Kanelsneglekage

kanelsneglekage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

1 time og 45 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

2 timer

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en nem kanelsneglekage med glasur. Den er perfekt til brunch, da alle jo ved, at kanelsnegle er den perfekte hjemmebagte morgenkage. Selve kagen kan sagtens fryses, både ubagt og bagt.

Ingrediensliste

  • Dej

  • 1,25 dl. mælk
  • 90 g. smør
  • 25 g. gær
  • 1 stk. æg
  • 45 g. sukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 350 g. hvedemel
  • Remonce

  • 1,25 dl. brun farin
  • 1,5 spsk. stødt kanel
  • 50 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør. Tilsæt mælk og lad det blive en smule lunt. Den skal være fingervarm.
  2. Hæld det hele over i en skål. Opløs gæren i blandingen.
  3. Sukker, salt og sammenpisket æg tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt af gangen. Nødvendigvis ikke det hele, dejen må ikke blive for tør, men den må gerne være lidt klæbrig. Ælt dejen indtil den er smidig og glat.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i 1 time dækket til med et fugtigt viskestykke.
  6. Imens dejen hæver gøres fyldet klar.
  7. Bland farin og kanel med hænderne, så der ikke er nogle klumper. Lad smør blive blødt.
  8. Når dejen er færdighævet, så tages dejen ud på et bord drysset med mel. Rul dejen ud til et stort rektangel.
  9. Herefter smøres dejen først med blødt smør. Fordel herefter din blanding af brun farin og kanel udover. Brug hænderne til at fordele det udover det hele.
  10. Dejen rulles stramt sammen på den lange led og “skæres” ud med sytråd. Læg sytråden under din pølse 3-4 cm. inde. Tag fat i hver ende af sytråden og træk dem modsat hinanden, så du skærer pølsen over. På den måde holder kanelsneglene formen. Hvis ikke du har sytråd, så kan en skarp kniv også sagtens gøre det.
  11. Sneglene placeres i en springform (Ø28) beklædt med bagepapir.
  12. Lad dem efterhæve i 30 min. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  13. Pensl sneglekagen med sammenpisket æg.
  14. Bages ved 200 grader varmluft i cirka ca. 20-25 min. Hold øje med dem efter 15 minutter, da ikke alle ovne varmer ens. De skal gyldne på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på kanelsneglekage

Kanelsnegle er gode, men en kanelsneglekage er endnu bedre! Her får du opskriften på en lækker og nem kanelsneglekage bagt i springform, men den kan også sagtens bages i en bradepande. Kanelsneglekage er perfekt til brunchbordet eller som skærekage. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har en forkærlighed for alt med kanel. Og man må sige, at vi nok har bagt vores andel af kanelsnegle gennem årene.

Det er den perfekte kage til en hjemmelavet brunch eller til eftermiddagskaffen. Sådan en nybagt én af slagsen er virkelig bare lækker og vi har endnu ikke mødt nogen, hvor den ikke er faldet i god jord. Du kan toppe den med glasur eller blot servere den, som den er. Det er lidt en smagssag, da glasuren jo gør kagen sødere.

kanelsneglekage med glasur

Opskrift på den bedste og nemmeste kanelsneglekage

Vi har også før bagt dem som en kanelsnegle kagemand og det er altså en ret sjov og lækker version af en almindelig kagemand. Så topper man den bare med glasur og slik, præcis som man gør ved en almindelig kagemand.

Men hvis du tænker, at du hellere vil begive dig ud i helt almindelige kanesnegle, inden du begiver dig ud i denne, så kan du finde opskriften på verdens bedste kanelsnegle lige her.

LÆS OGSÅ: Sunde snøfler

kanelsneglekage

kanelsneglekage tæt på

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hvor stor skal rektangel være og er det 10 snegle der skal være? Min kage havde overhovedet ikke fået nok efter 15 minutter, dejen var stadig rå.

    1. Hej Anne-Sofie,

      Ja, 10 snegle. Cirka 25 cm. på langs og 20-25 cm. i bredden 🙂
      Nej, vi kan godt se, at 15 min. måske er i underkanten, da det ikke er alle ovne, som er ens. Vi har sat det op. Man skal bare huske at holde øje med dem for pludselig går det hurtigt.

      Knus

  2. Hejsa 🙂 Det ser ud til at være en rigtig lækkert opskrift. Hvis man fryser kagen ubagt, hvordan er processen så efterfølgende? Hvor længe er den så om at tø op og skal den efterhæve derefter?
    På forhånd tak for svar.

    1. Hej Charlotte,

      Så tager du den op 1 time før den skal bages og lader den tø op/ hæve et lunt sted 🙂

      Kh

  3. Kan man lave selve dejen dagen før og så bare opbevare den i køleskabet til dagen efter hvor den skal bruges? 🙂

    1. Hej Pernille,

      Så vil vi anbefale at koldhæve dejen. Brug 5 g. gær i stedet og opbevar den i køleskabet natten over 🙂

      Kh

  4. Nu ved jeg ikke om jeg har rullet den for tyndt ud men fik 15-16 snegle ud af det ? men det dufter godt – men jeg skulle nok kun have bagt den 15-17 minutter – da de er liiige ved at være for mørke på toppen efter de 20 – men det dufter nu skønt og dejen var lækker. Men hvor tyk vil I sige at man skal rulle den ud til Ca?

    De bedste hilsner, Mille

    1. Hej Mille,

      Det kan også godt have noget at gøre med hvor “høje” dine snegle er. Vores er rimelig høje.
      Måske også derfor, at dine allerede var færdige efter 15-17 minutter.

      Kh

  5. Hej 🙂
    Kan jeg lave kagen helt klar aftenen før, sætte den på køl og så først bage den næste morgen?

Skriv en kommentar