Grove hotdogbrød Grove hotdogbrød Opskrift til 5101520 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 1 time og 30 minutter Tilberedelsestid 10 minutter Samlet tid 1 time og 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sunde og grove hotdogbrød. Server med en god pølse, ketchup og sennep. Hvis du skal gøre den ekstra god, så kan du lave syltede rødløg eller hjemmelavet ristet løg til. Det løfter altså lige den normale hotdog et par niveauer og gør den til en ganske solid og lækker aftensmad, som stadig er nem at lave. Ingrediensliste Dej 2,5 dl. mælk 50 g. gær 1 tsk. salt 50 g. smør 1 spsk. akaciehonning 150 g. grahamsmel 250 g. hvedemel Til toppen 1 stk. æg 50 g. sesamfrø Fremgangsmåde Smør smeltes i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælken. Lad det køle af, indtil det kun er lunt. Det må ikke være brandvarmt. Hæld mælken + smør over i din røreskål. Rør gær ud i. Salt og akaciehonning (du kan erstatte med alm. sukker, hvis det er). Grahamsmel tilsættes og til sidst tilsættes hvedemelet lidt efter lidt. Hvis dejen er for klistret, så tilsætter du blot lidt ekstra hvedemel. Ælt til du har en fast og smidig dej, som gerne må være lidt klistret. Sæt dejen til hævning overdækket med et viskestykke et lunt sted i 45 minutter. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med hvedemel. Vej dejen af i små boller på 70 g. pr. bolle. Du skulle gerne få 10 stk. Herefter formes hver klump dej først til en bolle, hvorefter den rulles ud mellem fingrene, så den bliver aflang. Det er den metode vi synes virker bedst, men måske du har din egen metode, der er nemmere. Placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Sådan fortsætter du med alle dine pølsebrød. Placer dem med ca. 2 cm. mellemrum på bagepladen. Se evt. billeder længere nede. Læg et viskestykke over bagepladen og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Pisk ægget samen i en lille skål. Pensl forsigtigt dine pølsebrød med æg. Drys med sesamfrø. Bages i midten af ovnen i ca. 8-10 minutter. Hold øje med dem undervejs. Det er ikke sikkert, at din ovn varmer ligesom vores. Når de er færdigbagte, så tages de ud af ovnen. Lad dem afkøle på en bagerist. Frysning: Du kan sagtens fryse dem ned. Lad dem afkøle helt og pak dem herefter i fryseposer. Put ikke for mange i én pose, da de godt kan blive lidt mast. Ved optøning: Tag dem ud af fryseren 1 time før brug. Varm ovnen op på 190 grader varmluft. Lun dem 2-3 minutter inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Grove hotdogbrød opskrift Lækre, sunde og nemme hjemmelavede grove hotdogbrød. Perfekte til når du skal have en ristet med det hele til aftensmad. Der er simpelthen så mange muligheder for at gøre en almindelig hotdog mere spændende. Vi kan blandt andet godt lide at lave en fuldkornsudgave af hotdogbrødet, da det mætter mere. Desuden plejer vi at pifte hotdogs op med lidt syltede rødløg eller hjemmelavet ristet løg. Så bliver hjemmelavede hotdogs pludselig meget spændende, samtidig med at det er nem aftensmad, som er let at lave. Sunde og grove hotdogbrød Vi serverer også nogle gange en ”hotdog-bar” for venner og familie. Så bager vi både lyse almindelig hotdogbrød samt disse grovere brød. Hertil er der måske et par forskellige slags pølser, diverse dressinger og forskellige syltede ting. Så kan man selv samle sin hotdog og det gør faktisk retten til en fantastisk ret, når man skal have gæster eller hvis man skal lave mad til mange. Ellers kan denne hotdog-bar også bruges som helt fantastisk natmad efter en sjov fest, hvis du mangler ideer eller inspiration til lidt fornyelse på den front. LÆS OGSÅ: Ristede løg – hjemmelavede Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.