Tilmeld nyhedsbrev

Kanelgifler

Opskrift på hjemmelavede kanelgifler

Kanelgifler

Opskrift til 24 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

En nem og god opskrift på hjemmelavede kanelgifler. De er ligesom kanelsnegle, perfekte som kage til kaffen eller på brunchbordet.

Ingrediensliste

Dej

  • 20 g. gær
  • 1,5 dl. lunkent vand
  • 1 dl. creme fraiche
  • 75 g. sukker
  • 1/2 tsk. kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 50 g. smør
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 500 g. hvedemel

Remonce

  • 100 g. smør
  • 50 g. sukker
  • 50 g. brun farin
  • 1,5 tsk. kanel
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i vandet. Tilsæt cremefraiche, sukker, kardemomme, salt og vaniljesukker.
2. Tilsæt skiftevis blødt smør og hvedemel, til at dejen er smidig og ikke klistrer til kanterne.
3. Rul dejen ud i et langt rektangel på cirka 20×70 cm.
4. Bland sukker, brun farin og kanel sammen. Smør blødt smør på dejen og drys med sukkerblandingen. Fordel det jævnt.
5. Rul nu 3 cm dej hen over, og rul igen og igen. Se evt. nedenstående billeder.
6. Brug en skarp kniv til at skære giflerne. De skal være cirka 3 cm tykke.
7. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve i 50 minutter.
8. Derefter pensles de med sammenpisket æg, og bages i en forvarmet ovn ved 190 grader i 10 minutter.

Bedøm denne ret

Kanelgifler

Opskrift på hjemmelavede kanelgifler, præcis som dem man kan købe fra Pågen. Vi elsker gifler og har spist dem siden vi var helt små. Der er bare noget charmerende og lækkert over den specielle kanelsnegl. For de er jo egentlig bare som kanelsnegle, men de er formet på en anderledes måde, så de får det her fine look af en snegl, som står op.

De har den samme gode smag som vores lækre kanelsnegle. De er svampede og er den perfekte kage til eftermiddagskaffen. Vi elsker alt bagværk med kanel. Det både smager godt, men får også vores lejlighed til at dufte helt fantastisk.

Opskrift på hjemmelavede kanelgifler Opskrift på hjemmelavede kanelgifler

Tips og tricks

Måske du før har forsøgt dig med hjemmebagte kanelgifler, hvor fyldet er røget ud. Det har vi også prøvet. Og hemmeligheden i at de ikke vælter eller at alt fyldet flyder ud er først og fremmest er fyldet og mængden af smør og og sukker. Den her opskrift er helt perfekt og den lykkes altid for os.

Den anden ting er, at det er meget vigtigt, at de får lov til at efterhæve. På den måde hæver de ikke lige så meget op i ovnen og du undgår derfor, at de falder sammen eller hæver på en mærkelig måde.

De kan sagtens fryses og så blot tages op efter behov. Lun dem kort i ovnen, så kan du altid byde dine gæster på lækkert bagværk.

Tag også et kig på vores Facebookside, hvor vi hver uge ligger lækre opskrifter op på sødt bagværk.

Kommentarer

Skriv en kommentar