Stjerneskud

Hjemmelavet stjerneskud
Opskrift til stk. Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En super nem og lækker opskrift på det klassiske stjerneskud med panerede fisk, rejer, asparges, rigeligt dressing og frisk citron. Hjemmelavet stjerneskud smager 1000 gange bedre end dem, som man nogengange kan købe i Deli-afdelingen i større supermarkeder. Lav dit eget stjerneskud og så vil du aldrig købe dem færdiglavet igen.

Ingrediensliste

  • Stjerneskud

  • 2 skiver franskbrød
  • 30 g. blandet salat
  • 30 g. mayonnaise
  • 100 g. rejer
  • 4 stk. rødspættefilet
  • 1 stk. æg
  • 100 g. rasp
  • salt/peber
  • 100 g. asparges på dåse
  • 1 stk. tomat
  • 0,25 stk. agurk
  • 1 stk. citron
  • 0,25 bundt frisk dild
  • 1 stk. kogt æg
  • 100 g. varmrøget laks
  • Skaldyrsdressing

  • 25 g. mayonnaise
  • 125 g. creme fraiche
  • 0,5 tsk. flormelis
  • 0,5 tsk. ketchup
  • 0,3 tsk. paprika
  • 0,3 tsk. salt
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • 1,5 spsk. rejevand

Fremgangsmåde

  1. Rist franskbrød på en brødrister eller i ovnen. Smør dem med mayonaise.
  2. Lav skaldyrsdressingen. Bland alle ingredienserne. Pisk det hele godt sammen med et piskeris, så der ingen klumper er. Smag evt. til med mere citronsaft, ketchup og salt.
  3. Sæt dressingen på køl indtil brug.
  4. Opvarm en pande med margarine. Paner fiskefiletterne ved at vende dem i æg og derefter i rasp. Steg de panerede fiskefilet i fedtstof og drys med salt og peber.
  5. Læg salat på brødet. Læg derefter de nystegte fiskefilet på salaten efterfulgt af lidt rejer. Top med asparges.
  6. Skær tomatbåde og citronbåde, riv agurk med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå.
  7. Tilsæt varmrøget laks. Halver ægget.
  8. Tilsæt dild på toppen, og hæld lidt dressing i en skål ved siden af.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet stjerneskud

Her får du opskriften på et lækkert hjemmelavet stjerneskud med smørstegte rødspættefileter. Dertil en masse rejer, varmrøget laks, friske asparges, æg og dressing. Hvert år til påske, så plejer vi at lave et rigtig luksuriøst stjerneskud. Her må der absolut intet mangle. Det skal være hjemmepanerede fisk, hjemmelavet skaldyrsdressing og gerne friske asparges.

LÆS OGSÅ: Lækker laksemad med agurk og grønt

Hjemmelavet stjerneskud

Frokost med fisk

Et rigtigt hjemmelavet stjerneskud skal dog også have en dampet fisk, men det er der ingen af os, som er så fan af. Vi kan bedst lide det med de panerede fisk, men hvis man gerne vil have dampet fisk på, så kan man jo sagtens gøre dette også.

Stjerneskud er sådan en ting, som uden spørgsmålstegn kan spises både til frokost og aftensmad. Vi har vist også en gang spist det til morgenmad, men det var vist mere fordi, at der var røget for meget vin indenbords dagen inden.

Dressing til hjemmelavet stjerneskud

Vi laver altid en lækker, hjemmelavet dressing til vores stjerneskud. Det bliver altid til en god skaldyrsdressing, som er det absolut bedste til fisk. Vi synes det bliver lidt kedeligt, hvis der kun er mayonnaise på. Der skal altså bare en hjemmelavet dressing til.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar