Hønsesalat Hønsesalat Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon, asparges og champignon. Server med brød, croissanter eller flute til. Ingrediensliste Hønsesalat 1 pk. bacon i skiver 450 g. kyllingebryst (fra De Danske Familiegårde) 1 stk. hønsebouillonterning 150 g. asparges på dåse 200 g. champignon 3 spsk. smør 1 tsk. tørret timian 0,5 bundt forårsløg Dressing 100 g. mayonnaise 200 g. creme fraiche 2 tsk. dijonsennep salt/peber Fremgangsmåde Rens kyllingebryst og kog det i ca. 20-25 minutter i en gryde med vand og smuldret hønsebouillonterning. Herefter tages det op og sættes til afkøling. I mellemtiden drænes asparges på dåse. Rens champignon og skær i skiver. Opvarm en pande uden fedtstof. Kom bacon på panden og steg til det sprødt og gyldent. Tag det herefter fra på en tallerken. Sæt panden tilbage på blusset. Kom smør på. Når smørret er smeltet, så kommes champignon på. Lad det sautere til svampene får lidt farve. Krydr med salt, peber og tørret timian. Tag dem herefter fra og sæt til afkøling. Bland mayonnaise, creme fraiche og dijonsennep sammen til en dressing. Smag til med salt/peber. Hak forårsløg fint og hak evt. også bacon groft. Brug to gafler til at trække kyllingebrystet fra hinanden. Kom kylling, forårsløg, stegte champignon, aspargessnitter og bacon op i dressingen (gem lidt af det hele til pynt). Vend det hele godt rundt. Anret i en skål og pynt evt. med noget af det, som du tog fra. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde Opskrift på hjemmelavet hønsesalat Her får du en virkelig nem og lækker opskrift på hjemmelavet hønsesalat med bacon, asparges og champignon. Der er intet så lækkert som sådan en rigtig mormor hønsesalat, som du kan spise med brød til. Det er sådan en god frokostret, som vi ofte laver, hvis vi gerne vil gøre det lidt ekstra lækkert i weekenden. Du kan spise den med franskbrød eller rugbrød til. Ellers kan den også bruges i sandwich eller som en forret med kylling. Det kunne også være i en lækker croissant som her. Selve hønsesalaten er lavet på kyllingebryst fra De Danske Familiegårde, forårsløg, champignon og asparges. Selve dressingen er lavet på mayonnaise, creme fraiche og lidt dijonsennep. Det giver en dejlig smag, som bliver komplimenteret godt af den sprøde, saltede bacon. Vi vælger altid De Danske Familiegårde, hvis det er tilgængeligt. Det er dansk kylling, som er vokset op under gode forhold og på lokale familiegårde. LÆS OGSÅ: Tarteletter med høns i asparges Hjemmelavet hønsesalat Det er slet ikke svært at lave en omgang hjemmelavet hønsesalat. Vi har, som nævnt tidligere, brugt kyllingebryst. Skal det være ekstra godt, så kan du også koge en hel kylling, hvorefter du blot ‘plukker’ kødet fra og bruger i din kyllingesalat. Vi bruger dog oftest kyllingebryst, da det er nemt og hurtigt. Et lille trick er at putte en hønsebouillonterning i kogevandet sammen med kyllingen. Det giver nemlig ekstra smag til kyllingen. Kan jeg lave det dagen før? Ja, det kan du sagtens. Sørg blot for at dræne tingene rigtig godt, så det ikke afgiver for meget væde. Ellers kan du vente med at vende fyld og dressing sammen til på selve dagen. Gør i stedet elementerne klar hver for sig. Så skal det blot hurtigt vendes sammen og evt. lige smages til med salt og peber. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.