Kylling i rød karry

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker wokret med kylling i rød karry. Den er super nem at lave og er så lækker til aftensmad. Brug lige præcis de grøntsager du har.

Ingrediensliste

  • 400 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm. frisk ingefær
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 125 g. sukkerærter
  • 150 g. gulerod
  • 400 ml. kokosmælk
  • 8 stk. tørrede limeblade
  • salt
  • 160 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg og ingefær fint.
  2. Skær peberfrugt og gulerødder i tynde strimler.
  3. Skær kylling i strimler eller tern.
  4. Opvarm en pande eller wok med olie. Tilsæt hvidløg og ingefær. Lad det stege 1 minuts tid.
  5. Tilsæt karrypasta på panden og steg det kort af.
  6. Tilsæt kylling og vend det godt rundt, så det får farve over det hele.
  7. Når kyllingen er stegt tilsættes gulerødder og limeblade på panden, hvorefter det hele steges i 2-3 minutter.
  8. Tilsæt nu sukkerærter og peberfrugt og hæld kokosmælk i.
  9. Opvarm saucen og tag straks af blusset. Der må gerne være bid i sukkerærterne. Smag til med salt.
  10. Kog ris efter pakkens anvisning.
Bedøm denne ret

Reklame: Opskrift lavet i samarbejde med Fiskars #FiskarsHardFace

Kylling i rød karry

Uden tvivl den bedste opskrift på kylling i rød karry. Det her er en autentisk oplevelse på rigtig god thai mad. Masser af smag og friske grøntsager, serveret med kogte ris. Det er så god og nem aftensmad, som slet ikke behøves at gøres kompliceret.

Vi har indgået et spændende samarbejde med Fiskars, hvor vi har fået lov til at teste deres Hard Face serie. Her i første indlæg har vi brugt panden og den har vi testet i nogle uger nu. Med hånden på hjertet kan vi sige, at vi aldrig har oplevet så god en non-stick belægning på en pande. Vi har brugt den både på gaskomfur og induktion – og det virker bare!

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Det er minimalt med fedtstof man skal bruge, da der overhovedet ikke er noget, som sætter eller brænder sig fast på panden. På samme måde er den lynhurtig at gøre ren, da alle rester osv. nemt slipper panden grundet belægningen.

Vi er i hvert fald super begejstrede for vores nye pande og der skal uden tvivl laves masser af kylling i rød karry på den i fremtiden. Vi er også sikre på, at den ville være fantastisk at stege vores squashfrikadeller på.

LÆS OGSÅ: Panang kary 

Snittede grøntsager

Kan jeg udskifte grøntsagerne?

Du kan sagtens udskifte grøntsagerne. I denne opskrift på kylling i rød karry har vi valgt at bruge gulerødder, sukkerærter og peberfrugt. Men du kan også sagtens bruge grønne bønner, broccoli, blomkål, almindelige ærter, porrer eller squash. Du kan bruge lige præcis de grøntsager du bedst kan lide.

Først svitses hvidløg, ingefær og karrypasta

Så tilsættes kylling

Kylling færdigsteges

Tilsæt gulerødder

og limeblade til kylling i rød karry

Kokosmælk til kylling i rød karry

lad din kylling i rød karry simre

Tilsæt til sidst slikærter og rød peberfrugt

Server med det samme

Hvor får jeg rød karry?

Rød karry pasta (eller paste) kan købes i alle supermarkeder. Det er sådan et lille glas, som findes på den asiatiske hylde. Vi vil dog anbefale, at man tager ud og finder en lille asiatisk butik eller supermarked, hvor de sælger autentisk rød karry pasta.

Vi bor begge i Aalborg og her er der masser af små asiatiske supermarkeder. De sælger karrypasta i sådan en stor bøtte til omkring 25 – 30 kr. hvor der er til (rigtig) mange gange. Det er derfor både billigere og bedre. Det er også her, hvor vi køber vores panang paste.

Så hvis du vil have den bedste smagsoplevelse, så er det uden tvivl det du skal have fat i. Det er lavet af ene gode ingredienser og indeholder heller ikke tilsætningsstoffer eller andre fyldemidler. Det er den ægte og rene vare.

Kylling i rød karry

Hvad er lime kefir blade og er det nødvendigt i kylling i rød karry?
De her friske limeblade kan man desværre ikke få i et almindeligt supermarked. Der skal man ud i en asiatisk butik, hvor de ligger på frost i en stor pose. Det gode ved dem er, at man køber dem i en stor pose og så skal man bare opbevare dem i fryseren. Sådan en pose koster omkring 20-25 kr. og der er til rigtig mange gange. Man kan også lige så godt købe det, hvis man alligevel er afsted efter karrypastaen.

Men i normale supermarkeder som Kvickly, Super Brugsen, Bilka osv. kan du få dem i tørret version. Dem kan du også sagtens bruge.

Du kan godt udelade limeblade i retten, men vi vil helt klart anbefale at lave dem med. De giver nemlig den skønneste smag og aroma til retten, som gør det til en autentisk karryret. Det giver lige det sidste twist af Thailand.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum” og downloade vores app, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg laver karryretten i en god rummelig gryde eller wokgryde. Jeg bruger også peberfrugt , men er itvivl om det er bedst at RISTE peberfrugterne af på en pande først og så tilsætte dem i gryden løbende ? Hvis jeg rister dem af på panden er jeg itvivl om det skal være på en pande med olie på, eller en pande uden noget fedtstof på?

    1. Hej Peter,

      Vi plejer at tilsætte peberfrugt til sidst, da de så bevarer noget af sprødheden. Du kan godt riste dem af på en pande – det ville vi gøre i lidt olie og så høj varme, så de blot hurtigt får lov at sautere.

      Kh

      1. Hej Anne,

        Det vil vi ikke anbefale, da grøntsagerne godt kan blive lidt træls, når det varmes op igen 🙂

        Kh

  2. Mega god opskrift!
    Jeg kunne ikk finde Kaffir lime bladene. Skar i stedet en kvart lime i både og puttede i – det er ikke det samme, men synes at det gav en god smag 🙂

  3. Har længe overvejet at lave denne ret, men er lidt i tvivl om hvad autentisk rød karry er? Hvad er forskellen på det, og de man køber i de “normale” supermarkeder? ?

  4. Jeg har haft gæster til kylling i RØD karry og retten blev rigtig god også fordi jeg har læst gode kommentarer fra læsere og en kolega har fortalt mig hvordan man laver retten. Desuden har jeg spurgt en thailænder på mit arbejde.
    Jeg har læst et forslag fra en læser som skriver det er godt at krydr kyllingen med salt og peber og derefter vende kyllingestykkerne i mel. Det gjorde jeg så. Jeg har læst på nettet kommentarer med at nogen kommer bare kødet i gryden( jeg har 2 store rigtig gode gryder), og andre varmer lidt olie på en pande og steger kyllingen af og svitser dem hurtigt og steger det til det næsten er færdigt. Derefter fjern kyllingen fra panden og sæt det til side.
    Da jeg havde gæster brugte jeg ret meget kyllingebrystfillet, og selvom det blev stegt godt i gryden synes jeg det var lidt tungt at vende rundt grundigt i gryden. Forøvrigt købte jeg kyllingebrystfilleen i Irma og det er det bedste jeg har smagt. Næste gang jeg laver retten har jeg overvejet allerførst at stege kyllingen på en større pande og komme kyllingen i gryden EFTER jeg har i en rummelig gryde eller wok kommet olivenolie i og derefterASIAN RØD karrypasta, tomatpuree, røde chillier, ingefær, løg skåret i både og hvidløg i gryden som skal brændes godt af, og så bagefter kødet i gryden. Mit spørgsmål er så om det er en god ide at varme kødet på en pande inden kødet kommer i gryden, og jeg er meget itvivl om jeg så skal vende kødet i mel eller lade være med at vende kyllingen i mel? Jeg er ikke klar over om det er godt at vende kyllingen i mel, når/hvis det steges på panden, inden det kommes i gryden. Jeg kan være fristet til at varme kyllingen på pande inden det kommes i gryden. Og hvor meget skal kyllingen isåfald varmes på panden? Fantastisk gryderet som jeg snart får gæster til igen.

    1. Hej Peter,

      Dejligt det faldt i god jord. Vi plejer ikke at vende kyllingen i mel. Du kan godt stege det på forhånd og så tage det af panden. Så ville vi blot tilsætte det til saucen lidt tid inden servering. 🙂

      Kh

  5. Hejsa
    Bruger i alm. kokosmælk eller light ? Jeg vil egentlig gerne bruge light, men jeg synes ofte det skiller.
    Mvh Mette

    1. Hej Mette,

      Vi har lavet det både med alm. kokosmælk og light. Hvilken kokosmælk bruger du? Måske du skulle prøve med et andet mærke 🙂

      Kh

Skriv en kommentar