Gulerodskage i bradepande

gulerodskage opskrift
Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på en svampet gulerodskage i bradepande med ostecreme. Den bedste gulerodskage, som kun bliver bedre dagen efter.

Ingrediensliste

  • 4 stk. æg
  • 200 g. brun farin
  • 150 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 200 g. hvedemel
  • 300 g. gulerod
  • 1 knivspids salt
  • Creme

  • 100 g. smør
  • 250 g. naturel flødeost
  • 200 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Smør smeltes og sættes til afkøling.
  3. Æg, vaniljesukker og brun farin piskes sammen med en elpisker til en lys og luftig masse. Det tager ca. 4-5 minutter.
  4. I en anden skål blandes alle de tørre ingredienser.
  5. Gulerødder rives. Vægten, der er angivet, er i revet vægt.
  6. Sigt de tørre ingredienser i æggeblandingen. Tilsæt også gulerødder og smeltet smør. Vend det hele sammen, så du får en ensartet dej.
  7. Beklæd eller smør en bradepande (28 x 18 cm.) med enten bagepapir eller smør.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-45 minutter. Hold øje med den efter 25 minutter, da ikke alle ovne varmer ens.
  10. Hvis du stikker en strikkepind eller tandstik ned i midten af kagen og den kommer op uden dej på er kagen færdigbagt.
  11. Tag kagen ud og lad den køle helt af.
  12. Blødt smør, flormelis og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker til der ingen klumper er.
  13. Tilsæt flødeost og citronsaft og pisk videre til du har en luftig frosting.
  14. Fordel frostingen udover den kolde gulerodskage.
  15. Pynt evt. med lidt knuste valnødder.
Bedøm denne ret

Opskrift på gulerodskage i bradepande

Her får du opskriften på en svampet gulerodskage i bradepande med ostecreme. Det er én af vores absolut yndlings bradepandekager, da kombinationen af den krydrede gulerodskage og den friske frosting er helt perfekt. Det er også en af de kager, som kun bliver bedre af at blive bagt dagen før, så den kan få lov til at sætte sig.

Det er en nem og lækker kage til eftermiddagskaffen, aftenskaffen, til brunch eller blot som en tag-med kage til kollegaerne. Det er i hvert fald en kage, som vi har bagt rigtig mange gange igennem tidernes løb.

LÆS OGSÅ: Banankage med chokolade

gulerodskage opskrift

Svampet gulerodskage

Den her opskrift giver dig en svampet og lækker gulerodskage, som ikke bliver tør. Du kan selv vælge om du vil bage selve kagen med valnødder eller ej. Vi er mest til at udelade valnødderne i selve kagen og så i stedet pynte med lidt på toppen af ostecremen. Men det smager også skønt med nødder i selve kagen. I en god gulerodskage skal der også kanel og andre lækre krydderier i. Der skal i hvert fald kanel i, da det giver en god krydret smag.

Efter den er bagt, så lader vi den køle helt af. Herefter pynter vi med ostecreme og lidt nødder. Herefter skal den opbevares på køl pga. ostecremen. Du kan også sagtens fryse den ned. Et tip er at fryse den ned i stykker, så er det nemlig nemt at tage et stykke op, hvis man får lyst til kage.

Bradepandekage med gulerødder

Den her bradepandekage er super nem at tage med. Du kan også sagtens bage den i en stor bradepande, hvis du eksempelvis skal bage kage til mange. Det er også en skærekage, som plejer at falde i god jord hos både børn og voksne.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Alt i alt en god kage og virkelig lækker glasur, men den var overhovedet ikke bagt færdig inden midten på den tid som var angivet..

    1. Hej,

      Der kan være forskel på hvor kraftig ens ovn er, så vi anbefaler altid at holde øje og stikke et kødspyd eller tandstik i kagen undervejs. Når den kommer op uden rå dej, så er den færdig 🙂

      Kh

  2. Da jeg er allergisk overfor kanel, kan man så undvære dette og stadig få en lækker velsmagende kage? 🙂

    – Lisette

  3. Jeg har lavet kagen til 18 personer og fulgt opskriften som var nemt men jeg måtte selv gætte mig til hvor stor formen skulle være for den mængde dej der bliver til 18 personer kunne jo slet ikke være i den form som er opgivet i opskriften, det havde været godt hvis størrelsen på formen fulgte mængden af dej . Men en lækker kage.

    1. Hej Else,
      Det kan vi godt se, at det kunne være smart. Det kan vi bare ikke, da det er så forskelligt fra opskrift til opskrift. Men størrelsen på formen skal bare være tilsvarende størrelsen, som man ganger opskriften op med 🙂
      God aften
      Kh

    1. Hej Conny,
      Vi river dem groft. Men det har ikke stor betydning for kagen om det er på den ene eller anden måde 🙂
      Kh

  4. Hej, hvor længe kan kagen holde sig på frost ca., hvis den fryses ned uden ostecremen. Og hvis den stadig skal være lækker og svampet, når den tøes op?

  5. Hej.
    Vil du tro at kagen smager godt hvis der også bliver tilføjet noget kardemomme eller vil det ødelægge den?

  6. Hvis jeg laver den fredag aften, men først skal bruge den lørdag – hvornår vil du så putte oste cremen på?

    1. Hej,

      Ja 🙂 Hvis den er blevet lidt tynd efter den er pisket, så sæt den evt. lige på køl, så den får lov til at samle sig 🙂

      Kh

Skriv en kommentar