Tilmeld nyhedsbrev

Græske fladbrød

Græske fladbrød

Græske fladbrød

Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

En nem og lækker opskrift på græske fladbrød bagt på pande. De er perfekte som tilbehør til aftensmad. Man kan også spise dem med fyld i form af falafel, oksekød eller kylling. Det er lækker aftensmad både til sommer og de koldere tider.

Ingrediensliste

  • 1 dl. vand
  • 1 dl. mælk
  • 20 g. gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl. naturel yoghurt
  • 450 g. hvedemel

Fremgangsmåde

1. Lunkent vand og mælk blandes med gær. Herefter tilsættes salt, olie og yoghurt natural og der røres rundt.
2. Så tilsættes mel lidt efter lidt. Det hele kan sagtens røres sammen med en grydeske.
3. Dejen æltes sammen og sættes til hævning et lunt sted i minimum 1 time.
4. Dejen hældes ud på et meldrysset bord. Herefter deles den i 8-10 stykker.
5. De små klumper dej rulles ud til en cirkel. Husk de hæver, så de skal være cirka 0,4 – 0,5 cm. i højden.
6. Varm en pande op. Kom lidt olie på og bag dine brød på panden. De skal have cirka 1 minut på hver side. Pas på panden ikke bliver for varm, da dine brød bliver brændte og ikke bagt indeni.
7. Sådan fortsætter du med alle brødene.

Bedøm denne ret

Lækre, nemme og svampede fladbrød er perfekt som kuvertbrød eller madbrød, men har du prøvet et græsk fladbrød? Her kommer der fyld i. Vi elsker at putte falafler eller kylling i sammen med salat og en god dressing.

Fladbrød er også nemt at lave og det kan laves både på pande og i ovn. Den her opskrift bliver bagt på en pande, hvor man sagtens kan tilføje lidt krydderier til panden for at give brødet smag. Eksempelvis er hvidløg eller oregano rigtig godt der på.

Græske fladbrød minder jo på mange måder om pitabrød, da det er samme koncept med at putte fyld i et brød. Det er i hvert fald super nem og lækker aftensmad, om man er 1, 2 eller mange personer.

Skriv en kommentar