Kringle med marcipan

Opskrift til personer Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

1 time og 30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

1 time og 50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på gammeldags kringle med marcipan og remonce. Drysset med perlesukker og mandelflager, så har du en skøn og nem kringle til eftermiddagskaffen.

Ingrediensliste

 • Dej

 • 50 g. gær
 • 100 g. smør
 • 2,5 dl. mælk
 • 0,5 tsk. salt
 • 2 spsk. sukker
 • 1 stk. æg
 • 600 g. hvedemel
 • Fyld

 • 250 g. marcipan
 • 100 g. sukker
 • 100 g. smør
 • Topping

 • 1 stk. æg
 • 30 g. mandelflager
 • 30 g. perlesukker

Fremgangsmåde

 1. Smelt smør. Tilsæt mælk. Lad det køle af, så det er lillefingervarmt.
 2. Hæld væsken over i din røreskål.
 3. Rør gær ud.
 4. Tilsæt sukker, salt, æg og hvedemel lidt efter lidt. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Vi bruger ca. 550 g. hvedemel, men vi rører også dejen på maskine.
 5. Sæt dejen til hævning i en stor skål, hvor der er plads til at den kan hæve til dobbelt størrelse. Dæk skålen til med et viskestykke og lad den hæve 1 time.
 6. Imens dejen hæver, så laves remonce.
 7. Rør blødt smør, sukker og marcipan sammen, indtil du har en ensartet masse. Hvis marcipanen er hård, så kan du rive den på et rivejern inden.
 8. Stil remonce til side.
 9. Når dejen er hævet, så tages den ud af skålen og ud på et bord drysset med mel.
 10. Del dejen i to.
 11. Rul hver dej ud til en rektangel.
 12. Smør remonce på midten. Skær siderne til, så du kan flette dem ind over hinanden. Du kan også bare folde hver side indover og så stoppe enderne under sig selv (så undgår du fyldet ryger ud).
 13. Sådan gentager du med den anden kringle.
 14. Placer begge kringler på en bageplade beklædt med bagepapir.
 15. Lad dem efterhæve under et viskestykke et lunt sted i 30 minutter.
 16. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker samt mandelflager.
 17. Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 10-15 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med dem efter 8 minutter.
 18. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på kringle med marcipan

Den lækreste gammeldags kringle med marcipan og remonce. Kringle er altid en god idé til eftermiddagskaffen eller aftenskaffen. Vi plejer at fryse eventuelle rester ned, så er det nemlig nemt at tage op, hvis den søde tand melder sig eller man får uventede gæster. På toppen har vi penslet med sammenpisket æg og drysset perlesukker og mandelflager.

Du kan også sagtens tilføje chokolade, rosiner, nødder eller creme til din kringle, hvis du gerne vil gøre den lidt ekstra lækker. Vi kan eksempelvis anbefale at hakke lidt mørk chokolade og drysse oven på remoncen. Det smager sindsygt lækkert!

LÆS OGSÅ: Kanelsnurrer

Opskrift på kringle med marcipan Opskrift på kringle med marcipan

Flettet kringle

Vi fletter kringlen, når den samles. Dette gør man ved at skære strimler i begge sider på skrå. Herefter flettes siderne ind over hinanden. Det giver et super fint udseende og mønster, når den bages. Du kan også sagtens blot lægge dejen ind over uden at flette, hvis det skal være rigtig nemt.

Opskrift på kringle med marcipan Opskrift på kringle med marcipan

Hjemmelavet kringle med marcipan

Vi elsker den her hjemmelavede kringle med remonce og marcipan. Den er virkelig super lækker og er helt genial, hvis du eksempelvis har en rest marcipan, som du skal have brugt. Du kan også sagtens udelade marcipan, hvis du ikke er til det eller putte lidt chokolade i.

Det er virkelig én af de lækreste eftermiddagskager, som vi elsker at få sammen med en kop kaffe eller varm kakao. Den er selvfølgelig bedst lun, så hvis du gemmer lidt til dagen efter, så kan du hurtigt lune den på brødristeren eller i ovnen. Så er der (næsten) nybagt kringle.

Opskrift på kringle med marcipan

 

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar