Tilmeld nyhedsbrev

Ristede løg

Ristede løg

Ristede løg

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede ristede løg. De er så gode som tilbehør til hotdogs eller en god kartoffelmad.

Ingrediensliste

  • 4 løg
  • 4 spsk. hvedemel
  • 0,5 liter rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Skræl løg og skær i tynde løgringe.
  2. Placer dem i en skål. Hæld hvedemel ovenpå og fordel hvedemel godt rundt på løgringene. Hvis der ikke er nok mel, så tilsætter du bare lidt ekstra. Sørg for at skille løgringene af.
  3. Varm olie op i en stor gryde ved lav varme.
  4. Når olien er varm tilsættes løgringene. Sørg for, at du kun får løgringene op i den varme olie, så hæld ikke alt indholdet fra skålen over.
  5. Lad dem stege 5-6 minutter.
  6. Skru herefter op på middel varme.
  7. Gør en bageplade klar beklædt med bagepapir. Læg noget køkkenrulle ovenpå.
  8. Når løgringene begynder at blive brune og mørkebrune, så tages de op af den varme olie med en hulske. Lad dem dryppe af på køkkenrullen.
  9. Lad dem køle helt af inden de serveres, så de bliver sprøde.
  10. Opbevar dem i en lufttæt beholder, hvis du ikke bruger alle med det samme.

Bedøm denne ret

Ristede løg opskrift

Opskrift på hjemmelavet ristede løg. Vi elsker ristede løg. De kan simpelthen pifte selv den kedeligste mad op. Vi laver dem ofte, når vi får hjemmelavede hotdogs eller når vi laver en god kartoffelmad. De er super nemme at lave og kræver kun 3 ingredienser.

Der er ikke noget så lækkert som en hjemmelavet hotdog med disse løg og syltede rødløg. Det ka’ altså noget! Hvis man så oven i købet også bager sine egne hotdogbrød, så har du altså et ganske fornuftigt måltid. For os er hjemmelavet hotdog med det hele ofte et weekendmåltid, da der er flere elementer, som skal gøres klar.

lÆS OGSÅ: Hjemmelavet chilimayo

Ristede løg

Hemmeligheden bag at få dem sprøde

Ristede løg består jo af meget få ingredienser, så der er altså ikke tale om en hemmelig ingrediens, men nærmere en speciel teknik. Man skal nemlig passe på med at stege dem i olie, som er alt for varmt. Så bliver de nemlig mørke alt for hurtigt og du risikerer, at de slet ikke bliver sprøde.

Derfor er det vigtigt først at stege dem ved lav temperatur og herefter skrue en smule op, så de får den flotte brune farve. Så garanterer vi sprøde og lækre løg.

Ristede løg i gryde

Ristede løg på papir

På vores Facebookside kan du også finde masser af inspiration til god sommermad eller lækre desserter. Du er velkommen til at følge med derinde også.

Skriv en kommentar