
Hindbærflødeskum
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
5 minutterSamlet tid
20 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på hindbærflødeskum lavet på hindbær, piskefløde, flormelis og vaniljesukker. Brug hindbærskummet til kager og desserter.
Ingrediensliste
- 100 g. frosne hindbær
- 2 spsk. sukker
- 2,5 dl. piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Put frosne hindbær og sukker i en lille gryde. Bring langsomt i kog og lad det koge i 5 minutter.
- Lad din bærblanding afkøle og blend den derefter til en ensartet blanding. Lad den køle helt af på køl.
- Pisk piskefløde med vaniljesukker og flormelis til du har en fast flødeskum.
- Vend den kolde bærblanding i flødeskummet.
- Smag evt. til med mere flormelis alt efter hvor sød du vil have den.
- Brug din hindbærflødeskum til dessert, i kager og meget mere.
Opskrift på hindbærflødeskum
Hindbærflødeskum er super nemt at lave og så smager det skønt på kager, til desserter og meget mere. Det er samtidig super nemt at lave, da det blot laves på hindbær, piskefløde, flormelis og vaniljesukker. Vi bruger blandt andet hindbærskummet ovenpå brownie for at give noget syrlighed til at balancere det søde fra brownien. Men ellers kan det også bruges som topping på mazarinkager, pandekager, vafler og meget mere.
Flødeskum med hindbær
Det er jo i princippet blot en hindbærkompot, som bliver vendt i flødeskum. Derfor kan du også sagtens lave det med andre bær end hindbær. Det kunne være blåbær, jordbær, brombær eller en blanding af flere slags bær, hvis du vil lave en bærflødeskum i stedet.
Hindbærcreme
Uanset om du kalder det for en hindbærflødeskum eller en hindbærcreme, så er det i hvert fald super lækkert. Som sagt, så bruger vi det gerne til at give modspil til søde desserter, så der kommer noget syrlighed. Så hvis du ikke er til desserter og kager, som er alt for søde, så kan vi varmt anbefale at servere sådan en omgang her til.
Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Tak for mange gode opskrifter 🙂 Hvis jeg skal lægge en hindbærmousse / creme mellem to lag chokoladekage, som jeg bagefter skal dekorere, vil du så anbefale den her flødeskum eller jeres hindbærmousse? Jeg tænker at lave den ene bund, lægge mousse/creme på og så lade det sætte sig i køleskabet inden jeg lægger bund nummer to på.
Hej Helene,
Jeg ville vælge en mousse med husblas i, hvis den skal dekoreres osv. 🙂
Kh
kan man sætte hindbærskummen i køleskab , natten over, og så ligge lagkagen sammen.
mvh Nancy
Hej,
Ja sagtens 🙂
Kh
Kan man fryse det overskydende skum til senere brug? 🙂
Hej,
Nej det vil vi ikke anbefale, desværre 🙂
Kh
Hej
Kan man bruge friske kirsebær i stedet for frosne hindbær og hvor mange gram skulle man så bruge?
Hilsen Elizabeth
Hej Elizabeth,
Det kan du sagtens. Jeg ville nok bruge 150 g. 🙂
Kh
Hej
Kan den bruges til at lægge imellem en kage? Eller er den for “blød”
Mvh Tina
Hej,
Det kan den godt 🙂
Kh
Hvor mange portioner hindbærflødeskum ville du anbefalde til browniemuffins til 20 portioner?
Hej Irma,
Så ville vi anbefale, at du ganger denne opskrift op med 3 🙂
Kh
Kan den holde natten over i køleskabet, hvis den er sprøjtet ud på kagen ? 😋
Hej,
Ja sagtens 🙂
Kh