Kylling i rød karry
Forberedelsestid
20 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
40 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på en lækker wokret med kylling i rød karry. Den er super nem at lave og er så lækker til aftensmad. Brug lige præcis de grøntsager du har.
Ingrediensliste
- 2 spsk. kokosolie
- 450 g. kyllingebryst
- 2 spsk. rød karrypasta
- 2 fed hvidløg
- 3 cm. frisk ingefær
- 1 stk. rød peberfrugt
- 125 g. sukkerærter
- 150 g. gulerod
- 400 ml. kokosmælk
- 1 spsk. sukker
- 8 stk. tørrede limeblade
- salt
- 400 g. ris
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg og ingefær fint. Opvarm en pande eller wok med kokosolie. Steg hvidløg og ingefær.
- Tilsæt karrypasta på panden og steg det kort af.
- Skær kylling i strimler og tilsæt det på panden.
- Skær peberfrugt og gulerødder i tynde strimler.
- Når kyllingen er stegt tilsættes gulerødder og limeblade på panden, hvorefter de steges i 3 minutter.
- Tilsæt nu sukkerærter og peberfrugt og hæld kokosmælk i. Tilsæt sukker og smag til med salt.
- Opvarm saucen og tag straks af blusset. Der må gerne være bid i sukkerærterne.
- Kog ris efter pakkens anvisning.
Reklame: Opskrift lavet i samarbejde med Fiskars #FiskarsHardFace
Kylling i rød karry
Uden tvivl den bedste opskrift på kylling i rød karry. Det her er en autentisk oplevelse på rigtig god thai mad. Masser af smag og friske grøntsager, serveret med kogte ris. Det er så god og nem aftensmad, som slet ikke behøves at gøres kompliceret.
Vi har indgået et spændende samarbejde med Fiskars, hvor vi har fået lov til at teste deres Hard Face serie. Her i første indlæg har vi brugt panden og den har vi testet i nogle uger nu. Med hånden på hjertet kan vi sige, at vi aldrig har oplevet så god en non-stick belægning på en pande. Vi har brugt den både på gaskomfur og induktion – og det virker bare!
Det er minimalt med fedtstof man skal bruge, da der overhovedet ikke er noget, som sætter eller brænder sig fast på panden. På samme måde er den lynhurtig at gøre ren, da alle rester osv. nemt slipper panden grundet belægningen.
Vi er i hvert fald super begejstrede for vores nye pande og der skal uden tvivl laves masser af kylling i rød karry på den i fremtiden. Vi er også sikre på, at den ville være fantastisk at stege vores squashfrikadeller på.
LÆS OGSÅ: Panang kary
Kan jeg udskifte grøntsagerne?
Du kan sagtens udskifte grøntsagerne. I denne opskrift på kylling i rød karry har vi valgt at bruge gulerødder, sukkerærter og peberfrugt. Men du kan også sagtens bruge grønne bønner, broccoli, blomkål, almindelige ærter, porrer eller squash. Du kan bruge lige præcis de grøntsager du bedst kan lide.
Hvor får jeg rød karry?
Rød karry pasta (eller paste) kan købes i alle supermarkeder. Det er sådan et lille glas, som findes på den asiatiske hylde. Vi vil dog anbefale, at man tager ud og finder en lille asiatisk butik eller supermarked, hvor de sælger autentisk rød karry pasta.
Vi bor begge i Aalborg og her er der masser af små asiatiske supermarkeder. De sælger karrypasta i sådan en stor bøtte til omkring 25 – 30 kr. hvor der er til (rigtig) mange gange. Det er derfor både billigere og bedre. Det er også her, hvor vi køber vores panang paste.
Så hvis du vil have den bedste smagsoplevelse, så er det uden tvivl det du skal have fat i. Det er lavet af ene gode ingredienser og indeholder heller ikke tilsætningsstoffer eller andre fyldemidler. Det er den ægte og rene vare.
Hvad er lime kefir blade og er det nødvendigt i kylling i rød karry?
De her friske limeblade kan man desværre ikke få i et almindeligt supermarked. Der skal man ud i en asiatisk butik, hvor de ligger på frost i en stor pose. Det gode ved dem er, at man køber dem i en stor pose og så skal man bare opbevare dem i fryseren. Sådan en pose koster omkring 20-25 kr. og der er til rigtig mange gange. Man kan også lige så godt købe det, hvis man alligevel er afsted efter karrypastaen.
Men i normale supermarkeder som Kvickly, Super Brugsen, Bilka osv. kan du få dem i tørret version. Dem kan du også sagtens bruge.
Du kan godt udelade limeblade i retten, men vi vil helt klart anbefale at lave dem med. De giver nemlig den skønneste smag og aroma til retten, som gør det til en autentisk karryret. Det giver lige det sidste twist af Thailand.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Kommentarer
De røde stykker med kerner i, som er i retten, hvad er det? 🙂 Chili? Eller små stykker rød peber?
Hej Line,
Det er blot frisk chili, som vi har pyntet med 🙂
Kh
Jeg laver karryretten i en god rummelig gryde eller wokgryde. Jeg bruger også peberfrugt , men er itvivl om det er bedst at RISTE peberfrugterne af på en pande først og så tilsætte dem i gryden løbende ? Hvis jeg rister dem af på panden er jeg itvivl om det skal være på en pande med olie på, eller en pande uden noget fedtstof på?
Hej Peter,
Vi plejer at tilsætte peberfrugt til sidst, da de så bevarer noget af sprødheden. Du kan godt riste dem af på en pande – det ville vi gøre i lidt olie og så høj varme, så de blot hurtigt får lov at sautere.
Kh
Kan retten fryses? 🤗
Hej Anne,
Det vil vi ikke anbefale, da grøntsagerne godt kan blive lidt træls, når det varmes op igen 🙂
Kh
Kan man bruge tørret ingefær i stedet for frisk?
Hej Bettina,
Jep. Bare brug 1 tsk. 🙂
Kh
Virkelig god opskrift – simpelt men SÅ lækkert!
Mega god opskrift!
Jeg kunne ikk finde Kaffir lime bladene. Skar i stedet en kvart lime i både og puttede i – det er ikke det samme, men synes at det gav en god smag 🙂
Hej Kristina,
Skønt at høre!
Kh
Har længe overvejet at lave denne ret, men er lidt i tvivl om hvad autentisk rød karry er? Hvad er forskellen på det, og de man køber i de “normale” supermarkeder? 😊
Hej Tanya,
Du kan sagtens bruge de små glas fra supermarkedet, men de giver ikke lige så meget smag og den autentiske smag, som en karrypasta fra en thaibutik gør. Du kan også købe den i Bilka og Føtex. Den ser sådan her ud: https://www.bilkatogo.dk/produkt/COCK-Karrypasta-rød/44035/
Kh