Tilmeld nyhedsbrev

Hjemmelavet stjerneskud

Hjemmelavet stjerneskud

Opskrift til 2 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En super nem og lækker opskrift på det klassiske stjerneskud med panerede fisk, rejer, asparges, rigeligt dressing og frisk citron. Hjemmelavet stjerneskud smager 1000 gange bedre end dem, som man nogengange kan købe i Deli-afdelingen i større supermarkeder. Lav dit eget stjerneskud og så vil du aldrig købe dem færdiglavet igen.

Ingrediensliste

Stjerneskud

  • 2 skiver franskbrød
  • 30 g. salat
  • 30 g. mayonnaise
  • 100 g. rejer
  • Salt/peber
  • 100 g. rasp
  • 1 æg
  • 4 stk. fiskefiletter
  • 1/4 bundt friske asparges
  • Tomat
  • Agurk
  • Citron
  • Frisk dild
  • 1 kogt æg
  • 100 g. varmrøget laks

Skaldyrsdressing

  • En halv portion skaldyrsdressing (Find opskriften lige her)

Fremgangsmåde

  1. Rist franskbrød på en brødrister eller i ovnen. Smør dem med mayonaise.
  2. Lav skaldyrsdressingen
  3. Opvarm en pande med margarine. Paner fiskefiletterne ved at vende dem i æg og derefter i rasp. Steg de panerede fiskefilet i fedtstof og drys med salt og peber.
  4. I en gryde koges lidt vand. Knæk bunden af de friske asparges og læg dem kort i det kogende vand. Cirka 30 sekunder.
  5. Læg salat på brødet. Læg derefter de nystegte fiskefilet på salaten efterfulgt af lidt rejer.
  6. Skær tomatbåde og citronbåde, riv agurk med en kartoffelskræller og læg dem ovenpå.
  7. Tilsæt varmrøget laks. Halver ægget.
  8. Tilsæt dild på toppen, og hæld lidt dressing i en skål ved siden af.

Bedøm denne ret

Her får du opskriften på et lækkert hjemmelavet stjerneskud med smørstegte rødspættefileter. Dertil en masse rejer, varmrøget laks, friske asparges, æg og dressing. Hvert år til påske, så plejer vi at lave et rigtig luksuriøst stjerneskud. Her må der absolut intet mangle. Det skal være hjemmepanerede fisk, hjemmelavet skaldyrsdressing og gerne friske asparges.

Et rigtigt hjemmelavet stjerneskud skal dog også have en dampet fisk, men det er der ingen af os, som er så fan af. Vi kan bedst lide det med de panerede fisk, men hvis man gerne vil have dampet fisk på, så kan man jo sagtens gøre dette også.

Stjerneskud er sådan en ting, som uden spørgsmålstegn kan spises både til frokost og aftensmad. Vi har vist også en gang spist det til morgenmad, men det var vist mere fordi, at der var røget for meget vin indenbords dagen inden.

LÆS OGSÅ: Lækker laksemad med agurk og grønt

Følger du med på vores Instagram? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven