Kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker wokret med kylling i rød karry. Den er super nem at lave og er så lækker til aftensmad. Brug lige præcis de grøntsager du har.

Ingrediensliste

  • 2 spsk. kokosolie
  • 450 g. kyllingebryst
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 2 fed hvidløg
  • 3 cm. ingefær
  • 1 rød peberfrugt
  • 125 g. sukkerærter
  • 2 store gulerødder
  • 600 ml. kokosmælk
  • 1 spsk. sukker
  • 8 stk. lime kefir blade
  • Salt
  • 400 g. ris

Fremgangsmåde

  1. Hak hvidløg og ingefær fint. Opvarm en pande eller wok med kokosolie. Steg hvidløg og ingefær.
  2. Tilsæt karrypasta på panden og steg det kort af.
  3. Skær kylling i strimler og tilsæt det på panden.
  4. Skær peberfrugt og gulerødder i tynde strimler.
  5. Når kyllingen er stegt tilsættes gulerødder og limeblade på panden, hvorefter de steges i 3 minutter.
  6. Tilsæt nu sukkerærter og peberfrugt og hæld kokosmælk i. Tilsæt sukker og smag til med salt.
  7. Opvarm saucen og tag straks af blusset. Der må gerne være bid i sukkerærterne.
  8. Kog ris efter pakkens anvisning.

Bedøm denne ret

Reklame: Opskrift lavet i samarbejde med Fiskars #FiskarsHardFace

Kylling i rød karry

Uden tvivl den bedste opskrift på kylling i rød karry. Det her er en autentisk oplevelse på rigtig god thai mad. Masser af smag og friske grøntsager, serveret med kogte ris. Det er så god og nem aftensmad, som slet ikke behøves at gøres kompliceret.

Vi har indgået et spændende samarbejde med Fiskars, hvor vi har fået lov til at teste deres Hard Face serie. Her i første indlæg har vi brugt panden og den har vi testet i nogle uger nu. Med hånden på hjertet kan vi sige, at vi aldrig har oplevet så god en non-stick belægning på en pande. Vi har brugt den både på gaskomfur og induktion – og det virker bare!

Kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Det er minimalt med fedtstof man skal bruge, da der overhovedet ikke er noget, som sætter eller brænder sig fast på panden. På samme måde er den lynhurtig at gøre ren, da alle rester osv. nemt slipper panden grundet belægningen.

Vi er i hvert fald super begejstrede for vores nye pande og der skal uden tvivl laves masser af kylling i rød karry på den i fremtiden. Vi er også sikre på, at den ville være fantastisk at stege vores squashfrikadeller på.

LÆS OGSÅ: Panang kary 

Snittede grøntsager

Kan jeg udskifte grøntsagerne?

Du kan sagtens udskifte grøntsagerne. I denne opskrift på kylling i rød karry har vi valgt at bruge gulerødder, sukkerærter og peberfrugt. Men du kan også sagtens bruge grønne bønner, broccoli, blomkål, almindelige ærter, porrer eller squash. Du kan bruge lige præcis de grøntsager du bedst kan lide.

Først svitses hvidløg, ingefær og karrypasta

Så tilsættes kylling

Kylling færdigsteges

Tilsæt gulerødder

og limeblade til kylling i rød karry

Kokosmælk til kylling i rød karry

lad din kylling i rød karry simre

Tilsæt til sidst slikærter og rød peberfrugt

Server med det samme

Hvor får jeg rød karry?

Rød karry pasta (eller paste) kan købes i alle supermarkeder. Det er sådan et lille glas, som findes på den asiatiske hylde. Vi vil dog anbefale, at man tager ud og finder en lille asiatisk butik eller supermarked, hvor de sælger autentisk rød karry pasta.

Vi bor begge i Aalborg og her er der masser af små asiatiske supermarkeder. De sælger karrypasta i sådan en stor bøtte til omkring 25 – 30 kr. hvor der er til (rigtig) mange gange. Det er derfor både billigere og bedre. Det er også her, hvor vi køber vores panang paste.

Så hvis du vil have den bedste smagsoplevelse, så er det uden tvivl det du skal have fat i. Det er lavet af ene gode ingredienser og indeholder heller ikke tilsætningsstoffer eller andre fyldemidler. Det er den ægte og rene vare.

Kylling i rød karry

Hvad er lime kefir blade og er det nødvendigt i kylling i rød karry?

De her friske limeblade kan man desværre ikke få i et almindeligt supermarked. Der skal man ud i en asiatisk butik, hvor de ligger på frost i en stor pose. Det gode ved dem er, at man køber dem i en stor pose og så skal man bare opbevare dem i fryseren. Sådan en pose koster omkring 20-25 kr. og der er til rigtig mange gange. Man kan også lige så godt købe det, hvis man alligevel er afsted efter karrypastaen.

Men i normale supermarkeder som Kvickly, Super Brugsen, Bilka osv. kan du få dem i tørret version. Dem kan du også sagtens bruge.

Du kan godt udelade limeblade i retten, men vi vil helt klart anbefale at lave dem med. De giver nemlig den skønneste smag og aroma til retten, som gør det til en autentisk karryret. Det giver lige det sidste twist af Thailand.

Følg også med på de sociale medier

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Jeg laver karryretten i en god rummelig gryde eller wokgryde. Jeg bruger også peberfrugt , men er itvivl om det er bedst at RISTE peberfrugterne af på en pande først og så tilsætte dem i gryden løbende ? Hvis jeg rister dem af på panden er jeg itvivl om det skal være på en pande med olie på, eller en pande uden noget fedtstof på?

    1. Hej Peter,

      Vi plejer at tilsætte peberfrugt til sidst, da de så bevarer noget af sprødheden. Du kan godt riste dem af på en pande – det ville vi gøre i lidt olie og så høj varme, så de blot hurtigt får lov at sautere.

      Kh

  2. Mega god opskrift!
    Jeg kunne ikk finde Kaffir lime bladene. Skar i stedet en kvart lime i både og puttede i – det er ikke det samme, men synes at det gav en god smag 🙂

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag