Vaniljeis på 4 ingredienser

Vaniljeis på 4 ingredienser
Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

3 timer

Samlet tid

3 timer og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og hurtig opskrift på hjemmelavet vaniljeis på kun 4 ingredienser. Opskriften er let at lave og er lavet uden ismaskine.

Ingrediensliste

  • 4 stk. æggeblomme
  • 75 g. flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 dl. piskefløde

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og flormelis i ca. 5-6 minutter. Jo mere luft man får pisket ind i det, jo bedre en is får du. Massen skal skifte farve og nærmest være “hvidt” (hvis dine blommer er meget gule, så vil du aldrig kunne piske det helt hvidt). Du kan også bruge en vaniljestang i stedet for vaniljesukker. Flæk stangen på midten og skrab kornene ud. Pisk vaniljekornene med flormelis og æggeblommer.
  2. Pisk fløde til en let skum, så den danner bløde toppe.
  3. Vend æggeblommemassen sammen med fløden med en ske eller dejskraber. Du må ikke piske det sammen.
  4. Fordel isen i en bageform beklædt med bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på frost i minimum 3-4 timer.
Bedøm denne ret

Opskrift på vaniljeis på 4 ingredienser

Her får du vores nemme opskrift på hjemmelavet vaniljeis lavet på kun 4 ingredienser og uden ismaskine. Det er slet ikke svært at lave is selv og man kan sagtens lave den, så den ikke krystalliserer. Det er nemlig ét af de spørgsmål vi får oftest: “hvordan undgår I, at den krystalliserer?”. Det kræver blandt andet, at man får pisket æg og sukker rigtig godt og at man ikke overpisker piskefløden. Så får man altså en rigtig god vaniljeis, som du kan bruge som tilbehør til desserter som brownie, æbletærte og meget mere.

Opskriften kan laves på 10 minutter, så det er heller ikke en opskrift, som tager alverdens tid at lave. Den skal selvfølgelig have tid til at sætte sig i fryseren og det er dét, som tager tid i den her opskrift. Ventetiden kan godt føles lang, hvis man bare glæder sig til at smage isen!

LÆS OGSÅ: Citrontærte

Vaniljeis på 4 ingredienser

Hjemmelavet vaniljeis

Den her hjemmelavet vaniljeis er super nem at lave. Det er samtidig en god grundopskrift på andre is. Du kan nemlig sagtens tilsætte hakket chokolade, nødder eller andet til opskriften, så du får en anden isvariant. Prøv at tilsætte hakket daim eller hakket chokolade. Det smager også skønt!

Vaniljeis uden ismaskine

Det er som sagt en opskrift på is uden ismaskine. Det er de færreste, som har en ismaskine, så vi ville gerne lave en opskrift, hvor alle kunne være med. Vil du lave den Aller bedste vaniljeis, så skal den dog laves på ismaskine. Men den her variant uden ismaskine bliver altså også rigtig god!

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar