Honningmarineret laks

honningmarineret laks
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på honningmarineret laks i ovn med hvidløg, citron og frisk dild. En nem og hurtig måde at tilberede bagt laks i ovnen på.

Ingrediensliste

 • 450 g. laksefilet
 • 1 spsk. olivenolie
 • 2 fed hvidløg
 • 1 spsk. akaciehonning
 • salt/peber
 • 0,25 bundt frisk dild
 • 1 stk. citron

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 2. Smør et ildfast fad med lidt olie eller smør.
 3. Kom laksefileterne i fadet med skindsiden nedad.
 4. Rør olie, akaciehonning, finthakket hvidløg samt lidt salt og peber sammen i en skål.
 5. Fordel det ovenpå laksen.
 6. Skær citron i skiver og fordel ovenpå.
 7. Pluk lidt frisk dild udover det hele.
 8. Sæt laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
 9. Tag fadet ud og server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Fiskars kokkekniv

Køb her

Ildfast fad, sort

Køb her

Rosti skålesæt

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på honningmarineret laks

Her får du opskriften på en lækker og nem honningmarineret laks med hvidløg, citron og frisk dild. En virkelig lækker måde at tilberede laks i ovn på! Samtidig får du en smagfuld laks, som smelter på tungen. Så hvis du har lidt svært ved at få fisk ind i hverdagen, så er her altså et godt bud på hvordan det kan gøres nemt og lækkert.

Server laksen sammen med en grøn salat og evt. nogle bagte kartofler. Den kan også bruges i denne laksebowl med saltmandler, avocado og dilddressing. Det smager så godt og så er det samtidig sundt og mættende.

LÆS OGSÅ: Grønkålssalat med bagte gulerødder

honningmarineret laks

Laks i ovn med honning og hvidløg

Vi laver sådan en marinade på honning, olie og hvidløg. Den bliver smurt på laksen og så toppes laksen med skiver af citron og frisk dild. Kombinationen af honning og hvidløg er så god! Den giver fantastisk smag til laksen og så er den friske citron og dild lige prikken over i’et. Det nemme er, at det hele bare skal i et fad og så bages i ovnen. Så kan du tilberede noget tilbehør dertil, imens det bager i ovnen.

honningmarineret laks

Bagt laks med citron, hvidløg og honning

Vi kan varmt anbefale den her bagte laks i ovn med citron, hvidløg og honning, hvis du mangler lidt ny inspiration. Det er nemt og hurtigt lige at bikse sammen og så skal det blot passe sig selv i ovnen. Alt efter årstiden, så ville det være godt med en mættende salat til. I de kolde måneder, så kan vi anbefale sådan en salat her med bagte gulerødder og fetaost. Eller måske sådan en spidskålssalat her med saltede mandler.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar