Tilmeld nyhedsbrev

Frikadeller – Nem opskrift på klassiske frikadeller

Frikadeller – Nem opskrift på klassiske frikadeller

Frikadeller – Nem opskrift på klassiske frikadeller

Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Opskrift på klassiske, danske frikadeller stegt i masser af smør, så de får en god stegeskorpe. Det er nem aftensmad og hvis der er nogle tilbage, så er de også gode i madpakken eller oven på en rugbrød.

Ingrediensliste

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 løg
  • 1 dl. mælk
  • 5 spsk. hvedemel
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • 0,25 dl. vand
  • Salt/peber

Fremgangsmåde

1. Opløs bouillionterning i 0,25 dl. kogende vand.
2. Pil løg og riv det på et rivejern. Kog vand og opløs bouillonterningen deri.
3. Kødet æltes sammen med løg, mælk, hvedemel, bouillonvand og godt med salt og peber.
4. Sæt herefter farsen på køl i 30 min.
5. Farsen formes til frikadeller. Et godt tip er at bruge en ske, som dyppes i vand imellem hver frikadelle. Form frikadellen mellem skeen og din håndflade.
6. Frikadellerne steges ved middelhøj varme i rigeligt fedtstof (så bliver de bedst).

Bedøm denne ret

Det må siges at være klassisk dansk og billig mad. Frikadeller må siges at være ægte mormor-mad og en dansk klassiker. Vi er vel alle vokset op med frikadeller igennem vores opvækst og har vist spist vores andel af frikadeller, brun sovs og kartofler.

Dagen efter plejede vi at få dem kolde på en rugbrødsmad med masser af rødkål, og det kan vi stadigvæk finde på den dag i dag. Vores kærester elsker også at spise resterne i en frikadellesandwich eller sammen med hjemmelavet kartoffelsalat. For frikadeller er nemlig ikke kedelige dagen efter som en hakkebøf f.eks. kan være og det er vel en del af grunden til, at frikadellen er så populær. Den kan spises til frokost, til aftensmad, på en stor buffet eller til fest. Og så er de billige at lave. Hakket svinekød eller flæskefars ligger i den lave ende rent prismæssigt, så det må siges at være mad for fattigrøve, som bare smager tæske godt. Vi er dog også begyndt at eksperimentere med frikadeller uden æg, uden mel og med havregryn i stedet. Så har du også lyst til at prøve det, så kan du prøve vores populære, sunde kyllingefrikadeller.

Skriv en kommentar