Hindbærroulade

Hindbærroulade
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hindbærroulade med hindbærskum og friske bær. En nem og lækker, gammeldags chokoladeroulade, som er perfekt til dessert.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 3 æg
  • 130 g. sukker
  • 50 g. kartoffelmel
  • 30 g. bagekakao
  • 30 g. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Fyld

  • 150 g. frosne hindbær
  • 3 dl. piskefløde
  • 50 g. sukker
  • Pynt

  • 100 g. hindbær
  • 30 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave fyldet.
  2. Kog hindbær og sukker op ved lav varme i en gryde. Lad det simre ved lav/middel varme til bærrene er kogt ud. Mos dem sammen med en gaffel. Hæld kompotten over i en skål og sæt til afkøling.
  3. Pisk fløde til flødeskum. Vend den afkølede hindbærkompot i. Sæt til side.
  4. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  5. Pisk æg og sukker, så det bliver helt hvidt og skummende. Det tager 3-4 minutter med en elpisker.
  6. Vej hvedemel, kartoffelmel, kakaopulver og bagepulver af.
  7. Sigt hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og kakaopulver i og vend forsigtigt i, imens du rører med en dejskraber.
  8. Smør dejen ud på et bagepapir på en bradepande og bag den i midten af ovnen i ca. 5-7 minutter.
  9. Imens den bager, så lægger du et stykke bagepapir på bordet, hvor du drysser sukker på.
  10. Tag bunden ud af ovnen, og løft den over på bagepapiret med sukker (toppen nedad).
  11. Læg et fugtigt viskestykke over, så bagepapiret er lettere at fjerne.
  12. Fordel hindbærskum på bunden (gem evt. lidt til pynt til toppen).
  13. Rul rouladen stramt sammen.
  14. Pynt evt. med den resterende hindbærskum, hakket mørk chokolade og friske hindbær på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på hindbærroulade

Lav den bedste hindbærroulade med chokoladebund og frisk hindbærskum. Den her roulade er den perfekte kombination af sødt og syrligt. Det er nemlig ikke sådan en kage, som er sød med sød på. Den søde chokoladebund spiller nemlig perfekt sammen med den friske hindbærskum, hvilket giver den bedste smagskombination.

Chokoladeroulade er så nemt at lave, da bunden kræver få ingredienser og skal bages kort tid i ovnen. Det er også derfor, at vi ofte laver roulade, hvis vi får uventede gæster på besøg eller hvis vi har lyst til en lille kage til kaffen. Den kan nemlig hurtigt bikses sammen!

LÆS OGSÅ: Appelsinroulade

Hindbærroulade

Roulade med hindbær

Roulade med hindbær er én af vores yndlings smagskombinationer. Hindbær er så frisk i smagen og spiller derfor perfekt sammen med den søde bund og fløden. Samtidig får du en rigtig smuk roulade med den brune bund og det lyserøde skum. Det er derfor også en kage, som er oplagt at lave til babyshower eller barnedåb for en pige, hvis du selv vil bage kagen dertil.

Du kan dog også sagtens lave rouladen med andet end hindbær. Prøv at bytte hindbær ud med jordbær, blåbær, ribs eller lav en kombination af flere forskellige slags bær. Du kan også tilføje hakket chokolade eller bananer til selve fyldet.

Min bund flækker, når jeg ruller den – hvad gør jeg forkert?
Har du læst fremgangsmåden i opskriften? Vi lægger nemlig et fugtigt viskestykke over bunden, når den kommer ud af ovnen. På den måde holder bunden sig fugtig og det gør det altså nemmere at rulle den, så den ikke sprækker.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej! Jeg har prøvet at lave den i dag med jordbær, og den smager vildt godt! Jeg blev dog udfordret af, at kagen var så varm, at fyldet smeltede.. Hvad kan jeg gøre for at undgå dette? Jeg er bange for at køle kagen for meget af, og den så går i stykker.. så har i nogle tips? 🙂

    Og tak for en god app! Den bruger vi flittigt herhjemme!

    1. Hej Elisabeth,

      Når du tager bunden ud, så læg et fugtigt viskestykke over den og lad den køle af. Så er den stadig nem at rulle 😀
      Og tak for de søde ord, det er vi glade for at høre!

      Kh

    1. Hej Camilla,

      Desværre ikke, da fyldet ikke vil blive godt, når den tages op igen. Laver du den med syltetøj, så kan du godt 🙂

      Kh

  2. Uhhhh, hvor smager den roulade bare godt. Jeg synes den vinder meget ved at få lov at trække nogle timer i køleskab inden servering. Jeg havde lidt rester, som blev spist dagen efter. Stadigvæk lækker efter halvandet døgn 😍

  3. Undskylder for alle mine spørgsmål.

    Jeg skal lave 3 af jeres kager til et babyshower.
    Jeg laver denne roulade dagen før, og kan jeg gemme noget af hindbærmoussen i sprøjteposen i køleskabet og sprøjte det på dagen efter på toppen? Eller vil i pynte på toppen samme dag, som den bliver lavet?

    Jeres chokoladekage med chokolademousse og hindbærfrosting. Kan man her lave hindbærfrostingen dagen før? Altså samme dag som man ligger kagen sammen, og gemme den i en sprøjtepose i køleskabet? Samme spørgsmål har jeg til jeres gule muffins med citronfrosting, kan den frosting også laves dagen før?

    1. Hej,

      Du skal aldrig undskylde for spørgsmål. Du er altid velkommen til at spørge!

      1) Ville ikke gemme det i sprøjteposen, men blot i en skål og så med husholdningsfilm over. Du kan godt pynte den dagen før og så blot sætte på køl 🙂
      2) Ja, du kan godt lave frosting dagen før. Men som med før, så ville jeg blot gemme det i en skål, tage det ud lidt før, så det kan blive blødere og til at arbejde med og så evt. lige piske det op og så komme i en sprøjtepose 🙂

      Kh

Skriv en kommentar