Kartoffelsalat med karry

karrykartoffelsalat

Kartoffelsalat med karry

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker og smagfuld karrykartoffelsalat. God som tilbehør til grillmad, sommermad eller blot med en god frikadelle til. Kan sagtens laves dagen før.

Ingrediensliste

 • 250 g. creme fraiche
 • 2 spsk. mayonnaise
 • 1 spsk. flormelis
 • 1,5 tsk. sød sennep
 • 1,5 tsk. karry
 • 1,5 tsk. løgpulver
 • 1 spsk. hvidvinseddike
 • 700 g. kogte kartofler
 • 0,5 stk. løg
 • purløg

Fremgangsmåde

 1. Kog kartofler og sæt til afkøling.
 2. I en skål blandes creme fraiche, mayonnaise, flormelis, sennep, karry, løgpulver (løggranulat) og hvidvinseddike. Pisk det godt sammen.
 3. 1/2 løg skrælles og hakkes fint. Vend det i dressingen. Lad gerne dressingen trække et par timer i køleskabet.
 4. Skær kartoflerne i mindre stykker. Vend dem i dressingen og pynt evt. med frisk purløg på toppen. Sæt på køl indtil servering.

Bedøm denne ret

Kartoffelsalat med karry

En skøn opskrift på kold kartoffelsalat med karry. Den er så god til sommermad, grillmad eller blot som tilbehør til en stegt pølse eller en god frikadelle. Den er nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Når du først har prøvet at lave hjemmelavet kartoffelsalat én gang, så vil du aldrig købe den færdiglavede version igen.

Den her dressing til kartoffelsalat er så skøn og nem at lave. Lav gerne dressingen dagen før, så den kan få lov til at trække smag natten over. Vi bruger en kombination af både mayonnaise og creme fraiche, som gør, at dressingen bliver cremet og lækker.

Kartoffelsalat med karry

Kartoffelsalat opskrift

Det her er faktisk en opskrift, som vi laver hvert eneste år. Vi veksler mellem den her og vores klassiske opskrift på kartoffelsalat. Det giver bare lige sådan et ekstra spark, når der er karry i og det går så fantastisk godt sammen med en stegt pølse.

Det det gør forskellen i den her opskrift sammenlignet med andre er, at der lige er lidt eddike i og granuleret løg i. Eddike er med til at give lidt syre til dressingen og løgpulveret giver dressingen ekstra smag, som man ikke blot kan få fra at bruge almindelig løg.

Følg også med på vores Facebookside, hvor vi hele sommeren vil komme med lækre opskrifter til god sommermad, som er nemt at lave.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag