Fetakartofler

Fetakartofler
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Her finder du opskrift på bagte fetakartofler. De lækreste bagte kartofler med cremet fetaost og frisk persille. Perfekte som tilbehør!

Ingrediensliste

 • 1000 g. kartoffel
 • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • salt/peber
 • 250 g. fetaost
 • 0,5 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
 2. Skyl kartofler, tør dem godt og skær ud i både.
 3. Placer i et ildfast fad.
 4. Fordel olie, salt og peber udover kartoflerne (hold lidt igen med salten, da fetaosten også er saltet). Vend kartoflerne rundt, så alle er dækket af olie.
 5. Bag kartoflerne i midten af ovnen først i 20 minutter. Tag dem ud og der rør rundt i dem, så de bliver stegt ligeligt over det hele.
 6. Bag dem i yderligere 10-20 minutter, alt efter hvor god din ovn er.
 7. Når alle kartoflerne har fået farve og er blevet lidt sprøde, så tages de ud.
 8. Smuldr fetaost udover og friskhakket persille. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på fetakartofler

En nem opskrift på de lækreste fetakartofler, som du kan servere som tilbehør. Det er en super nem måde at gøre bagte kartofler lidt mere spændende på. De passer i hvert fald super godt til sommermad og evt. noget lækker grillkød og en smagfuld salat.

Det er egentlig blot bagte kartofler, som bliver toppet med cremet feta og frisk persille, når de kommer ud af ovnen. Vi kan anbefale at bruge en god og cremet feta som eksempelvis en PUCK feta. Det gør bare en kæmpe forskel, da det komplimenterer kartoflerne rigtig godt.

LÆS OGSÅ: Sesamkartofler

Fetakartofler

Bagte kartofler med feta og persille

Det er som sagt en super nem måde at gøre bagte kartofler lidt mere spændende på. I stedet for feta, så kan du også rive parmesan udover. Som tilbehør til de lækre bagte kartofler, så kan vi blandt andet anbefale denne opskrift på hasselback kylling og evt. vores melonsalat. Det vil uden tvivl være en menu, som går rent hjem hos de fleste!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar