Flettede hvidløgsbrød Hjemmelavet hvidløgsbrød Opskrift til 36912 stk. Opskrift til 3 stk. Forberedelsestid 1 time og 10 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet hvidløgsbrød. Server til aftensmaden, eksempelvis grillmad. De kan sagtens fryses, så kan man altid tage op, når man får lyst til hvidløgsflutes. Ingrediensliste Dej 2,5 dl. kærnemælk 2,5 dl. vand 30 g. gær 1 spsk. sukker 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie 2 tsk. salt 250 g. durummel 440 g. hvedemel Hvidløgssmør 250 g. smør 3 fed hvidløg 0,5 bundt frisk persille 2 pk. frisk mozzarella Fremgangsmåde Opløs gæren i vandet og kærnemælken. Tilsæt sukker, olie og salt. Rør mel i lidt efter lidt (det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet) og ælt dejen til den er smidig og ikke for tør. Lad dejen hæve i 40 minutter et lunt sted. Del dejen i 3. Form hver klump dej til en lang pølse og rul den ud. Smør med hvidløgssmør og riv mozzarellaost fra hinanden og fordel. Rul den sammen, på samme måde som når man laver pizzasnegle. Skær den over på den lange led, så du har to lange stykker. Flet dem rundt om hinanden og placer dit flute på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at “åbningen” vender nogenlunde op ad, så undgår du at fyldet render ud. Fortsæt sådan med de to andre. Lad dem efterhæve 20 minutter. Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Bag en plade af gangen (hvis du har fordelt dem på 2 bageplader). Bages i ca. 8-10 minutter, alt efter din ovns styrke. Bedøm denne ret Lås skærm Flettede hvidløgsbrød opskrift Flettede hvidløgsbrød og her får du en nem opskrift. Nøj, vi elsker hvidløgsbrød og hvidløgsflutes. Men hvem gør ikke det? Det er det perfekte tilbehør til aftensmad til eksempelvis lasagne, spaghetti med kødsauce eller blot til grillmad. Vi har dog altid haft en tendens til at købe færdiglavede flutes. Men det kunne simpelthen ikke passe, så nu ville vi prøve at lave vores egne. Og de blev bare super gode! Et tip er at købe en god durummel, da det virkelig gør en stor forskel. Vi har prøvet at bage dem både med den billige durummel og en god økologisk durummel. Og de bliver altså bedst med den lidt dyrere mel. LÆS OGSÅ: Nemt luksus hvidløgsbrød Hvidløgsbrød som tilbehør Hvad enten du kalder det for hvidløgsbrød eller hvidløgsflutes, så er de som sagt det perfekte tilbehør. De kan bruges som tilbehør til laks, frikadeller, kylling, lammekølle, roastbeef, oksefilet og blot en almindelig bøf. Vi synes altid, at hvidløgsbrød pifter alle retter op. Og især hjemmelavet hvidløgsbrød kan gøre en kæmpe forskel. Det er også et super lækkert brød til tapas, som er nemt at lave. Vi elsker at servere det her sammen med hjemmelavet durumflutes. Man kan også vælge en klassiker som foccaciabrød. Eller lave alle tre. Der må nemlig ikke mangle brød til tapas, det kan vi godt blive enige om. LÆS OGSÅ: Stegte tomater med hvidløgscrunch Du kan lave en stor portion og så fryse dem ned. Eksempelvis bagte vi dem for nylig til en stor fest, hvor vi så lavede dem på forhånd og frøs dem ned. Så skal de blot tages op og lige lunes kort i ovnen, så er de næsten som nylavede. Kan de laves som koldhævet dej? De kan sagtens laves som koldhævet dej også. I stedet for 30 g. gær, så bruger du blot 10 g. og så rører du ellers bare dejen sammen og sætter den i køleskabet i en stor skål natten over. De formes på samme måde, som hvis det var en almindelig dej. Faktisk bliver de kun bedre af at blive koldhævet, da dejen får mere tid til at udvikle struktur og smag. Hvis du vil have lidt ekstra tips og tricks til at lave lækre hjemmebagte, flettede hvidløgsbrød. Så kan vi anbefale at anskaffe sig en dejskraber/deler som denne. Den er simpelthen uundværlig, når man arbejder med dej. Den er god til at dele dejen. Vi oplever ofte at en kniv ikke er helt effektiv nok, hvis dejen er meget klistret.
Hej Annemette De får automatisk lov til at efterhæve imens ovnen varmer op. Ellers skal de efterhæve 20 minutter, hvis din ovn allerede er varm 🙂 Knus Svar
Mener du virkeligt at 8-10 minutter er bagetid nok. Jeg var helt oppe på 14-15 minutter. Fornemmer stadig at brødene er lidt “svampede” i bunden. Jeg overvejer at bruge mere underarmen ved kommende bagning. Mangler sprødhed. Svar
Hej Knud Det er nok i vores ovn, men det afhænger 100% af din ovns styrke. Ingen ovne er ens, så kan sagtens være, at dine skal have længere tid 🙂 Bruger du varmluft eller alm. ovn?? Knus Svar
I din video med flettede hvidløgsbrød bruger du en lille mørk kagerulle. Det ser ud som om det er marmor. Vil du oplyse målene på den ( længde og diameter) og eventuelt hvor den kan købes Venlig hilsen Knud hedegaard Svar
Hvorfor løber alt smøret ud af mine hvidløgsbrød? Laver man ikke bare smøret med hvidløg og persille? Svar
Trods at samlingerne ligger opad, er det stadig ikke muligt at holde smørret inde i brødet, og det flyder derfor ud… Øv!! Svar
Hej igen? Hvorfor kan jeg ikke få det til at smage af hvidløg. Alt smagener væk. Skal det hakkes eller i hvidløgspresser? Svar
Kan man evt bruge creme fraiche eller andet syrnet mælkeprodukt? Eller skal det helst være kærnemælk?? Tak for alle opskrifter. Det er altid jeres opskrifter som er mine fortrukne. Nemme og rigtig lækre. Vh Sara Svar
Hej Sara, Du kan altid erstatte et syrnet mælkeprodukt med et andet i bagværk.Så ja creme fraiche kan sagtens bruges 🙂 Kh Svar
Hej Maja, Du vil ikke få et lige så luftigt og lækkert brød. Hævetid er så vigtigt ved bagværk. Men sæt evt. dejen et godt lunt sted (evt. på gulvvarme), så kan du godt skære lidt af hævetiden af. Kh Svar
Hejsa Har lige lavet denne og wow hvor smagte det godt. Ikke sidste gang vi har lavet det. Jeg gav brødet 15 min. På 200 g varmluft. 50g gær i stedet for 30g. Fik flettet brødet ligesom en fletning i stedet og det holdte alt smøren inde 😁👍🏻 Svar
Fantastisk opskrift – undlod dog hvidløget – men altid en vinder på familiebordet! Endnu engang tak for opskriften. Vh Farmor Svar
Hej Mummum, Når der opskrift til 3 stk. hvor mange personer vil I så mene der er til? Vil man kunne erstatte olie med en olivenolie? Tak for lækre opskrifter! Vh Nanna Svar
Hej Nanna, Ja det vil du sagtens kunne. Der er til 12-16 personer i de tre, alt efter hvad de skal serveres til 🙂 Kh Svar