Kanelkage

Den bedste kanelkage

Svampet kanelkage med kaffeglasur

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på verdens bedste kanelkage med kaffeglasur, som er svampet og og nem. Den er lavet med kærnemælk og er uden æg, hvilket gør den super svampet. Den holder sig god 3-4 dage og er faktisk bedst på 2. dagen. Kagen kan også sagtens fryses og så tages op, når den skal bruges.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 150 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. kanel
  • 1,5 tsk. natron
  • 170 g. hvedemel
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • Glasur

  • 35 g. smør
  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. færdiglavet kaffe
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. kakao

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Smelt smør og bland det herefter med sukker i en skål.
  3. Tilsæt kærnemælk, vaniljesukker, kanel og natron. Pisk godt med en elpisker.
  4. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen.
  5. Smør en form (18×18 cm) med lidt smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen over i formen. Bages i ca. 20-25 min. Hvis du bager den i en springform (ca. Ø20cm), så skal den sandsynligvis have 10-15 minutter mere.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  7. I en lille gryde blandes alle ingredienserne til glasuren. Varm den op ved lav varme, imens der røres.
  8. Når glasuren er ensartet, så er den færdig. Hæld den over kagen og lad den sætte sig.
  9. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter.

Bedøm denne ret

Kanelkage opskrift

Opskrift på en svampet og nem kanelkage lavet med kærnemælk, men uden æg. Den er med den lækreste kaffeglasur, som bliver lavet på flormelis, kakao og kaffe. Selvom den er med kaffe, så kan man slet ikke smage kaffen, men det gør, at kakaosmagen bliver mere intens. Kanelkagen kan bages i en stor eller lille bradepande, springform eller i muffinsforme. Det her er verdens bedste kanelkage, hvis du spørger os.

Det er en lækker, nem og hurtig opskrift på en rigtig god bradepandekage med kanel og kærnemælk. Det er en god og nem tag med i skole kage, da den kun bliver bedre dagen efter.

LÆS OGSÅ: Store og bløde chokoladeboller

Kanelkage med kærnemælk

Kagen er lavet med kærnemælk, hvilket gør, at det er en af de kager, som faktisk kun bliver bedre dagen efter. Du kan sagtens erstatte kærnemælk med et andet surmælksprodukt som ymer, tykmælk, yoghurt eller a38. Hvis det er meget tykt, så bland det dog blot op med lidt vand eller mælk. Du kan også sagtens lave kanelkagen med almindelig mælk. Tilsæt blot lidt citronsaft til mælken og lad det stå og trække lidt. Så får du samme effekt som kærnemælk. 

Kanelkage opskrift

Kanelkage uden æg

Den her kage er uden æg og selvom der ikke er æg i, så får du stadig en super svampet og lækker kanelkage. Den bliver så god pga. kærnemælken, som gør den virkelig saftig.

Den bedste kanelkage

Kan jeg lave denne kanelkage i en springform eller bradepande?

Du kan både lave den i en bradepande men også i en springform. Den her opskrift er justeret til en springform på ca. 20-22 cm. Hvis du vil lave den i en stor bradepande, så ville vi personligt gange opskriften med 3.

På samme måde ganger du bare kaffeglasuren op på samme måde. Der er ikke noget man som sådan skal tage højde for.

Kanelkage glasur

Glasuren til denne kage er bare helt fantastisk! Selvom det er en “kaffeglasur”, så kan man på ingen måde smage kaffen, men det giver noget dybde til chokoladeglasuren på toppen. En rigtig god kanelkage skal simpelthen bare have den her gode glasur på.

Hvad nu hvis jeg ikke bryder mig om kaffe?

Bare rolig. Vi bryder os heller ikke om kaffe, men den bedste kanelkage skal altså bare toppes med kaffeglasur. Man kan nemlig på ingen måde smage kaffen. Den giver bare sådan en god konsistens og er prikken over i’et i glasuren. Det behøves ikke være noget fancy kaffe. Vi bruger en billig pulverkaffe, som bliver blandet op med kogende vand. Og det fungerer helt fint.

Kanelkagen kan sagtens bages dagen før

Vi vil faktisk nærmest anbefale at bage kagen dagen før. Den bliver nemlig kun bedre af at få lov til at stå et døgn. Det er derfor en skøn og nem kage, som kan laves i god tid. Den kan også sagtens fryses ned. Det har vi også gjort flere gange uden problemer.

Følg også med på vores Instagramprofil, hvor vi hele tiden lægger nye opskrifter og billeder ind.

Kommentarer

      1. Hej

        Super lækker opskrift 👍👌som jeg helt klart vil prøve, men hvad gør man når jeg ikke kan tåle mælk, tænkte på kærnemælken ?

      2. Hej

        Super god kage 👍👌😊 nu vil jeg prøve at lave den igen, bare uden hvedemel, hvad kan man bruge i stedet for ?

  1. Super lækker kage! Jeg har nu lavet den nogle gange, men min kage bliver meget lysere end den på jeres billede. Har i noget bud på hvorfor? 🙂

    1. Hej Emilie,

      Ved ikke om der kan være forskel på kanel 🙂 men ellers kan det også sagtens være lyset, som får den til at se lidt mørkere ud!

      Knus

  2. Så lækker en kage! Har nået at bage den 4 gange på en uge 🤣 hjem til, mandens arbejde og til pædagogerne i børnehaven 🤩

  3. Kan man mon skifte kærnemælken ud med almindelig mælk og/eller syrnet yoghurt? Jeg bor i udlandet hvor butikkerne har lukket om søndagen, men jeg har sådan lyst til at bage denne 😍😍

    1. Hej Michelle.
      Det kan du sagtens, men så ville vi give dem kortere tid i ovnen. Du kan holde øje ved at stikke en gaffel i dine muffins, for at se hvornår de er færdige 🙂
      Knus

      1. Kan man lave den om til banankage ….
        Så der er banan i istedet for kanel ?

        For den er super lækker og nem denne kage

  4. Hej 🙂 Kan man lave opskriften på almindelig mælk? I så fald er det så samme mængde og stadig natron der skal i?

    1. Hej Julie,

      Det har vi desværre ikke prøvet, men tror godt du kan, hvis du blander det op med lidt vand, så det får samme konsistens som kærnemælk 🙂

      KH

  5. Hej! Vil jeg kunne lave kagen med laktosefri yoghurt naturel eller lign (fx creme fraiche) i stedet for kærnemælk? Jeg er laktoseintolerant og så vidt jeg ved findes der endnu ikke laktosefri kærnemælk.
    Kh Klara 🙂

  6. Hejsa,
    Hvis jeg skal bage denne kage i en springform str 26 cm bør jeg så gange opskriften op til 1,5 eller 2?
    Mvh. Maria

    1. Hej Nicole,

      Bruger du varmluft? Placer kagen på anden nederste rille i ovnen. Skru evt. lidt ned for varmen – ovne varmer ikke ens og det lyder som om, at din varmer meget kraftigt i forhold til vores. Du kan evt. lægge sølvpapir over kagen efter halvdelen af tiden er gået 🙂

      Kh

  7. Mega Nice med sådan en nem kage. Selv for den der ikke er skide god i et køkken ( mig )😂
    Min datter og jeg har lavet to idag. En efter opskriften og en med rosiner i.
    Er så spændt på at smage dem begge.

    (Den første er vi tyvstartet på)
    Muuums siger jeg bare. Den er så lækker❤️

    1. Hej Emma,

      Det kan du godt, men det er ikke sikkert den hæver lige så godt op så 🙂 Natron reagerer nemlig med kærnemælken.

      Kh

  8. Jeg har lavet kagen 2 gange nu. Den ene gang hvor jeg gangede opskriften med to (pga. jeg brugte en større springform) og den anden gang brugte jeg de oprindelige mål. Begge gange er kagen blevet næsten brændt oven på og mega vandet inden i efter 30 min.? Hvordan kan det være? Jeg har brugt varmluft ved 200 grader som der anbefales og ellers fuldt opskriften præcist. Begge gange har jeg skulle lægge sølvpapir oven på efter de 30 min så kagen ikke skulle brænde yderligere, for så at bage den i 30 min. mere! Så i alt en time i ovnen. Jeg har bagt alle mulige slags kager, men jeg har ikke oplevet det her før. Måske er 200 grader alt for meget?

    1. Hej Sara,

      Vi har bagt kagen riiiigtig mange gange og har aldrig haft de problemer du beskriver. Hvor i ovnen placerer du kagen? Vi plejer at placere den på anden nederste rille 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag