Kalveculotte på grill Kalveculotte på grill Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 6 personer Forberedelsestid 5 minutter Tilberedelsestid 40 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift og fremgangsmåde på kalveculotte på grill. En grillet kalveculotte smager skønt med bagte kartofler og en salat til. Ingrediensliste 1 kg. kalveculotte 2 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie salt/peber Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Varm grillen op (til omkring 250 grader). Rens culotten for sener under kalveculotten. Rids fedtet ovenpå i tern (pas på ikke at skære ned i selve kødet). Vend culotten i olivenolie, finthakket hvidløg samt salt/peber. Steg culotten af ved høj direkte varme på alle sider, så den får en flot stegeskorpe. Herefter flyttes stegen til indirekte varme og temperaturen sænkes til omkring 180-200 grader. Lad nu stegen stege omkring 30-40 minutter (alt efter størrelse og tykkelse). Gå efter en kernetemperatur på omkring 54-56 grader, hvis du godt kan lide den rosa. Brug et stegetermometer, da det giver det mest præcise resultat. Tag herefter stegen ud og lad den hvile i ca. 15 minutter let tildækket, inden den skæres ud. Start med at skære fra kødets smalle ende. Når du når cirka halvvejs, så vender du kødet og skærer den modsatte vej (sørg for hele tiden at skære imod kødfibrene). Server kødet med det samme. Lås skærm Opskrift på kalveculotte på grill Tilbered en kalveculotte på grill og nyd et lækkert og saftigt stykke kød til din aftensmad. Kalveculotte er så godt på grillen! Det bliver kun bedre af at blive grillet fremfor at blive tilberedt i ovnen, da den får en ekstra god smag. Det ligner, at den danske sommer for alvor melder sin ankomst i næste uge, så vi har selvfølgelig gjort lidt ekstra grillopskrifter klar på nogle af vores favoritter. Én af vores favoritter er en grillet kalveculotte. Kalveculotten er en udskæring, som sidder på den øverste del af kalvens bagparti og det er en populær udskæring. Det er nemlig en mør udskæring, som er nem at tilberede. Men fordi der er sommer og vi elsker at lave mad udendørs, når der er godt vejr, så får du altså vores bedste opskrift på en grillet kalveculotte på gasgrill. En grillet kalveculotte er et godt stykke kød, hvis man skal have gæster og gerne vil byde på noget ekstra lækkert. Vi ville servere den med en omgang hjemmelavede flødekartofler og den her lækre avocadosalat med feta og saltmandler. Når man serverer med flødekartofler, så behøves man nemlig heller ikke en sauce til stegen, da kartoflerne er godt snaskede. LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på kød på grill her Grillet kalveculotte Grillet kalveculotte er nemt at lave på en gasgrill. Det vigtigste når man griller kød er at holde øje med kernetemperaturen og at en del af tilberedningen sker ved indirekte varme. Men brug et stegetermometer, så kan det nærmest ikke gå galt at lave en grillet kalveculotte. Vi går efter en kernetemperatur på omkring 54-56 grader og så skal stegen hvile, inden den skæres ud. Det giver en steg, som er stegt præcis, som vi bedst kan lide det. Vil du have den mere gennemstegt, så gå efter en temperatur på 58-60 grader. Husk blot, at temperaturen stiger en smule under hvile også. Men har man styr på kernetemperaturen, så kan man altså nemt lave en lækker grillet kalveculotte. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.