Halve bagekartofler med paprika

halve bagekartofler med paprika
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på halve bagekartofler med paprika, som du kan servere som tilbehør til aftensmaden. Nem opskrift på kartofler i ovn.

Ingrediensliste

  • 4 stk. bagekartoffel
  • salt/peber
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. paprika

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Rens bagekartoflerne og del dem i halve.
  3. Smør dem med olie og kom så paprika, salt og peber oven på.
  4. Bages i en forvarmet ovn på en bageplade med bagepapir i ca. 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Prik evt. i dem med et grillspyd eller en gaffel for at tjekke om de er færdige.
  5. Tag dem ud af ovnen og server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på halve bagekartofler med paprika

De lækreste halve bagekartofler med paprika, som bliver bagt i ovn. De er så nemme og hurtige at lave og så er det et fint alternativ til almindelige bagekartofler. De er krydret med olie, paprika, salt og peber, men du kan sagtens tilføje andre krydderier til dem. Det ville eksempelvis være lækkert med hvidløg, løgpulver eller lidt chiliflager på dem også.

Server dem som tilbehør til aftensmaden eller grillmaden. De er som sagt rigtig hurtige og nemme at lave og så skal de jo blot bages i ovnen. Du kan også lave dem på grill i en foliebakke. Det er en super måde at lave kartofler i ovn på, hvis du lige mangler en ny idé til noget tilbehør.

LÆS OGSÅ: Pastasalat med pesto og mozzarella

halve bagekartofler med paprika

Kartofler i ovn med paprika

Paprika har en meget mild smag, så derfor komplimenterer de også de her kartofler rigtig godt. Du kan bruge en almindelig paprika eller en røget paprika, hvis du gerne vil have, at smagen skal være mere fremtrædende.

Vi har brugt store bagekartofler, som blot renses hurtigt. Herefter halveres de og placeres på en bageplade med bagepapir eller i en dyb bradepande. Når de halveres, så gør det også, at de ikke skal have så lang tid i ovnen, da kartoflerne på den måde ikke er så tykke.

Så hvis du lige mangler en hurtig og ny idé til en måde at tilberede kartofler på, så kan vi varmt anbefale disse. De smager bare super godt og er hurtige at bikse sammen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar