Kanelbrød Kanelbrød Opskrift til 12345 stk. Opskrift til 1 stk. Forberedelsestid 1 time Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 1 time og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på et gammeldags og nemt kanelbrød, som bliver bagt i en rugbrødsform. Du får et super lækkert brød, som er god til eftermiddagskaffen eller er god som skærekage. Ingrediensliste Dej 20 g. gær 1,5 dl. vand 1 dl. creme fraiche 75 g. sukker 0,5 tsk. stødt kardemomme 0,5 tsk. salt 50 g. smør 1 tsk. vaniljesukker 500 g. hvedemel Fyld 50 g. sukker 50 g. brun farin 100 g. smør 1,5 spsk. stødt kanel 1 stk. æg Fremgangsmåde Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker. Tilsæt skiftevis blødt smør og hvedemel, til at dejen er smidig og ikke klistrer til kanterne. Rul dejen ud i et kvadrat på cirka 40×40 cm. Bland sukker, brun farin, kanel og blødt smør sammen og rør det godt rundt. Smør det på dejen med en dejskraber. Rul nu dejen til en pølse (på samme måde, som når man laver kanelsnegle). Skær rullen ud i 1 cm tykke skiver. Placer skiverne ovenpå hinanden og læg dem herefter ned i en rugbrødsform foret med bagepapir. Lad brødet hæve tildækket i en time et lunt sted. Derefter pensles det med sammenpisket æg, og bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på kanelbrød Opskrift på et lækkert, gammeldags og nemt kanelbrød bagt i en rugbrødsform. Kanelbrødet er så godt, især i de koldere tider og man kommer ind fra kulden. Så er det altså fantastisk med en skive af at nybagt kanelbrød. Det er super nemt bagværk og kræver ikke de store færdigheder i et køkken. Vi elsker at bage det, når vi skal holde brunch til fødselsdage, da det altid falder i god jord ved hele familien. Det er svampet og på ingen måde tørt, hvilket er essentielt for et godt kanelbrød. Det er jo egentlig i familie med kanelstangen og de klassiske kanelsnegle, men der er bare noget charmerende over, at det er bagt i en rugbrødsform og derfor minder lidt om et rigtigt brød, som man skærer en skive af. LÆS OGSÅ: Norske klejner med citronglasur Pull apart kanelbrød Du får det lækreste pull-apart brød med masser af remonce og kanel. Pull apart betyder egentlig bare et brød, som man trækker fra hinanden. Det er et lækkert brød og så er det bare super nemt at lave. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
hejsa, jeg har prøvet jeres opskrift og endda givet den 35 min i ovnen, men den er stadig helt dejet indeni… hvad gør jeg for at undgå dette? Svar
Hej Melisa, Du kan give det 10 minutter mere 🙂 Hvis det stadigvæk ikke er færdigt, så kan du tjekke efter hvert 5. minut. Kh Svar
Skal skiverne lægges lodret opad hinanden, eller oven på hinanden, det er desværre lidt uklart for mig? Svar
Hej Pernille, Skiverne stables ovenpå hinanden og herefter lægges de ned i rugbrødsformen. Håber det giver mening 🙂 Kh Svar
Skiverne stables? Altså jeg skærer en skive, også stabler jeg skiverne lodret i bunker i rugbrødsformen? 🙈🤭😅 Svar
Hej Christina, Nej du stabler alle skiverne lodret. Og når du så lægger dem i formen, så vender du hele “tårnet” vandret ned i formen 🙂 Kh Svar