Fyldte auberginer

Fyldte auberginer
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på fyldte auberginer med oksekød og grøntsager. Sund, nem og hurtig hverdagsmad med aubergine og oksekød.

Ingrediensliste

  • 2 stk. aubergine
  • 300 g. hakket oksekød
  • 1 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 g. hakkede tomater på dåse
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. paprika
  • salt/peber
  • 0,25 bundt forårsløg
  • 50 g. fetaost
  • 1 stk. tomat
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Hak alle grøntsager fint.
  3. Opvarm en pande med lidt fedtstof.
  4. Steg løg og hvidløg. Vend det godt rundt.
  5. Tilsæt hakket oksekød, forårsløg og krydderier. Vend det godt rundt til oksekød har fået farve over det hele.
  6. Tilsæt nu hakkede tomater på dåse. Lad det simre i 10 minutter.
  7. Halver auberginerne og skrab fyldet ud af midten., så der er plads til fyld. Hak det du skraber ud fint. Kom det i kødfyldet. Lad det simre 5 minutter.
  8. Fyld dine auberginer med kødfyldet og kom dem op i et ovnfast fad.
  9. Bag dem i den forvarmet ovn i ca. 20 minutter.
  10. Tag dem ud af ovnen. Top med finthakket persille, finthakket tomat og smuldret feta.
Bedøm denne ret

Opskrift på fyldte auberginer

En omgang fyldte auberginer med oksekød er lækker, sund og nem hverdagsmad, hvor man kan få masser af grønt ind. Auberginen udhules og så fyldes den med kødfyld, hvorefter det hele bages i ovnen. Det er én af vores yndlings måder at spise aubergine på, da vi generelt er dårlige til at inkludere den lækre grøntsag i vores kost ellers.

Generelt så er fyldte grøntsager en genial måde at få inkluderet flere grøntsager i kosten. Prøv også vores fyldte peberfrugter eller fyldt squash. Samtidig med, at man får mere grønt ind i hverdagen, så fungerer grøntsagerne genialt som ‘både’ eller en slags holder for fyldet, hvilket vi er kæmpe fans af. Du kan servere de fyldte auberginer, som de er. Ellers kan du også lave en lækker salat til som den her spidskålssalat med æbler. Det er bare en lækker menu.

LÆS OGSÅ: Squashfritter

Fyldte auberginer

Fyldt aubergine med oksekød

Vi har lavet de her fyldte auberginer med oksekød, men de kan også sagtens laves med andet slags kød. Du kan bruge hakket svinekød, kyllingekød eller helt udelade kødet. Man kan nemlig også lave noget lækkert og smagfuldt grøntsagsfyld helt uden kød.

Vi kan bare godt lide kombinationen af det krydrede oksekød med masser af grøntsager i den bagte aubergine. Det smager skønt og så kan man bruge lige præcis de grøntsager, som man har lyst til. Det er sådan en ret, hvor der er rig mulighed for lige at få tømt ud i grøntsagsskuffen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar