Græske fladbrød

Græske fladbrød opskrift
Opskrift til stk. Opskrift til 9 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

En nem og lækker opskrift på græske fladbrød bagt på pande. De er perfekte som tilbehør til aftensmad. Man kan også spise dem med fyld i form af falafel, oksekød eller kylling. Det er lækker aftensmad både til sommer og de koldere tider.

Ingrediensliste

 • 1 dl. vand
 • 1 dl. mælk
 • 20 g. gær
 • 1 tsk. salt
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 dl. naturel yoghurt
 • 450 g. hvedemel

Fremgangsmåde

 1. Gær opløses i vand.
 2. Tilsæt mælk, salt, olie og naturel yoghurt.
 3. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt. Det kan godt være, at du ikke skal bruge alt melet alt efter om du rører dejen på røremaskine eller i hånden. Hvis den er for våd, så tilsæt lidt mere hvedemel.
 4. Sæt dejen til hævning i en skål, hvor den har mulighed for at hæve til dobbelt størrelse. Læg et fugtigt viskestykke over skålen og sæt den til hævning i 1 time.

Efter hævning

 1. Dejen hældes ud på et bord drysset med mel. Vej dejen af til 90 g. stykket og form dem først som boller.
 2. Rul dem herefter ud i hvedemel, så du får flade cirkler. De skal være ca. 0,4-0,5 cm. i højden (de hæver nemlig meget ved bagning). Form alle brødene.
 3. Varm en pande op. Kom lidt olie på og bag dine brød på panden. De skal have cirka 1 minut på hver side. Pas på panden ikke bliver for varm, da dine brød bliver brændte og ikke bagt indeni.
 4. Sådan fortsætter du med alle brødene.
 5. Lad dem køle af på en bagerist.
 6. Inden servering kan de lunes igen i ovnen.
 7. Server med ønsket fyld.
Bedøm denne ret

Opskrift på græske fladbrød

Græske fladbrød er lækre, svampede og luftige fladbrød, som du kan bruge på samme måde, som man bruger pitabrød eller pandekager. Du kan fylde dem med kylling, oksekød, falafler eller bare med grøntsager og en lækker dressing.

Græske fladbrød er også nemt at lave og det kan laves både på pande og i ovn. Den her opskrift bliver bagt på en pande, hvor man sagtens kan tilføje lidt krydderier til panden for at give brødet smag. Eksempelvis er hvidløg eller oregano rigtig godt der på.

LÆS OGSÅ: Hjemmebagte pitabrød

Opskrift på græske fladbrød

Græske fladbrød opskrift

Græske fladbrød minder jo på mange måder om pitabrød, da det er samme koncept med at putte fyld i et brød. Det er i hvert fald super nem og lækker aftensmad, om man er 1, 2 eller mange personer.

Fladbrødene kan med fordel laves og varmes op igen. På den måde er det nemt at forberede madpakken, så du kan fylde dem med dit favorit fyld. De mætter meget, og er en rigtig god ide til madpakken. Hvis du vil have dem i en grovere version, så kan du sagtens erstatte halvdelen af hvedemelet med fuldkornsmel – det bliver de bestemt ikke dårligere af.

LÆS OGSÅ: Fajitas med hjemmelavede tortillas

Græske fladbrød opskrift

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar