Hummerbisque med ravioli

Hummerbisque med ravioli
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en smagfuld hummerbisque med ravioli, jomfruhummerhaler og dildolie. En lækker forret med jomfruhummer.

Ingrediensliste

  • Hummerbisque

  • 20 stk. jomfruhummerhaler
  • 1 tsk. paprika
  • 1 stk. porre
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 2 stk. pastinak
  • 2 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 0,75 dl. cognac
  • 1 liter hvidvin
  • 5 dl. piskefløde
  • 30 g. smør
  • Pastadej

  • 150 g. hvedemel
  • 150 g. durummel
  • 3 stk. æg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Raviolifyld

  • 0,4 bundt frisk dild
  • 1,5 spsk. mascarpone
  • 1 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Dildolie

  • 1 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 0,5 bundt frisk dild
  • Pynt

  • 40 g. hasselnødder
  • 0,1 bundt frisk dild

Fremgangsmåde

Hummerbisque

  1. Pil jomfruhummerhalerne ud af skallen. Du skal kun bruge skallerne til bisque. Halerne sættes på køl.
  2. Skræl pastinakker, rens porre og pil løg.
  3. Hak porre, pastinakker, løg og hvidløg groft.
  4. En gryde opvarmes med olie eller smør.
  5. Steg jomfruskallerne ved høj varme og tilsæt løg, pastinakker, hvidløg og porre. Vend godt rundt.
  6. Tilsæt paprika, cayennepeber og tørret timian. Vend godt rundt.
  7. Tilsæt cognac og sluk for emhætten. Nu skal du flambere det. Brug en lighter med langt skaft og sæt ild til det. Der vil komme en stor flamme, som vil brænde ud i takt med at alkohol fordamper.
  8. Tilsæt nu hvidvin.
  9. Lad det derefter simre i 30 minutter ved lav varme. Imens den simrer, så kan ravioli laves.
  10. Si skaller og grøntsager fra og kom suppen tilbage i gryden.
  11. Kog suppen ind til det halve.
  12. Tilsæt piskefløde og rør runt.
  13. Tilsæt koldt smør i tern og brug herefter en stavblender til at ‘blende’ suppen. Dette gør man for at gøre den cremet og skummende. Smag suppen til med salt og lad den stå ved lav varme.

Ravioli

  1. Først laves pastadejen. Bland hvedemel og durummel. Læg det på bordet og lav en fordybning. Klæk æg ud og tilsæt lidt olie i.
  2. Tag en gaffel og begynd at inkorporere melet rundt om, så det får en paste-agtig konsistens. Bliv ved indtil du har alt melet med.
  3. Herefter begynder du at ælte dejen med hænderne.
  4. Som den æltes, jo mere glat og smidig vil dejen blive. Det tager ca. 15 minutter at ælte dejen godt sammen.
  5. Den skal være elastisk og når man trykker på dejen, så skal den gerne “springe” tilbage.
  6. Kom husholdningsfilm rundt om dejen og kom dejen i køleskabet i 30 minutter, så den får lov til at hvile.
  7. I mellemtiden laves fyldet.
  8. Tag halvdelen af jomfruhummerhalerne, som du satte til side, og hak dem groft.
  9. Find en skål og bland halerne med mascarpone, citronsaft, finthakket dild, salt og peber.
  10. Tag nu pastadejen ud fra køleskabet og del dejen i fire klumper.
  11. Drys med durummel på bordet og rul klumperne ud med en kagerulle eller brug en pastamaskine, så det bliver så tyndt du kan.
  12. Læg dejbanerne på bordet. Pensl de to af dem med vand. Kom fyldet i en sprøjtepose og klip et hul forneden. Sprøjt fyld ud med god afstand. Kom herefter forsigtigt en dejbane over og pres forsigtigt dejen til rundt om fyldet.
  13. Forsæt sådan med de resterende ravioli.
  14. Brug en udstikker til at stikke dem ud (vores var 4-5 cm i diameter).
  15. Når de skal bruges, så koges de i godt saltet vand i omkring 1-2 minutter.

Dildolie

  1. Kom olie i en lille gryde opvarm olie til cirka 60-65 grader.
  2. Kom frisk dild i en blender og tilsæt den lune olie. Blend godt igennem.
  3. Kom den grønne olie gennem et kaffefilter, en tepose eller hviskestykke. Kom evt. i en lille flaske og sæt til side.

Anretning

  1. På en tør opvarmet pande bages hasselnødder til de er gyldne. Hak dem derefter groft.
  2. Tag de resterende jomfruhummerhaler ud af køleskabet.
  3. Opvarm en pande med smør. Steg jomfruhummerhalerne af ved høj varme i 2-3 minutter. Krydr med salt og lidt friskkværnet peber.
  4. I en dyb tallerken anrettes 2-3 ravioli i bunden. Kom et par jomfruhummerhaler ovenpå. Hæld derefter forsigtigt hummerbisquen i tallerkenen. Dryp lidt dildolie på og kom hakkede hasselnødder på. Slut af med lidt frisk dild.
  5. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på hummerbisque med ravioli

Nytåret begynder at nærme sig og derfor får du altså årets bud på en forret, nemlig hummerbisque med ravioli med jomfruhummerhaler. En ret fyldt med smag og spændende teksturer. Hvis du laver den her forret til nytår eller bare til en eller anden anledning, så vil den ikke skuffe. Kombinationen af den kraftige hummerbisque sammen med ravioli, jomfruhummerhaler og dildolie. Dét er bare en kombination, som ikke slår fejl.

Den her ret indeholder lidt flere elementer og kræver god tid i køkkenet. Men det er også noget af charmen ved nytår. Her elsker vi at stå i køkkenet og kokkerere en lækker menu, som man ellers ikke har tid til normalt. Vi kan kun anbefale den her lækre forret med jomfruhummer, som er én af vores absolut yndlings, hvis det skal være noget med skaldyr.

LÆS OGSÅ: Se opskrifter på nytårsforretter her

Hummerbisque med ravioli

Forret med jomfruhummerhaler

En dejlig og smagfuld forret med jomfruhummerhaler. Vi har taget hummerbisquen og lige løftet den et niveau ved at tilføje hjemmelavet ravioli, som er fyldt med mascarpone, frisk dild og citron. Det kan også sagtens udelades, men det giver noget godt til retten og gør den kun endnu bedre, hvis du spørger os. Er man ikke til jomfruhummerhaler, så kan den også laves med et stykke hvidt fisk. Uanset, så er det sådan en skøn forret med jomfruhummer.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar