Hjemmelavet kagemand Hjemmelavet kagemand af brunsviger Opskrift til 102030 personer Opskrift til 10 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 1 time og 50 minutter Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og god opskrift på hjemmelavet kagemand af brunsviger. Pynt med glasur eller flødeskum samt masser af slik. Ingrediensliste Dej 1,5 dl. vand 2 dl. kærnemælk 80 g. smør 50 g. gær 1 stk. æg 3 spsk. sukker 0,5 tsk. salt 650 g. hvedemel Remonce 150 g. smør 250 g. brun farin Pynt 100 g. flormelis 2 spsk. vand 200 g. slik Fremgangsmåde Smelt smør. Lad det køle af. I en røreskål blandes lunkent vand med gær. Rør gær ud. Tilsæt kærnemælk og smeltet smør. Tilsæt æg, sukker og salt. Til sidst æltes hvedemel i lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi rørte dejen pårøremaskine og brugte 600 g. Dæk skålen til med et viskestykke og sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Slå dejen ned. Gør en stor bradepande klar med bagepapir (dyb bradepande). Hæld dejen over på bagepladen. Hav en lille skål med hvedemel, som du kan dyppe fingrene i. Tag lidt mel på hænderne og brug dine fingre til at fordele dejen ud i hele bradepanden. Fortsæt sådan, indtil du har fået fordelt dejen udover det hele. Se evt. billeder længere nede. Sæt dejen til efterhævning i 30 min. I mellemtiden laves remoncen. Smør og brun farin smeltes sammen i en gryde. Sæt det til afkøling, indtil dejen har hævet færdigt. Fordel remoncen udover hele dejen. Tryk evt. lidt ekstra huller efter remonce er kommet på. Bag kagen ved 180 grader varmluft i cirka 18-20 min. Lad den køle af. Lav en skabelon ud af papir, som er tegnet som en kagemand. Klip din skabelon ud og læg den herefter ovenpå brunsvigeren. Skær ud efter din skabelon (Gem evt. rester du skærer fra. Dem kan du servere på et fad for sig selv). Rør glasur sammen af varmt vand og flormelis. Hvis den er for tynd, så tilsæt lidt ekstra flormelis. Omvendt, hvis den er for tyk, så tilsæt lidt ekstra vand. Pynt med glasur og slik. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på hjemmelavet kagemand af brunsviger Her får du en super simpel og nem opskrift på en hjemmelavet kagemand lavet af brunsviger. Den er perfekt til fødselsdagsfejringen og er super let at lave selv. Den her kagemand består af en brunsviger. Den kan du så vælge at pynte med enten glasur eller flødeskum og så selvfølgelig masser af slik. Vi bager brunsvigeren i en stor bradepande, hvorefter vi skærer den ud. Et godt tip er at lave en skabelon i papir og klippe den ud. Så lægger du skabelonen ovenpå den færdigbagte brunsviger og skærer efter. LÆS OGSÅ: Kagemand af vandbakkelse Brunsviger kagemand Hvad er du mest til? En kagemand af brunsviger eller af vandbakkelse? Vi er fra Nordjylland, så det mest normale har altid været af brunsviger. Det vækker bare barndomsminder med sådan en brunsvigerkagemand med glasur og slik. For nøj, hvor har vi spist sådan en mange gange. Du kan vælge at toppe den med glasur, men du kan også toppe med flødeskum. Undlad dog ikke slikken. Det er næsten det vigtigste på sådan en hjemmelavet kagemand. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.