Italienske sandwichboller Italienske sandwichboller Opskrift til 10203040 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 2 timer Samlet tid 2 timer og 20 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på lækre italienske sandwichboller, som er perfekte til madpakken. De er sprøde, luftige og har masser af store lufthuller. Ingrediensliste 5 dl. vand 20 g. gær 2 tsk. salt 550 g. manitobahvedemel Fremgangsmåde Opløs gær i vandet. Tilsæt manitobahvedemel og salt. Rør det godt sammen og lad herefter dejen stå og hvile i 20 minutter. Herefter æltes der først 5 minutter med den flade krog på røremaskinen. Herefter skifter du til dejkrogen og lader den ælte på medium hastighed indtil den slipper kanterne. Det tager ca. 10 – 15 min. Dejen vil virke mere våd end en almindelig dej, men det skal den være. Den skal være smidig og elastisk. Smør en stor skål med lidt olie og hæld dejen i. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 2 timer. Drys godt med mel på bordet. Hæld dejen ud. Drys godt med mel på toppen. Brug en dejskærer til at skære bollerne ud i lange stykker og løft dem forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 250 grader varmluft og sæt også bagepladen ind i ovnen, så den kan få lov at varme op. Når ovnen er varm, så tages bagepladen ud og bagepapiret med bollerne rykkes over på den varme plade. Sæt pladen ind i ovnen og lad dem bage i cirka 11-15 minutter. Bag kun én plade af gangen. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. Bollerne kan sagtens fryses og tages op efter behov. De er super gode efter en tur på brødristeren. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på italienske sandwichboller Nem opskrift på lækre og sprøde italienske sandwichboller. De er perfekte til madpakken smurt med lidt mayonnaise, salat og pålæg. Der er intet så lækkert som en hjemmelavet sandwich. Brødene kan sagtens fryses og så blot lunes igen, inden de skal bruges. Du får sprøde brød, som kan fyldes med lækkert pålæg eller fyld. Brødene er samtidig super nemme at lave, da de kun består af 4 ingredienser. Du skal samtidig være opmærksom på, at selve dejen er mere flydende end en almindelig bolledej. Derfor er det rigtig vigtigt at ælte dejen godt, da det giver det bedste resultat. LÆS OGSÅ: Grove sandwichbrød Sprøde sandwichboller Du får som sagt sprøde sandwichboller. Sørg også for at bage brødene i en ovn, som er godt varm og lad dem endelig bage, indtil de har fået en god skorpe. Så får du altså de absolut bedste sandwichboller. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Skal dejen slet ikke æltes eller formes når den bliver hældt ud på bordet, efter hævning, inden man skærer bollerne ud? Eller hælder man den bare ud på bordet og skær bollerne vilkårligt? ? Svar
Hej Nanna, Ja du hælder bare dejen ud og skærer den til boller med det samme 🙂 Vi bruger sådan en dejskærer, så er det nemt klaret. Kh Svar
Hej Maja, Vi anbefaler helst at bruge en røremaskine til denne opskrift, da dejen er meget klistret og tyndere end en almindelig bolledej. Men det kan sagtens lade sig gøre med hænderne, hvis man har tålmodigheden til det 🙂 Kh Svar
Smager godt, men forholdet med vand og mel var helt skævt for mit vedkommende – kan være forskellen på melen. Smagen er god, men jeg kunne ikke engang skære med dejskæreren uden det bare flød direkte sammen igen. Så endte med at skrabe nogle klumper sammen og dumpe på pladen – det skal prøves igen, for smagen er god, men med lidt mindre vand 🙂 Svar
Hej Anders, Ja, der kan nemlig være forskel på meltyperne, men også hvor godt dejen æltes. Brugte du manitobamel? Kh Svar
Jep, Italiensk Manitobamel fra Bilka – selv om de var bagt godt ved 250c og med bagestål, så var midten stadigt let svampet, så tror bare mængden af vand til mit mel var for stor… Svar
Her er den hurtige metode til at få brød i ovnen: Læg bagepapir på bagsiden af en plade og sæt brød på. Når ovnen er varm, trækker man den varme plade et stykke ud, så den står LIDT skråt. Før pladen med brød ind over den varme plade og lad det hele glide indover. Bagsiden af en plade er uden kanter, så bagepapir og brød glider let over på den varme plade. Med et par grydelapper kan man evt. rette lidt på bagepapiret ved at trække i de yderste hjørner. Svar
Jeg tror også at forholdet mel og vand er skævt – dejen var helt flydende selvom jeg forsøgte at vende mere mel i på bordet. Svar
Hej Susanne, Lavede du dejen i hånden eller på røremaskine? Dejen skal æltes længe og rigtig godt, så melet får lov at arbejde og glutenstrukturen udvikles. Dejen er også meget mere våd end en almindelig bolledej. Kh Svar
Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke og får en vildt flydende dej. Har æltet som beskrevet og brugt melet. Jeg lod det stå 30 min og ikke 20 min er eneste forskel. Der må være et eller andet med forholdene der ikke passer. ?? Kan man putte mere mel i efterfølgende og ælte igen .. Svar
Hej Camilla, Vi har bagt de her boller så mange gange og har aldrig døjet med den. Men det er en mere flydende dej end en almindelig bolledej. Bruger du røremaskine eller hænderne? Bruger du mon øko-mel? Vi har oplevet, at når der bruges nogle typer af øko-mel, så bliver dejen lidt ekstra tynd. Kh Svar
Selvom opskriften følges til punkt og prikke er den så flydende at det er umuligt at få formet nogen boller Svar
Hej Klaus, Det er en meget flydende dej. Vi kommer godt med mel på bordet, hælder dejen ud. Drysser med mel ovenpå igen og så skærer vi dem ud med en dejskraber 🙂 Da det er svært at forme dem i hænderne. Alternativt kan man også forme med skeer fra skålen. Kh Svar
Super gode! Jeg har ikke en kitchenaid, men brugte bare dejkroge på mit piskeris. Det fungerede fint. Får dog ikke 10 sandwichbrød i den størrelse i viser , men skal HELT SIKKERTS laves igen Svar
Dejligt at høre, Sabine! Måske billederne snyder lidt ift. hvor store de er. Men du laver bare en større portion næste gang 😀 Kh Svar