Flødekartofler med ost

flødekartofler med ost
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på flødekartofler med ost, som bliver cremet og virkelig gode! Cremede flødekartofler, som er lavet med mozzarella.

Ingrediensliste

 • 1500 g. kartoffel
 • 2 stk. løg
 • 2 fed hvidløg
 • 7 dl. piskefløde
 • 150 g. revet mozzarella
 • 0,5 tsk. stødt muskatnød
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Skræl kartofler og skær dem i tynde skiver.
 2. Hak løg eller skær i tynde skiver. Knus hvidløg.
 3. Opvarm en gryde. Tilsæt kartofler, hvidløg og løg, og steg det kort af i lidt olie.
 4. Tilsæt fløde, revet mozzarella, salt, peber og muskatnød.
 5. Smør nu et ildfast fad med lidt margarine. Kom kartoffelblandingen heri.
 6. Bages i ovnen i ved 175 grader varmluft i 1,5 time. Hvis toppen bliver meget mørk, kan du undervejs dække fadet til med sølvpapir.
 7. Tag fadet ud af ovnen og lad det stå og trække 5 minutter inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på flødekartofler med ost

Hvis du skal have den bedste opskrift på flødekartofler med ost, så er du kommet det rette sted hen! Her får du nemlig vores bedste opskrift på cremede flødekartofler med mozzarellaost og masser af fløde. Uh, sådan en omgang flødekartofler i ovn er nok noget af vores yndlings tilbehør til aftensmaden. Det smager simpelthen så godt og kan jo nærmest serveres som tilbehør til det meste kød. Vores opskrift giver dig lækre og cremede kartofler, hvor du får en dejlig tyk flødesauce. Der er bare intet værre end sådan en omgang her, hvor det nærmest bliver kartofler i en vandet sauce. Det undgår du altså med denne opskrift!

Vi har også opskrift på helt almindelige klassiske flødekartofler. Den opskrift finder du lige her. I denne har vi nemlig opgraderet opskriften med revet ost. Så hvis du elsker ost, så vil du uden tvivl være fan af disse. Om sommeren, så serverer vi ofte sådan en omgang til grillmaden. Det er også ideelt at servere, hvis man får gæster. Vi har endnu ikke oplevet, at de ikke er faldet i god jord.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på kartofler i ovn

flødekartofler med ost

Cremede flødekartofler

Med den her opskrift får du som sagt cremede flødekartofler. De absolut bedste af slagsen! Og vi mener selv, at vi har fundet tricket bag dem. Vi steger nemlig kort kartofler, løg osv. af i en gryde først. Herefter tilsættes fløden til gryden, hvorefter det hele hældes over i et smurt fad. Når man lige steger dem af, så frigiver det stivelsen og derfor bliver de altså ekstra cremet.

flødekartofler med ost

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar