Kartoffel-porre suppe med sprød bacon

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Den bedste opskrift på en nem kartoffelsuppe med porre, bacon og frisk persille. Nem og lækker hverdagsmad, som mætter godt. Du kan også bruge den som en nem forret eller som natmad.

Ingrediensliste

 • 3 stk. porre
 • 1000 g. kartoffel
 • 4 stk. løg
 • 14 dl. vand
 • 2 stk. grøntsagsbouillonterning
 • 1 dl. piskefløde
 • 2 stk. salt/peber
 • 0,25 bundt frisk persille
 • 300 g. bacon i tern

Fremgangsmåde

 1. Rens porrer. Skær i grove stykker.
 2. Skræl kartofler og skær i mindre stykker. Skræl løg og skær i både.
 3. Varm en gryde op med smør eller olie.
 4. Tilsæt grøntsagerne og svits dem af i 2-3 minutter.
 5. Tilsæt vand og smuldret boullionterning. Bring i kog. Skru herefter ned for varmen og lad det simre i ca. 20-25 minutter eller til grøntsagerne er møre, når man prikker i dem med en gaffel.
 6. Imens suppen simrer, så laves fyldet klar.
 7. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt bacontern og lad dem stege til det er sprødt og gyldent.
 8. Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken. Hæld bacon over på tallerkenen (papiret suger noget af det overskydende fedt).
 9. Hak persille fint.
 10. Når grøntsagerne er kogt møre, så tages gryden af blusset. Tag evt. lidt af vandet fra (det kan du altid tilsætte senere, hvis din suppe skal være tyndere). Blend suppen med en stavblender eller i en blender.
 11. Tilsæt piskefløde og evt. noget af det vand du tog fra tidligere til du har den konsistens du bedst kan lide.
 12. Smag suppen til med salt og peber.
 13. Server med sprødt bacon og frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på kartoffel-porre suppe med bacon

Nem opskrift på den klassiske kartoffel-porre suppe. Den skal selvfølgelig serveres med sprødstegt bacon og et godt drys frisk persille. Det her må være en af vores absolut favoritter, når vi mangler ideer og opskrifter til nem aftensmad. Kartoffel-porre suppe er super nem at lave, har en mild smag og så smager den jo bare super dejligt. Som sagt elsker vi den til aftensmad, men den kan også sagtens bruges som forret eller nem natmad, efter en festlig aften.

Hvis man vil udelade bacon, så kan det sagtens erstattes af serranoskinke. Steg serranoskinke på en pande i lidt olie eller bag skiverne i ovnen, så det bliver sprødt. Det er et super alternativ til baconen.

Vil du prøve en anden form for kartoffelsuppe? Så bør du prøve vores opskrift på kartoffel, gulerods og chili suppe.

Kartoffel-porre suppe med sprød bacon

Kartoffelsuppe med porrer

Der er intet så lækkert og simpelt som en kartoffelsuppe med porrer. Det er en meget mild suppe, som bliver komplimenteret godt af den saltede bacon og det friske persille. Du kan dog også sagtens tilsætte andre grøntsager til suppen. Eksempelvis har vi før tilsat lidt blomkål eller jordskokke til suppen. Det gør den absolut heller ikke dårligere!

Sådan en omgang suppe kan nydes året rundt, men vi må indrømme, at vi oftest får den i de kølige efterårs- og vintermåneder eller i det tidlige forår. Der er simpelthen bare intet så lækkert som at varme sig på en skål varme suppe i kulden. Især ikke, hvis man har været ude hele dagen og trænger til at få noget varme i kroppen.

Kartoffel porre suppe uden fløde

Hvis du gerne vil lave suppen uden fløde, så kan det sagtens udelades. I stedet for fløde, så kan du blende lidt mælk, creme fraiche eller flødeost i. Du kan selvfølgelig også helt udelade det, men vi synes altså at sådan et skvæt fløde gør hele forskellen. Hvis du gerne vil gøre den mere fedtfattig, så kan du sagtens bruge en fedtfattig madlavningsfløde i stedet.

Suppe med kartofler

Sådan en omgang suppe med kartofler er også en super måde at undgå madspild. Vi har personligt selv ofte en halv pose kartofler liggende i køleskabet, når ugen er omme. De kan altså nemt trylles til sådan en omgang her. Så undgår man madspild og har samtidig en omgang billig og nem aftensmad, som faktisk også er ganske sund.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar