Græsk gyros af koteletter Græsk gyros af koteletter Opskrift til 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på græsk gyros af koteletter med bagte kartofler, salat og tzatziki. Nem aftensmad med svinekoteletter. Ingrediensliste Marineret kød 500 g. svinekoteletter 1 spsk. olivenolie 2 spsk. græsk yoghurt 1 tsk. paprika 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander 0,5 tsk. cayennepeber 0,5 tsk. stødt kanel 1 tsk. tørret oregano 1 tsk. tørret timian salt/peber 1 stk. økologisk citron 2 fed hvidløg Tilbehør 400 g. frosne pommes frites 1 stk. tomat 0,25 stk. agurk 30 g. rucola 50 g. fetaost 0,25 stk. rødløg 2 stk. fladbrød Tzatziki 0,5 stk. agurk salt/peber 200 g. græsk youghurt 1 fed hvidløg KØB PÅ NEMLIG Fremgangsmåde Først laves kødet. Bland alle krydderierne sammen med olie og græsk yoghurt. Riv lidt skal af citronen og pres saften ud. Kom det i marinaden. Læg svinekoteletterne i marinaden og lad det stå og trække mindst 30 minutter. Bag pommes frites i ovnen eller airfryeren efter pakkens anvisning. Nu skal den græske salat laves. Agurk og tomat skæres i tern. Rucola skylles. Rødløg skæres i halve skiver. Vend det godt rundt. Skær feta i tern og top salaten med feta. Nu skal tzatzikien laves. Riv agurk og hvidløg på et rivejern og pres saften ud. Vend salt og peber i. Vend det i græsk yoghurt. Opvarm en pande med fedtstof. Steg kødet ved høj varme i 3-5 minutter på hver side. Skær i tynde skiver. Anret en tallerken med græsk salat, fladbrød, pommes frites, tzatziki og kødstrimlerne. Velbekomme! Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på græsk gyros af koteletter Her får du en super nem og lækker opskrift på græsk gyros af koteletter. Krydret svinekød, som serveres sammen med pommes frites, en hurtig græsk salat, tzatziki og fladbrød. Vi elsker sådan nogle retter her! Nemme at lave, masser af smag og så er det noget, som hele familien kan lide. Der er lidt af hvert på sådan en tallerken, hvilket vi elsker. Græsk gyros referer egentlig til kød, som er stegt på en vertikal rotisserie, men her har vi blot stegt det på en pande. Kødet er marineret i masser af krydderier, som giver det masser af smag. Man kan godt kalde det her for en hverdags-gyros, fordi vi ikke har tiden til at lave kødet på rotisserie i en travl hverdag. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på græsk-inspireret mad her Koteletter på pande Det er en nem måde at lave koteletter på pande på. Svinekoteletterne marineres i yoghurt, hvidløg og en masse forskellige krydderier. Det giver simpelthen så smagfuldt kød og også en virkelig spændende kotelet. Efter kødet er marineret, så steges de ved høj varme på en pande og så skæres de ud i tynde skiver. Svinekoteletter på pande er nem hverdagsmad, som vi har fået siden vi var helt små. Det her er blot en lidt mere spændende måde at tilberede dem på end ved blot at krydre med salt og peber. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.
Hej Tanja, Der er næringsindhold på alle vores opskrifter, dem kan du se som medlem af Mit Mummum 🙂 Kh Svar