Gulerodskage i bradepande

gulerodskage opskrift

Gulerodskage

Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en svampet gulerodskage i bradepande med ostecreme. Den bedste gulerodskage, som kun bliver bedre dagen efter.

Ingrediensliste

  • 4 æg
  • 200 g. brun farin
  • 150 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 200 g. hvedemel
  • 300 g. gulerødder
  • 1 knivspids salt
  • Creme

  • 100 g. smør
  • 250 g. naturel flødeost
  • 200 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Smør smeltes og sættes til afkøling.
  3. Æg, vaniljesukker og brun farin piskes sammen til en luftig masse. Det tager ca. 4-5 minutter.
  4. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser.
  5. Gulerødder rives. Vægten, der er angivet, er i revet vægt.
  6. Sigt de tørre ingredienser i æggeblandingen. Tilsæt også gulerødder og smeltet smør. Vend det hele sammen, så du får en ensartet dej.
  7. Beklæd eller smør en bradepande (28 x 18 cm.) med enten bagepapir eller smør.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Hold øje med den undervejs.
  10. Tag kagen ud og lad den køle helt af.

Frosting

  1. Blødt smør, flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronsaft vejes af i en skål. Brug en elpisker til at piske alle tingene sammen, indtil du har en luftig og ensartet creme.
  2. Fordel frostingen udover den kolde gulerodskage.
  3. Pynt evt. med lidt knuste valnødder.

Bedøm denne ret

Opskrift på gulerodskage i bradepande

Her får du opskriften på en svampet gulerodskage i bradepande med ostecreme. Det er én af vores absolut yndlings bradepandekager, da kombinationen af den krydrede gulerodskage og den friske frosting er helt perfekt. Det er også en af de kager, som kun bliver bedre af at blive bagt dagen før, så den kan få lov til at sætte sig.

Det er en nem og lækker kage til eftermiddagskaffen, aftenskaffen, til brunch eller blot som en tag-med kage til kollegaerne. Det er i hvert fald en kage, som vi har bagt rigtig mange gange igennem tidernes løb.

LÆS OGSÅ: Banankage med chokolade

gulerodskage opskrift

Svampet gulerodskage

Den her opskrift giver dig en svampet og lækker gulerodskage, som ikke bliver tør. Du kan selv vælge om du vil bage selve kagen med valnødder eller ej. Vi er mest til at udelade valnødderne i selve kagen og så i stedet pynte med lidt på toppen af ostecremen. Men det smager også skønt med nødder i selve kagen.

Efter den er bagt, så lader vi den køle helt af. Herefter pynter vi med ostecreme og lidt nødder. Herefter skal den opbevares på køl pga. ostecremen. Du kan også sagtens fryse den ned. Et tip er at fryse den ned i stykker, så er det nemlig nemt at tage et stykke op, hvis man får lyst til kage.

Bradepandekage med gulerødder

Den her bradepandekage er super nem at tage med. Du kan også sagtens bage den i en stor bradepande, hvis du eksempelvis skal bage kage til mange. Det er også en skærekage, som plejer at falde i god jord hos både børn og voksne.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag