Jordbærcoulis

Jordbærcoulis
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på jordbærcoulis. Den bedste jordbærsauce, som du kan servere som tilbehør til desserter og søde sager.

Ingrediensliste

  • 400 g. frosne jordbær
  • 6 spsk. sukker
  • 6 spsk. vand

Fremgangsmåde

  1. Put ingredienserne i en lille gryde. Bring langsomt i kog og lad det koge i 5 minutter.
  2. Lad din coulis afkøle og blend den derefter til en ensartet coulis.
Bedøm denne ret

Opskrift på jordbærcoulis

En nem og hurtig opskrift på hjemmelavet jordbærcoulis, som du kan bruge som tilbehør eller topping til søde sager og desserter. Det smager rigtig skønt til eksempelvis is eller isdesserter. Vi serverer det ofte som tilbehør til en god og intens brownie med vaniljeis. Jordbærsmagen smager nemlig skønt til chokoladen og vaniljeisen.

Coulis er en tynd pure af frugt eller grøntsager. Det bruges som en slags sauce og kan laves af stort set alle frugter og grøntsager. Den her variant med jordbær er super lækker og kan hurtigt bikses sammen. Du kan bruge både friske og frosne jordbær. Vi bruger oftest frosne jordbær, da det er billigst. Men her om sommeren kan vi også godt lide at lave det ud af søde, danske jordbær.

LÆS OGSÅ: Vaniljeis på 4 ingredienser

Jordbærcoulis

Jordbærsauce opskrift

Uanset om du kalder det for jordbærsauce eller coulis, så er det bare rigtig lækkert som tilbehør. Det består egentlig blot af jordbær, vand og sukker. Det er derfor også super billigt at lave selv, selvom man i større supermarkeder kan købe det færdiglavet. Vi synes slet ikke det kan betale sig at købe den færdiglavet.

Hvad ville I servere jordbærcoulis til?
Den ville smage helt fantastisk til en hjemmelavet chokoladebrownie som den her. Du kan også servere den til vaniljeis sammen med en masse andre toppings.

Du kan også bruge den i lagkager. I stedet for at smøre lagkagen med syltetøj, så kan du bruge den her coulis. Du finder alle vores opskrifter på lagkager lige her.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar