Fyldt mørbrad med feta og persille

fyldt mørbrad
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

En lækker opskrift på fyldt mørbrad med feta og persille, som er svøbt i serranoskinke. Server med smørstegte kartofler og eventuelt en god salat.

Ingrediensliste

  • Fyldt mørbrad

  • 600 g. svinemørbrad
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 stk. rødløg
  • 180 g. fetaost
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 50 g. soltørrede tomater
  • salt/peber
  • 60 g. serranoskinke
  • Smørstegte kartofler med persille

  • 800 g. små kartofler med skræl
  • 20 g. smør
  • 0,5 bundt frisk persille
  • groft salt
  • Chilidip

  • 0,5 fed hvidløg
  • 50 g. mayonnaise
  • 1 tsk. chilisauce
  • 0,5 tsk. paprika
  • salt
  • 1 spsk. creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Put kartoflerne i en gryde. Lad bare skrællen blive på. Kog dem i rigeligt salt indtil de er møre.
  2. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Puds mørbraden. Skær den op i midten ligesom der er vist på billederne.
  3. Nu skal fyldet til mørbraden laves. Hak rødløg og hvidløg fint. Bland det i en skål med feta, soltørrede tomater og friskhakket persille. Tilsæt salt og peber.
  4. Put fyldet i mørbraden. Svøb den i serranoskinke.
  5. Bag den i ovnen i 25-30 minutter alt efter størrelse.
  6. I mens mørbraden bages, så skal kartoflerne steges. Opvarm en pande med smør. Tilsæt de kogte kartofler og steg dem ved middel varme.
  7. Nu skal chilidippen røres sammen. Pres hvidløg og bland det med salt, chilisauce, paprika, creme fraiche og mayonnaise.
  8. Drys med groft salt og friskhakket persille og server dem sammen med mørbraden og mayonnaisen.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Glad for Gris #gladforgris #partofaeuropeanmovementformoretaste

Fyldt mørbrad med feta og persille

Fyldt mørbrad med feta og persille er så lækkert og nemt at lave. Den her er som sagt med feta og persille, men der er også soltørrede tomater og hvidløg i. Det hele er bundet sammen af serranoskinke, som bliver bagt dejlig sprødt i ovnen.

Vi laver ofte fyldt mørbrad i ovnen, når vi skal have gæster. Man kan lave det hele klar og fylde mørbraden, så den blot skal steges i ovnen, inden gæsterne kommer. Mørbrad med fyld er derfor nem aftensmad både i hverdagen, men også til mere specielle anledninger, når man får gæster.

LÆS OGSÅ: Fyldt kalkunbryst

Som tilbehør til mørbraden har vi valgt at lave smørstegte kartofler. Det er super lækkert. Så koger vi først kartoflerne og giver dem en hurtig tur på panden med smør, persille og salt. Så bliver det altså ikke bedre.

Men man kan også lave en god salat der til. Eksempelvis kan vi anbefale vores smagfulde tomatsalat, en melonsalat eller en simpel bønnesalat. De er alle sammen super nemme at lave og smager fantastisk til retten.

Fyldt mørbrad med feta og persille

Kan jeg lave den med bacon?

Som sagt har vi valgt at bruge serranoskinke, men man kan sagtens bruge bacon. Serranoskinke er knap så fed som bacon, så derfor elsker vi at bruge det her om sommeren. Serranoskinken bliver også helt sprød i ovnen og komplimenterer fyldet i mørbraden godt.

I stedet for at lave mørbraden i ovnen, så kan du også vælge at lave den på grill. Det er samme procedure og den skal stadig have cirka 25-30 minutter på grillen. Selvom vejret ikke er til grillmad lige nu, så er der stadig mange, som vælger at trodse vejret og bruge grillen.

Fyldt mørbrad med feta og persille

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

 

Kommentarer

  1. Hej
    Mørbraden er fantastisk. Jeg skal nu servere mørbrad til 30 personer. Jeg er nød til at lave dem dagen i forvejen. Men hjælp, hvordan jeg bedst får dem lunet i en ovn uden de bliver tørre????

  2. Hej 😊
    Lyder som en virkelig lækker svinemørbrad.
    Kan man stege mørbraden i ovnen f.eks dagen før, og så bare varme den på grillen, så den får lidt grillsmag, inden servering?

    1. Hej Gitte,

      Så ville jeg stege den af på grillen og så give det sidste i ovnen dagen efter, så den bliver færdig. Ikke den anden rækkefølge 🙂

      Kh

Skriv en kommentar