Grillet laks

grillet laks
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på laks på grill med smør, citron og friske krydderurter. Lav en omgang laks på grill og server til sommermaden.

Ingrediensliste

 • 400 g. lakseside
 • 1 stk. citron
 • 20 g. smør
 • 3 spsk. raps- eller solsikkeolie
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Smør en foliebakke med olie.
 2. Kom laksesiden i bakken. Du kan også sagtens bruge laksefiletter.
 3. Skær citron i skiver og læg dem ovenpå laksen.
 4. Drys med salt og peber.
 5. Skær smørret i stykker og læg det ovenpå laksen.
 6. Kom bakken med laksen på grillen ved 200 grader i 20-25 minutter.
 7. Pynt med frisk timian eller frisk dild.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores favorit, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på grillet laks

Her får du opskriften på lækker, grillet laks. Laks på grill er én af vores absolut yndlings måder at tilberede laks på. Det er så nemt og simpelt og så smager det intet mindre end fantastisk! Vi kommer lidt citron, smør samt salt og peber på. Det er simpelt, men passer perfekt til den lækre laks.

Server din grillede laks med en omgang bagte kartofler og en lækker grøn salat. Det er i hvert fald opskriften på en nem og lækker sommermenu, som man ikke går galt i byen med.

LÆS OGSÅ: Grillede asparges

grillet laks

Laks på grill

Når vi laver laks på grill, så bruger vi gerne en form for bakke eller foliebakke, da det gør det hele lidt nemmere. Så placeres laksen blot i bakken og så sættes bakken på grillen. På den måde undgår du at fisken brænder fast på grillen.

Det her er også en god grundopskrift på fisk på grill. Du kan sagtens lave andet slags fisk på grillen også. Prøv at bytte det ud med torsk, ørred eller nogle lækre, store rejer. Fisk og skaldyr smager nemlig så skønt på grillen.

grillet laks grillet laks

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar