Kartoffelpizza med serranoskinke
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
15 timerSamlet tid
15 timer og 15 minutterBeskrivelse
En skøn opskrift på den bedste kartoffelpizza med sprødstegt serranoskinke og frisk persille. En pizza der bare må prøves.
Ingrediensliste
-
Koldhævet pizzadej
- 215 g. vand
- 5 g. gær
- 8 g. salt
- 315 g. hvedemel
-
Topping
- 250 g. mascarpone
- 1 pk. frisk mozzarella
- sat/peber
- 5 stk. kartoffel
- 60 g. serranoskinke
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 0,25 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
Koldhævet pizzadej
- Det her er en opskrift, som kræver tålmodighed, men derimod ikke det store arbejde. Dejen skal nemlig være på køl i 15-18 timer.
- Start med at røre gæren ud i vandet.
- Tilsæt herefter 100 g. hvedemel og rør det ud. Tilsæt salt og tilsæt herefter det sidste hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal ikke være våd, men derimod samle sig som en kugle. Rør godt rundt.
- Dæk din skål til med husholdningsfilm og sæt den på køl i minimum 15-18 timer.
Anretninng
- Næste dag tages din dej ud af køleskabet 2 timer inden den skal bruges. Tag dejen ud af skålen og ælt den let, del den i 2 lige store dele og form dem som boller. Lad dem ligge påkøkkenbordet og hæve i 1,5 – 2 timer.
- Tænd ovnen på 275 grader varmluft eller såmeget din ovn kan trække. Sæt en bageplade eller pizzasten ind i ovnen, så den også bliver varmet op.
- Rul dine pizzadeje ud til pizzaer og placer dem på hver deres stykke bagepapir. Fordel herefter mascarpone på bunden. Top med tyndskåret løg, hvidløg og kartoffel og top med knust mozzarellaost.
- Tag den varme bageplade ud af ovnen og træk pizzaen hen på bagepladen.
- Bag herefter pizzaen i ca. 8-10 min. alt efter hvor kraftig din ovn er.
- Steg serranoskinke på en pande indtil det er sprødt.
- Når pizzaen er færdig drysses med salt og peber. Top med det sprødstegte serranoskinke og friskhakket persille.
Opskrift på den bedste kartoffelpizza med serranoskinke
Den bedste kartoffelpizza med serranoskinke og frisk persille. Det er en pizza der bare må prøves. Vi elsker kombinationen af mascarponebund med kartofler, løg og hvidløg toppet med sprødstegt serranoskinke. Hvis du ikke er til mascarpone, så kan du også sagtens bruge almindeligt frisk mozzarellaost.
Den her kartoffelpizza bliver ikke bedre. Den slår, efter vores mening, alle pizzaer du kan købe på pizzaria.
Vi har lavet pizzaen ud fra vores koldhævede pizzadej, som kan røres sammen på 5 minutter. Derefter skal den bare have tid i køleskabet og så er det altså super nemt at lave pizza dagen efter. Det er altså en ret der skal forberedes dagen før, men det gør det til gengæld super let at lave aftensmaden dagen efter.
Husk på, at hvis du ikke har tiden til at lave den koldhævede pizzadej, så kan du sagtens lave vores normale pizzadej.
Er du vild med kartoffelpizza, men har du ikke tiden til at lave dejen selv? Så prøv vores pita-pizza med kartoffel og hvidløg.
Husk endelig at følg med på vores Facebookside, hvor vi lægger opskrifter og inspiration op. Vi er også på Instagram, og vi vil elske at få dig med i vores madunivers her også! Vores Instragramprofil finder du lige her. Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Kommentarer
Hejsa
Mega fedt med madplaner. Det letter hverdagen rigtig meget. Så skal en hel uges madplan bare kunne puttes i kurven og bestilles.
Skal bare lige høre hvorfor nogle af opskrifterne er til 4 pers og andre 2 pers i en uges madplan ?
Kh jamme
Hej Janne,
Nogle af vores opskrifter er lavet til 2 personer og nogle er til 4 personer. Til madplanen udregner vi dog altid til 2 personer, så derfor har vi nedregnet nogle af opskrifterne, så de passer til 2. Dog med undtagelse af tærter osv. hvor det ikke giver mening at lave halv portion 🙂 HÅber det giver mening.
Kh
Kan man varmhæve istedet? Vi kom i tanke lidt for sent om, at vi gerne vil have pizza til aftensmad 🙂
Hej Stine,
Ja, så bruger du bare mere gær 🙂
1 times hævning = 30 g. gær
Kh
3 timers =