Hvid chokoladecreme

Hvid chokoladecreme
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hvid chokoladecreme lavet på kun 2 ingredienser. Den kan bruges som tilbehør til frugtsalat, kager, desserter osv.

Ingrediensliste

 • 2,5 dl. piskefløde
 • 100 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde

 1. Hak chokolade fint.
 2. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet.
 3. Tilsæt chokoladen til den varme fløde.
 4. Tag blusset af. Rør chokoladen ud, så det er helt smeltet sammen.
 5. Hæld det over i en skål. Læg et stykke husholdningsfilm ned ovenpå massen (så undgår du, at den danner hinde).
 6. Sæt massen på køl i minimum 3-4 timer (gerne natten over).
 7. Tag skålen ud. Fjern husholdningsfilm.
 8. Pisk cremen op med en elpisker til du har en fast creme.
 9. Server cremen med frisk frugt.
Bedøm denne ret

Opskrift på hvid chokoladecreme

En hvid chokoladecreme, som du kan bruge som creme på frugt, desserter og meget mere. Vi er kæmpe fans af at bruge den som en slags “råcreme” ovenpå frugtsalat. Den får en god smag af hvid chokolade, så derfor egner den sig bare perfekte til friske bær og frugter. Samtidig er den virkelig nem at lave, da den kun kræver to ingredienser, nemlig piskefløde og hvid chokolade.

Hvid chokolade hakkes og smeltes så sammen med fløde i en gryde. Herefter sættes det på køl. Når massen er helt kold, så piskes den forsigtigt op og så har du altså en helt vildt lækker hvid chokolade creme. Den kan også bruges på eller i kager, andre desserter osv.

LÆS OGSÅ: Frugtsalat 

Hvid chokoladecreme

Flødeskum med hvid chokolade

Det er jo i princippet blot en flødeskum, hvor der er tilsat hvid chokolade. En slags hvid chokolademousse, som dog ikke bliver så stiv. Når du pisker den, så vær også gerne lidt forsigtig, så du ikke kommer til at overpiske den.

Hvis du gerne vil have lidt syrlighed i den, så kan du tilsætte lidt citronsaft eller appelsinsaft. Du kan også rive skallen af citron eller appelsin i. Det smager virkelig også rigtig lækkert!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej.

  Hvor langt vil i skyde på sådan en portion rækker? Hvor mange portioner skal jeg lave hvis jeg skal smøre lidt mellem lag på en lagkage og også have noget at smøre på siderne?

  Hilsen Malene

Skriv en kommentar