Kartoffelsalat med persilledressing og asparges

Kartoffelsalat med persilledressing og asparges
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på kartoffelsalat med persilledressing, rucola fra Nordic Harvest, friske asparges, ærter, cherrytomater og pinjekerner. Den er perfekt som tilbehør til grillmaden.

Ingrediensliste

  • Kartoffelsalat

  • 750 g. små kartofler med skræl
  • 200 g. frosne ærter
  • 75 g. rucola
  • 200 g. cherrytomater
  • 0,5 bundt friske asparges
  • 30 g. pinjekerner
  • Persilledressing

  • 1 bundt frisk persille
  • 1 fed hvidløg
  • 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Kog kartofler med skræl i cirka 25 minutter. De må ikke være for overkogte.
  2. I mellemtiden gøres alt klar.
  3. Blend persille, olie, salt og hvidløg til en persilledressing. Vi brugte en stavblender. Her kan du selv bestemme, om du ønsker en fin eller grov dressing.
  4. Halver cherrytomater.
  5. Rist pinjekerner på en varm og tør pande og stil dem til side i en skål.
  6. Optø ærter.
  7. Lige inden kartoflerne er færdige, knækker du den nederste del af dine asparges og kommer dem i det kogende kartoffelvand i 30 sekunder. På den måde damper du dem kort.
  8. Hæld vandet fra kartoflerne og asparges.
  9. Skær asparges i 2-3 cm. lange stykker og halver kartoflerne.
  10. Lad asparges og kartofler køle af.
  11. Vend kartoflerne i persilledressingen. Kom dem på et fad eller i en skål og tilsæt rucola, ærter, cherrytomater, asparges og top med ristede pinjekerner.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med Nordic Harvest

Opskrift på kartoffelsalat med persilledressing og asparges

I samarbejde med Nordic Harvest, så får du her opskriften på en kartoffelsalat med persilledressing og friske asparges. Sådan en rigtig sommerkartoffelsalat, som passer perfekt til grillmaden. Vi er jo så super stolte af at være med til at brede budskabet omkring salaterne fra Nordic Harvest. I denne opskrift har vi brugt rucola, som er dyrket ved vertikalt landbrug. Ved vertikalt landbrug, så dyrkes salaterne i etager og med LED lys. Det vil sige, at der kan dyrkes helt vildt meget salat på meget færre kvadratmeter.

I forbindelse med vores post på Instagram, hvor vi første gang fortalte om det her med vertikalt landbrug, der var der rigtig mange spørgsmål. Mange af spørgsmålene gik blandt andet på hvorfor det ikke kaldes økologisk og om der bruges mindre vand til produktionen. Der bruges meget mindre vand i produktionen. Meget, meget mindre! Til et kilo grønt bruges der 1 liter vand, hvilket vil sige 250 gange mindre end der bruges på en mark. Og grunden til, at man ikke må kalde det for økologisk, er fordi at for, at man kan kalde noget økologisk, så skal det gro i jord. Det er egentlig ret fjollet, for i vores øjne bliver det jo ikke mere økologisk end dette. Salaten er nemlig ikke sprøjtet med nogle sprøjtemidler. Det gør også, at salaten er af høj kvalitet og med virkelig god smag og næring. Det gør samtidig salaten mere sprød – og i takt med, at salaten ikke skal skylles, jamen så holder den også 3 gange længere end almindeligt andet salat. Det er win-win, hvis vi skal sige det!

LÆS OGSÅ: Melonsalat med blåbær

Kartoffelsalat med persilledressing og asparges

Kartoffelsalat med persilledressing og asparges

Sommersalat med kartofler

Så hvis du lige mangler en idé til en lækker sommersalat med kartofler, så skal du helt klart lave denne her til næste grillaften. Den er virkelig simpel og så smager den bare hammer godt! Og når du alligevel skal ud at købe grønt, så slår vi et slag for, at du skal kigge efter Nordic Harvest i butikkerne. Det kan købes i Føtex og Bilka og så koster det faktisk det samme, som andet dansk og økologisk salat. I vores øjne, så giver det så god mening med vertikalt landbrug, da vi jo bare får færre og færre ressourcer på jorden, så vi kan lige så godt tage de miljørigtige valg, hvor det er nemmest.

Kartoffelsalat med persilledressing og asparges

Kartoffelsalat med persilledressing og asparges

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Er det ikke en fejl, at kartoflerne skal koge i 25 minutter? Så har de da fået alt for længe, når der er tale om små kartofler??

    1. Hej Mette,

      Det kommer an på størrelsen. Kog dem bare til de er møre. Der er så stor forskel på størrelsen 🙂

      Kh

Skriv en kommentar