Kartoffelpizza med serranoskinke

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 timer

Samlet tid

15 timer og 15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på kartoffelpizza med mascarpone, serranoskinke og tynde skiver af kartoffel. Den bedste hvide pizza, som er nem at lave.

Ingrediensliste

  • Koldhævet pizzadej

  • 215 g. vand
  • 5 g. gær
  • 8 g. salt
  • 315 g. hvedemel
  • Topping

  • 150 g. mascarpone
  • 1 pk. frisk mozzarella
  • salt/peber
  • 200 g. kartoffel
  • 60 g. serranoskinke
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

Koldhævet pizzadej

  1. Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer.
  2. Start med at røre gæren ud i vandet.
  3. Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
  4. Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer.

Anretninng

  1. Næste dag tages din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Lad dem ligge på køkkenbordet og hæve i 1,5 – 2 timer.
  2. Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller så meget, som din ovn kan trække. Sæt en bageplade eller pizzasten ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
  3. Form de to klumper dej til pizzaer (rul ikke ud med kagerulle, men brug dine hænder til at strække og forme dem) og placer dem på hver deres stykke bagepapir. Fordel herefter mascarpone på bunden og smør det godt ud.
  4. Riv mozzarellaost fra hinanden og fordel på pizzaerne.
  5. Top med tyndskåret løg, hvidløg og kartoffel (brug evt. et mandolinjern, hvis du har sådan et).
  6. Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen hen på bagepladen ved hjælp af bagepapiret.
  7. Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min. alt efter hvor kraftig din ovn er. Bag én ad gangen.
  8. Imens pizzaerne bliver bagt, så gøres serranoskinke klar.
  9. Varm en pande op uden fedtstof. Tilsæt skiver af serranoskinke til den varme pande. Steg dem i ca. 2-3 minutter på hver side eller til det er sprødt. Tag det fra på en tallerken.
  10. Når pizzaerne er færdige toppes de med lidt friskkværnet peber, den sprøde serranoskinke og lidt finthakket persille.
  11. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Mummum anbefaler: Vores favoritter

Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 3 favoritter, når vi laver denne ret:

Kitchenaid Artisan, køkkenmaskine

Køb her

Pizzaovn

Køb her

Pizzahjul

Køb her

Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget.

Opskrift på kartoffelpizza med serranoskinke

Her får du vores bedste opskrift på en nem og lækker kartoffelpizza med mascarpone, serranoskinke og frisk persille. Det er en pizza der bare må prøves. Vi elsker kombinationen af mascarponebund med kartofler, løg og hvidløg toppet med sprødstegt serranoskinke. Hvis du ikke er til mascarpone, så kan du også sagtens bruge naturel flødeost eller blot bruge ost.

Den her kartoffelpizza bliver ikke bedre. Den slår, efter vores mening, alle pizzaer du kan købe på pizzaria. Den er samtidig rigtig nem at lave, da vi har lavet pizzaen ud fra vores koldhævede pizzadej, som kan røres sammen på 5 minutter. Derefter skal den bare have tid i køleskabet og så er det altså super nemt at lave pizza dagen efter. Det er altså en ret der skal forberedes dagen før, men det gør det til gengæld super let at lave aftensmaden dagen efter.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores pizzaopskrifter

kartoffelpizza med serranoskinke

Hvid pizza med kartofler og serranoskinke

Når der ikke er brugt tomatsauce på pizzaen, så kaldes det også for en hvid pizza eller en pizza blanco. I denne variant har vi smurt bunden med mascarpone. Mascarpone har sådan en mild og cremet smag, som bare smager helt fantastisk sammen med kartoffel. Men som sagt, så kan du også sagtens bruge flødeost eller ricotta, hvis du er mere til det. Men lov os, at du lige prøver mascarpone en enkelt gang.

Selve den hvide pizza har en meget mild smag. Derfor har vi valgt at toppe den med sprød serranoskinke, som lige giver noget saltet til den. Udover det, så har vi lige pyntet den af med lidt frisk persille. Det gør altid bare noget godt med sådan et skud frisk persille på toppen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hejsa
    Mega fedt med madplaner. Det letter hverdagen rigtig meget. Så skal en hel uges madplan bare kunne puttes i kurven og bestilles.
    Skal bare lige høre hvorfor nogle af opskrifterne er til 4 pers og andre 2 pers i en uges madplan ?
    Kh jamme

    1. Hej Janne,

      Nogle af vores opskrifter er lavet til 2 personer og nogle er til 4 personer. Til madplanen udregner vi dog altid til 2 personer, så derfor har vi nedregnet nogle af opskrifterne, så de passer til 2. Dog med undtagelse af tærter osv. hvor det ikke giver mening at lave halv portion 🙂 HÅber det giver mening.

      Kh

Skriv en kommentar