Gammeldags kringle med remonce og rosiner Gammeldags kringle med remonce og rosiner Opskrift til 612182430 personer Opskrift til 12 personer Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en gammeldags kringle med remonce, marcipan og rosiner. Hjemmelavet kringle er super nemt at lave selv og så smager det fantastisk. Ingrediensliste Dej 50 g. gær 100 g. smør 2,5 dl. mælk 0,5 tsk. salt 2 spsk. sukker 1 stk. æg 600 g. hvedemel Fyld 90 g. smør 90 g. sukker 90 g. marcipan 100 g. rosiner Til pensling 1 stk. æg 40 g. hasselnøddeflager 40 g. perlesukker Fremgangsmåde Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det er lillefingervarmt. Hæld væsken over i din røreskål. Rør gær ud. Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi bruger ca. 550 g. hvedemel, men vi rører også dejen på maskine. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 1 time. Imens dejen hæver, så laves remonce. Rør blødt smør, sukker og marcipan sammen, indtil du har en ensartet masse. Hvis marcipanen er hård, så kan du rive den på et rivejern inden. Stil remonce til side. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel. Del dejen i to. Rul hver dej ud til en rektangel. Smør remonce på midten og drys med rosiner ned langs remoncen. Skær siderne til, så du kan flette dem ind over hinanden. Du kan også bare folde hver side indover og så stoppe enderne under sig selv (så undgår du fyldet ryger ud). Sådan gentager du med den anden kringle. Placer begge kringler på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve under et viskestykke et lunt sted i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker samt hasselnøddeflager/mandelflager. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på gammeldags kringle med remonce og rosiner En gammeldags kringle med remonce, marcipan og rosiner. Præcis som oldemor lavede den. Det er den lækreste kringle med fyld, der ikke flyder ud og en sød gærdej. Vi har lavet den på den helt gammeldags facon med remonce og rosiner. Du kan selvfølgelig udelade rosiner, hvis du ikke bryder dig om det. Server din hjemmebagte kringle til eftermiddagskaffen eller som en del af morgenbordet eller brunchbordet. Det er en skøn kage, som plejer at falde i god jord hos de fleste. Der er ikke noget som en hjemmebagt, lun kringle og en kop kaffe til. LÆS OGSÅ: Kærnemælkshorn Kringle med remonce Vi laver vores remonce af smør, sukker og marcipan, som bliver rørt godt sammen til en fast remonce. Den bliver herefter fordelt ned langs dejen, hvorefter vi drysser med rosiner på toppen. Vi plejer at flette vores kringler, da vi synes det giver sådan et flot udseende. Men du kan også sagtens bare folde siderne indover hinanden. Det smager ikke anderledes. En kringle til eftermiddagskaffen Der er ikke noget som en nybagt, lun kringle til eftermiddagskaffen. Især på en kølig efterårsdag. Så smager sådan en hjemmelavet kringle altså bare ekstra lækkert. Du kan også sagtens fryse kringlen og så tage den op og lune den inden servering. Så har du altid hjemmebagt kringle, som du kan servere for uventede gæster. Du kan også fryse den ubagt, så du kan bage frisk kringle til eksempelvis brunchbordet eller til fødselsdagsfejring, hvor man i forvejen har nok at se til. Så skal den blot tages op 3 timer før den skal bages, så den kan få lov til at hæve inden bagning. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.