Hjemmelavet haydari Haydari Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 40 minutter Del Pin Print Beskrivelse Den bedste opskrift på haydari. En tyrkisk fetadip der kan bruges som dip eller i sandwich. Den laves på bagte peberfrugter, feta og persille.Hjemme ved os er denne dip altid en del af tapasbordet. Ingrediensliste 2 stk. rød peberfrugt 2 fed hvidløg 250 g. fetaost 1 tsk. stødt spidskommen 0,5 tsk. chiliflager 0,5 bundt frisk persille Fremgangsmåde Skær peberfrugt i kvarte stykker og læg dem på en bageplade med skindsiden opad. Vend hvidløgsfed i lidt olie og pak dem ind i sølvpapir og læg dem sammen med peberfrugterne i fadet. Kom lidt olie over peberfrugterne. Bag dem ved 200 grader varmluft i en forvarmet ovn i cirka 20- 25 minutter eller til kanterne begynder at få farve. Tag dem herefter ud og lad dem afkøle. Kom nu de bagte peberfrugter op i en skål, blender eller foodprocessor. Pak hvidløgsfedene ud af stanniolen og kom dem i sammen med de resterende ingredienser. Blend nu alle ingredienserne til den har den ønskede konsistens. Smag til med lidt peber. Kom den færdige Haydari op i en bøtte med låg og opbevar den på køl. Bedøm denne ret Lås skærm Den bedste opskrift på haydari Her får du vores bedste opskrift på Haydari, som bare er en af vores favoritter. Det er en tyrkisk fetadip, som laves på feta, som bliver blendet med bagte peberfrugter, hvidløg, persille og lækre krydderier. Har du endnu ikke prøvet at lave en haydari før, så bør du prøve det. Det vil du bestemt ikke fortryde. Den tyrkiske fetadip er fantastisk til tapas, som smørelse i sandwich, i wraps, burgere eller bare som en dip til grøntsagsstænger. Det er en dip, hvor der bare er fart på smagen. De bagte peberfrugter giver så meget smag sammen med den friske persille og hvidløget. Brug desuden også gerne en god cremet fetaost, da det giver det absolut bedste resultat. Vi kan godt lide PUCK fetaen eller fetaen fra Taverna med et sort låg. Det gør en verden til forskel at bruge en god cremet fetaost. LÆS OGSÅ: Hjemmelavet hvidløgsmayo Tyrkisk fetadip Det er en kendt tyrkisk fetadip, som laves med bagte peberfrugter og fetaost. Det giver altså den absolut bedste og vildeste smagseksplosion, hvis du spørger os. Den er blevet fast inventar, når vi serverer tapas, da den simpelthen smager så godt sammen med diverse pålæg og godt brød. Hvor længe kan den holde sig? Den kan holde sig i en lufttæt beholder i 3-4 dage på køl. Men den holder aldrig så længe hos os, da den simpelthen er spist inden. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.