Jordbærlagkage

Opskrift på jordbærlagkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet jordbærlagkage. Den bedste lagkage med jordbær, flødeskum, creme og masser af søde jordbær.

Ingrediensliste

 • Lagkagebunde

 • 4 stk. æg
 • 190 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 80 g. hvedemel
 • 50 g. kartoffelmel
 • Jordbærkompot

 • 450 g. frosne jordbær
 • 3 spsk. sukker
 • Creme

 • 1 brev pulver til kagecreme
 • 2 dl. mælk
 • 3 dl. piskefløde
 • Andet

 • 450 g. jordbær

Fremgangsmåde

 1. Læg æggene (med skal) i varmt vand i 20 minutter (dette gør man, så de får stuetemperatur – alternativt kan du også tage dem ud af køleskabet 1 time før brug).
 2. Pisk æg (du skal bruge 180 g., så det er ikke sikkert, at du skal bruge alle æggene. Vær opmærksom på mængden, hvis du ganger op i opskriften), sukker og vaniljesukker indtil det er helt hvidt. Vi piskede dem i ca. 10-15 minutter. Se evt. billeder længere nede.
 3. Vej hvedemel, salt og bagepulver af i en skål.
 4. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn (over- og undervarme).
 5. Sigt hvedemel, kartoffelmel, salt og bagepulver i æggeblandingen og vend forsigtigt det i. Brug evt. en dejskraber til at vende det i. Det er vigtigt, at man er forsigtig og bruger lange strøg, så man undgår, at alt luften ryger ud.
 6. Smør en springform (Ø22 cm) godt med fedtstof.
 7. Hæld dejen i formen. Bank formen et par gange mod bordet, så man får fjernet eventuelle luftbobler.
 8. Bag den i ca. 30-40 minutter på anden nederste rille alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 20 minutter. Når du kan stikke en kødnål, strikkepind eller noget andet tyndt ned i kagen og den kommer op uden ubagt dej, så er den færdig.
 9. Tag formen ud af ovnen og lad kagen køle helt af.
 10. Når kagen er kølet af, så tages den ud af springformen og deles den på midten, så du får 2 bunde.
 11. Nu til kompotten. Kom frosne jordbær og sukker i en gryde. Tænd for lav/medium varme og lad det simre til jordbærrene er helt bløde. Blend det kort med en stavblender eller mos dem med en gaffel. Sæt til side og lad det køle helt af.
 12. Pisk pulver til kagecreme med mælk og fløde, så du får en tyk creme. Vi gør det lidt anderledes end selve pakken angiver, da vi synes det giver den bedste creme.
 13. Nu til samlingen af kagen. Placer bunden af kagen på et lagkagefad. Fordel jordbærkompot på bunden. Fordel herefter creme.
 14. Placer den anden bund ovenpå og fortsæt med endnu et lag.,
 15. Skyl og rens jordbær. Skær dem i halve eller kvarte og pynt med dem ovenpå lagkagen.
 16. Sæt hele kagen på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på jordbærlagkage

Lav en lækker, hjemmelavet jordbærlagkage med lyse lagkagebunde, creme, søde jordbær og fløde. Det er én af vores absolut yndlings lagkager her om sommeren, da den virkelig smager af sol og sommer! Selve bundene er hjemmelavede, men du kan selvfølgelig også sagtens blot købe nogle færdiglavede bunde. Man kan også ofte købe nogle rigtig gode lagkagebunde hos bageren, som er lidt mere lækre end dem fra supermarkedet.

Udover jordbær, så kan du selvfølgelig også bruge andre frugter og bær i lagkagen. Men skal det være en rigtig jordbærlagkage, så skal der selvfølgelig bruges masser af søde, danske jordbær. Det er derfor også en lagkage, som er bedst om sommeren, hvor der er masser af jordbær i sæson.

LÆS OGSÅ: Bananlagkage

Opskrift på jordbærlagkage

Lagkage med jordbær og creme

Kombinationen af jordbær, creme og fløde går man heller aldrig galt i byen med. Det smager bare så godt! Du kan vælge at lave en hjemmelavet kagecreme som her eller så kan du bruge sådan et pulver med kagecreme, som blot skal piskes med mælk. Vi har prøvet begge dele og begge dele smager rigtig godt. Pulver-udgaven er nemlig genial, hvis man er lidt i tidspres.

Opskrift på jordbærlagkage

Hjemmelavet lagkage

Der er intet som en hjemmelavet lagkage til fødseldage og fejringer. Det er simpelthen én af de absolut bedste fødselsdagskager, hvis du spørger os. Det er i hvert fald næsten altid i den anledning, at vi bikser en lagkage sammen. Og sådan en lagkage bliver jo kun bedre af at blive lagt sammen dagen før, så cremen kan få lov til at sætte sig med bundene.

Vær derfor heller ikke ked af det, hvis du har lidt lagkagerester tilbage. De smager også rigtig godt dagen efter!

Opskrift på jordbærlagkage

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar