Islagkage med tre slags chokolade

Islagkage med chokolade – Triple Chocolate is
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

5 timer

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet is med tre slags chokolade og en saftig nøddebund. Hvis du ikke er til nødder, så kan nøddebunden sagtens udelades. En super nem og lækker sommerdessert, som falde i god jord ved de fleste.

Ingrediensliste

  • Nøddebund

  • 3 stk. æggehvide
  • 130 g. flormelis
  • 150 g. mandler
  • Chokoladeis

  • 4 stk. æggeblomme
  • 100 g. flormelis
  • 3 spsk. bagekakao
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde
  • 70 g. hvid chokolade
  • 70 g. lys chokolade
  • 70 g. mørk chokolade
  • Topping

  • 30 g. hvid chokolade
  • 30 g. lys chokolade
  • 30 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  2. Beklæd en springform (Ø22) med bagepapir i bunden. Smør siderne med smør.
  3. Pisk æggehvider stive med en elpisker. Tilsæt flormelis og pisk det godt indtil du har en fast og glat marengs.
  4. Hak nødder fint. Dette gøres nemt i en foodprocessor, minihakker eller blender.
  5. Vend nødderne godt rundt i din marengs (et tip er at bruge en dejskraber).
  6. Fordel dejen i formen. Fordel den godt ud. Bank den let mod bordpladen, så sikrer du dig, at den er fordelt godt ud.
  7. Bag bunden i din forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter.
  8. Tag herefter bunden ud og lad den afkøle helt.
  9. Når den er kølet af, så kan du presse den en smule ned, hvis den er hævet meget op.

Chokoladeis

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis sammen i en skål med en elpisker til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 3-5 minutter.
  2. Pisk piskefløde og kakao til en blød flødeskum.
  3. Vend flødeskum sammen med æggeblandingen. Dette gøres nemt med en dejskraber.
  4. Hak chokolade groft og vend det i.
  5. Fordel isen ovenpå din nøddebund. Bank let formen ned mod bordet, så isen er jævnt fordelt.
  6. Sæt islagkagen i fryseren i minimum 4 timer (gerne natten over).
  7. Inden servering løsnes formen. Dette gøres nemt ved at tage en tynd kniv. Skær forsigtigt rundt langs isen, indtil du kan åbne formen. Du kan evt. skylle kniven under varmt vandt efterfølgende. Tør kniven af og glat kanterne ud på isen.
  8. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Kom hakket chokolade op i en skål. Kom skålen i mikroovnen. Giv det 20 sekunder af gangen og rør hver gang. Bliv ved indtil det er smeltet sammen til ensartet masse. Tag en slags chokolade ad gangen.
  9. Brug en ske eller gaffel til at fordele det over isen.
  10. Server isen med det samme eller sæt i fryseren indtil servering. Tag gerne isen op 15-20 minutter før den skal serveres.
Bedøm denne ret

Islagkage med tre slags chokolade

Opskrift på en nem og lækker hjemmelavet islagkage med tre slags chokolade og saftig nøddebund.  En is for alle chokoladeelskere! Vi elsker islagkager og bliver ved med at finde på nye dessertopskrifter med forskellige kombinationer. Det er simpelthen en så nem og lækker sommerdessert. Islagkage og is generelt kan jo laves dagen før eller ugen før og er en af de desserter, som kan laves i god tid.

Faktisk kan hjemmelavet is holde sig i fryseren i op til 3 måneder. Så hvis du skal lave dessert til mange mennesker eller gæster, så kan vi anbefale at lave islagkager, da det er en dessert, som aldrig mislykkes.

LÆS OGSÅ: Islagkage med bær og nøddebund

Chokoladeislagkage med nøddebund

Det her er virkelig en ægte chokoladeislagkage. Den er fyldt med hele tre slags chokolade og så er der også kakao i selve isen. Vi smeltede tre slags chokolade og toppede den med det. Du kan også sagtens blot hakke chokoladen og så fordele det ovenpå isen, inden du fryser den. Så undgår du nemlig det sidste step med at smelte chokoladen.

Det ville også være super lækkert enten at toppe islagkagen med lidt friske bær eller servere dem ved siden af. Eftersom der er så meget chokolade i den, så er det godt med noget frisk, som kan give lidt modspil til sødmen.

Hvor længe kan den holde sig i fryseren?
En islagkage kan holde sig 2-3 måneder i fryseren. Vi anbefaler dog, hvis du vil lave den før, at du kun laver den et par uger i forvejen, da vi synes den har bedst af at blive spist inden for den tidsramme. Men den kan sagtens holde sig i lang tid på frys.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar