Kage med æble og kanel

Kage med æble og kanel
Opskrift til personer Opskrift til 10 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

50 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Den bedste kage med æble og kanel, som er svampet og lækker. Server den lækre æblekage med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Ingrediensliste

  • 200 g. smør
  • 350 g. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 5 stk. æg
  • 1,5 dl. mælk
  • 2 tsk. bagepulver
  • 250 g. hvedemel
  • 50 g. kartoffelmel
  • 250 g. æble
  • 2 tsk. stødt kanel

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
  2. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.
  3. Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen med en elpisker, så det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 4-5 minutter.
  4. Tilsæt ét æg af gangen og pisk godt.
  5. Vej hvedemel, bagepulver og kartoffelmel af i en skål.
  6. Sigt de tørre ingredienser i den våde dej og vend det i skiftevis med mælken.
  7. Skræl æbler og hak dem i fine tern. Vend dem med kanel.
  8. Beklæd en springform (Ø26) eller en bageform på cirka 30×30 cm  med bagepapir. Fordel dejen i formen.
  9. Drys med kanelæblerne ovenpå dejen. Vær opmærksom på, at de vil falde til bunden, når den bages.
  10. Bag kagen på anden nederste rille i ovnen i ca. 40-50 minutter alt efter, hvor kraftig din ovn er. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis den kommer op uden rå dej, så er kagen færdig.
Bedøm denne ret

Opskrift på kage med æble og kanel

Her får du opskriften på den absolut lækreste kage med æble og kanel. En intens og svampet kage med små stykker af æble, kanel og sukker. Det er én af de bedste sensommer eller efterårskager, hvor man kan få brugt de danske æbler, som er i sæson. Server kagen med en god klat creme fraiche, flødeskum eller en god vaniljeis. Det er i hvert fald én af vores absolut yndlings opskrifter med æble. Og så er der jo bare noget over at kombinere æble og kanel. Det er bare altid så lækkert!

Server kagen til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller som en nem dessert som afslutning på en god middag. Den er bedst, hvis den serveres nylavet eller hvis den stadig er en lille smule lun. Og så er det jo bare et plus, når duften af æbler og kanel breder sig i køkkenet.

LÆS OGSÅ: Gammeldags æblekage med makroner

Kage med æble og kanel

Bradepandekage med æble

Vi har bagt kagen som en bradepandekage. Du kan lave den i lige præcis den størrelse bradepande, som du har lyst til. Blot sørg for at gange opskriften op, hvis du bruger en større form end os.

Det er én af de absolut lækreste bagte æblekager, som man kan lave. Det er den perfekte kombination af en sød vaniljekage, de letsyrlige æbler og kanel. Hvis det ikke er smagen af efterår, så ved vi ikke hvad er.

Kage med æble og kanel

Kan jeg bruge andet end æbler?
Jep, det her er en rigtig god grundopskrift. Du kan derfor sagtens lave den med pærer, brombær, blåbær eller andre frugter. Men overvej om du stadig vil bruge kanel, hvis du bytter æblerne ud. Ellers kan kanel også udelades.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar