Fyldt sød kartoffel med mexicansk bønnefyld

Fyldt sød kartoffel med mexicansk bønnefyld
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på fyldt sød kartoffel med mexicansk bønnefyld. En god idé til vegetarisk aftensmad, som er nemt og hurtigt at lave. De søde kartofler er bagt i ovnen og så er de herefter fyldt med bønnefyld, som er krydret med masser af krydderier.

Ingrediensliste

 • 800 g. sød kartoffel
 • 1 stk. tomat
 • 1 stk. rødløg
 • 0,5 stk. grøn peberfrugt
 • 100 g. majs på dåse
 • 100 g. sorte bønner på dåse
 • 2 spsk. tacokrydderi
 • 0,5 bundt frisk koriander
 • 50 g. creme fraiche
 • 1 stk. avocado
 • 1 stk. lime

Fremgangsmåde

 1. Opvarm ovnen til 190 grader varmluft.
 2. Skyl søde kartofler og læg dem på en bageplade med bagepapir.
 3. Bag dem i den forvarmede ovn i en time.
 4. I mellemtiden hakkes løg, tomat, koriander og grøn peberfrugt fint.
 5. Bland halvdelen af løg, tomat, koriander og grøn peberfrugt sammen til pico de galo.
 6. Når kartoflerne er ved at være færdige opvarmes en pande med lidt fedtstof. Steg den resterende mængde løg. Tilsæt drænede majs og sorte bønner og tilsæt derefter spice mix krydderi. Steg det ved middelvarme i 3 minutter.
 7. Mos avocado.
 8. Når de søde kartofler er færdige skæres de op på midten. Herefter kommes der mexikrydret bønnefyld i og toppes med pico de gallo, most avocado, creme fraiche og friske koriander. Skær lime og læg en limebåd ved siden.
Bedøm denne ret

I samarbejde med søde kartofler fra North Carolina.

Opskrift på fyldt sød kartoffel med mexicansk bønnefyld

Her får du opskriften på sød kartoffel fyldt med mexicansk fyld, guacamole og pico de gallo. Et virkelig godt bud på en vegansk eller vegetarisk omgang aftensmad eller frokost, hvor man på ingen måde går på kompromis med smagen. Bønnerne er krydret godt og så får de selvfølgelig selskab af en hjemmelavet guacamole med hvidløg og pico de gallo, som er en blanding af blandt andet rødløg og tomat.

Vi har lavet opskriften med søde kartofler fra North Carolina. North Carolina på Nordamerikas østkyst er den største producent af søde kartofler i hele USA. Det fugtige subtropiske klima og den sandede lerjord betyder, at North Carolina har rigtig gode betingelser for at dyrke søde kartofler. I North Carolina opbevares de søde kartofler efter septemberhøsten i store træbeholdere i klimakontrollerede haller. Under lagring får modningsprocessen tid til at uddybe smagene, og de søde kartofler bliver mere aromatiske. Det er også takket være opbevaringen, at de søde kartofler er tilgængelige hele året rundt. Vi bruger ofte en bagt sød kartoffel som en slags base. Det er nemlig så lækkert at skære den op og fylde den. Prøv eksempelvis også den her udgave, hvor de bages og så kommes der en frisk, hjemmelavet krydderurtedressing i. Hvis du trænger til noget anderledes, men lækkert tilbehør, så vil de helt sikkert falde i god jord.

LÆS OGSÅ: Vegetar bolognese

sød kartoffel

Bagt sød kartoffel med bønner

Man kan fylde den bagte sød kartoffel med så mange forskellige ting. Det er kun fantasien, som sætter grænser. Det søde fra kartoflen spiller især godt sammen med tilbehør som er enten lidt syrligt eller godt krydret. Hvis man ikke er til bagt sød kartoffel på den her måde, så kan de også laves til fritter. Det har vi blandt andet gjort i den her opskrift med sprød laks og fritter af sød kartoffel.

Fyldt sød kartoffel med mexicansk bønnefyld Fyldt sød kartoffel med mexicansk bønnefyld

Det er så fedt, at sød kartoffel er ved at vinde en plads i mange danskeres hjerter. Hvis du har fuldt med fra start herinde hos os, så ved du også, at vi altid har været glade for den her kartoffel og har masser af opskrifter liggende. Hvis du vil se flere opskrifter med sød kartoffel, så finder du dem alle lige her.

Fyldt sød kartoffel med mexicansk bønnefyld

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar