden man fryser dem ned Svar
Hejsa Mia, Du kan sagtens fryse dem ned ubagte, så skal de bare have lov at tø en smule op og hæve, når de tages op 🙂 Alternativt kan de også fryses ned efterbagning uden glasur. Kh Svar
Hej. Er der noget jeg skal gøre anderledes hvis jeg bruger hindbærmarmelade i? I stedet for creme. Svar
Mega nemme at lave. Jeg oplevede dog, at bollerne eksploderede inde i ovnen og cremen var overalt. Hvad kan jeg gøre anderledes næste gang? Vh Mette Svar
Hej Mette, For høj varme – prøv at bage dem ved lidt lavere varme. Kan være din ovn varmer lidt kraftigere end vores 😀 Kh Svar
De ser gode ud. Dem vil jeg prøve 🙂 Kan se i en kommentar at I skriver at smørret skal smeltes, men i opskriften står der at det er blødt smør, der skal i. Hvad er det rigtige? 🙂 På forhånd tak for svar Svar
Hej jeg prøvede at lave denne opskrift igår og min creme blev slet ikke så tyk som jeres så jeg tog dem ud af oven var cremen flydte ud af bollerne og ud over det hele på bagepapiret Svar
Hej Amila, Sørg for at koge cremen godt op. Hvis den stadig virker for tynd, så kan du tilsætte lidt ekstra majsstivelse rørt ud i vand 🙂 Husk også at få cremen på køl inden den fyldes i bollerne 🙂 Kh
Hej igen jeg har lige prøvet at putte lidt mere majsstivelse i, men jeg synes simpelhen ikke det hjælper. Og jeg følger opskriften og jeg koger cremen godt op så den bliver tyknet men synes ikke det bliver tykkere når den kommer på køl. Pisker i den op med en elpisker inden i putter den på dejen?
Hvor længe har du den på køl? Vores creme stivner fuldstændig, når den kommer på køl. Send os en besked på Instagram eller Facebook, så kan vi sende dig en video af det 🙂 Kh
Hej igen, Den skal nok være på køl lidt længere så. Du kan evt. sætte den i fryseren, hvis det skal gå hurtigere 🙂 Kh