Kartoffel, gulerods og chili suppe
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på en lækker kartoffelsuppe med gulerod og chili. Server med sprød bacon og et drys persille på toppen. Nem og sund aftensmad, når det er bedst.
Ingrediensliste
- 300 g. kartoffel
- 200 g. gulerod
- 1 stk. løg
- 1 stk. porre
- 1 tsk. chiliflager
- 7 dl. vand
- 1 stk. hønsebouillonterning
- 1,5 dl. madlavningsfløde
- salt/peber
- 200 g. bacon i tern
- 0,25 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
- Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i små stykker. Pil løg og rens porre og skær også disse i små stykker.
- I en gryde varmes lidt fedtstof op. Herefter tilsættes alle grøntsagerne. Tilsæt nu tørret chili og vend det hele godt sammen.
- Tilsæt vand og hønseboullionterning.
- Lad det hele koge indtil grøntsagerne er møre. Dette tager omkring 15-20 min.
- Blend det hele i en blender. Tilsæt fløde i blenderen.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra tørret chili, hvis den skal være stærkere.
- Server med stegt bacon og friskhakket persille.
REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Kitchenaid
Opskrift på cremet kartoffel, gulerods og chilisuppe
Opskrift på en nem og lækker kartoffelsuppe med gulerødder og chili. Det er så lækkert et alternativ til den klassiske kartoffelsuppe. Så hvis du har lyst til at prøve en kartoffelsuppe med et twist, så er det her lige noget for dig.
Den er så lækker som en nem og sund aftensmad og så mætter den vildt godt. Top den med sprøde bacontern eller sprødstegt serranoskinke og et drys frisk persille. Den vil uden tvivl falde i god jord ved de fleste, da den har en mild smag med et lille kick af chili.
Vi spiser ofte suppe, når sulten ikke er mega stor og vi blot har brug for et godt og varmt måltid.
Kartoffelsuppe bliver ikke dårligere af at stå til næste dag eller næste dag igen. Suppen står blot og trækker smag i køleskabet. Så dine rester kan du sagtens spise 1-2 dage efter. Vi gør også det, at vi sommetider fryser supperesterne ned. Så er det super nemt at tage op til en dag aftensmaden skal gå stærkt.
LÆS OGSÅ: Tomatsuppe med bacon og frisk persille
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kommentarer
Det lyder virkelig lækkert! Jeg har dog lige et spørgsmål. Kan blenderen godt holde til at blende suppen, når den er varm? Jeg har godt nok en blender fra Kenwood i stedet for. Jeg plejer at bruge en stavblender i gryden, når jeg laver supper. Men jeg forestiller mig, at det vil være nemmere at blende suppen i min blender. Jeg har dog altid været bange for, at den ville gå i stykker af det 🙂
Hej Sabrina
Det kommer an på om den er i glas? Vi tror ikke, at det vil være en god ide at gøre det, hvis selve kanden er i glas.
Så er det i hvertfald vigtigt, at det er lidt nedkølet og ikke kogende, når det blendes. Derudover skal låget helst ikke sættes helt på, da der dannes et tryk med varmen 😉
God weekend!