Tilmeld nyhedsbrev

Kartoffelsalat med edamamebønner og sprød serranoskinke

Kartoffelsalat med edamamebønner og sprød serranoskinke

Kartoffelsalat med edamamebønner og sprød serranoskinke

Opskrift til 4

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en frisk udgave af den klassiske kartoffelsalat. Denne er med friske edamamebønner, sprød serranoskinke og så er den vendt i en lækker creme fraiche dressing med frisk dild og purløg. I stedet for dild og purløg, så kan man også bruge frisk persille, som også giver en god smag til kartoffelsalaten.

Ingrediensliste

Dressing

  • 250 g. creme fraiche
  • 50 g. mayonnaise
  • 15 g. sød sennep
  • 1 tsk. flormelis
  • Frisk dild
  • Frisk purløg
  • Salt/peber

Andet

  • 1000 g. små kartofler med skræl
  • 150 g. edamamebønner (uden bælg)
  • 160 g. serranoskinke
  • 1 rødløg

Fremgangsmåde

  1. Kog kartofler i let saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem køle helt af.
  2. Skær kartofler i mindre stykker. Halver rødløg og skær i tynde skiver.
  3. Tænd ovnen på 190 grader varmluft. Placer serranoskinke på en bageplade med bagepapir. Bag din skinke i ca. 8-10 min, indtil de er gyldne og sprøde. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  4. Rør dressingen sammen af mayonnaise, creme fraiche, sennep, flormelis, finthakket dild og purløg. Smag til med salt og peber.
  5. Bland først dressingen med kartofler og rødløg.
  6. Bland herefter edamamebønner i (gem evt. lidt til at pynte på toppen).
  7. Hak den sprøde serranoskinke i grove stykker. Bland i kartoffelsalaten (gem evt. lidt til at pynte på toppen).
    7. Pynt kartoffelsalaten med frisk purløg på toppen og evt. serranoskinke, edamamebønner og lidt rødløg.
    8. Sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Opskrift på en nem, kold kartoffelsalat med et twist af friske edamamebønner og sprød serranoskinke. Den er vendt i en lækker cremefraichedressing med frisk purløg og frisk dild og så tilfører de andre elementer et nyt pust til den ellers klassiske kartoffelsalat.

Den vil gøre sig ualmindeligt godt til sommer sammen med en grillet pølse eller til et par lækre frikadeller. Du kan også bytte edamamebønnerne ud med dampede asparges og den sprøde serranoskinke med sprød bacon.

Server den til sommer til en hyggelig grillaften, til påskefrokost eller blot som hverdagsmad. Den kan sagtens laves dagen før, da den faktisk bliver bedre af at stå natten over, da den får lov at trække mere smag.

 

Skriv en kommentar