Kartoffel-porre suppe med sprød bacon
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
40 minutterSamlet tid
50 minutterBeskrivelse
Den bedste opskrift på en nem kartoffelsuppe med porre, bacon og frisk persille. Nem og lækker hverdagsmad, som mætter godt. Du kan også bruge den som en nem forret eller som natmad.
Ingrediensliste
- 3 stk. porre
- 1000 g. kartoffel
- 4 løg
- salt/peber
- 300 g. bacon i tern
- 14 dl. vand
- 2 stk. grøntsagsbouillonterning
- 1 dl. piskefløde
- 0,25 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
- Skær grøntsagerne groft og svits dem ved lav varme i en gryde i 15 minutter.
- Tilsæt vand og boullion og bring i kog. Lad det simre i 20-25 minutter.
- Steg bacontern på en pande, og læg det på et stykke køkkenrulle der kan absorbere fedtet.
- Blend suppen med en stavblender og tilsæt piskefløde. Server med stegt bacon og persille.
Nem opskrift på den klassiske kartoffel-porre suppe. Den skal selvfølgelig serveres med sprødstegt bacon og et godt drys frisk persille. Det her må være en af vores absolut favoritter, når vi mangler ideer og opskrifter til nem aftensmad.
Kartoffel-porre suppe er super nem at lave, har en mild smag og så smager den jo bare super dejligt. Som sagt elsker vi den til aftensmad, men den kan også sagtens bruges som forret eller nem natmad, efter en festlig aften.
Hvis man vil udelade bacon, så kan det sagtens erstattes af serranoskinke. Steg serranoskinke på en pande i lidt olie eller bag skiverne i ovnen, så det bliver sprødt. Det er et super alternativ til baconen.
Vil du prøve en anden form for kartoffelsuppe? Så bør du prøve vores opskrift på kartoffel, gulerods og chili suppe.
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.